NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    59
Тоа е друго, ако мислиш дека не ти била убава за гледање утакмицата.
Лејкерс играа многу појака халф корт одбрана, и тоа ја убива играта. Плејоф баскет јбг, мене па ова ми е убав баскет, со одбрана а не некое фрштење на поени. Олд скул сум ваљда. :)

Пар работи во старт: На прв поглед Минесота како не беа многу мотивирани. И второ, ЛА влегоа мотивирани за разлика од претходната утакмица.
Инаку реално Мини не е толку дека не се трудеа, колку што не им идеше добро против 3/2 зоната на Лејкерс. Плус Ент го удвојуваа скоро секогаш, па правеше и грешки и трошеше енергија. Рандл се разигра пошто имаше повеќе простор, и обично понизок играч го чуваше.

Во врска со Редик: Овие прилагодувања можеше и требаше да ги направи уште во првата утакмица, не е добро кога треба два дена размислување за прилагодувања... А против тренери како Кер, Нурс, Лу, ќе има промени уште во текот на самите утакмици. Но ок, ова му е прв плејоф и тоа во руки сезона на Редик. Има добри асистенти, ама и морам да признаам дека пријатно сум изненаден (не дека од ова засега е нешто многу многу добар тренер, туку пошто очекував да биде труба).
3/2 зона Лејкерс пробаа и при крај на трета четрвртина во првата текма, ама малодушно играа па џабе беше (освен малку во 4-та четвртина што се приближија).

Од моите првични предвидувања, во право бев дека Гобер и центрите општо нема да бидат некој фактор но изгледа дека нема серијава да биде во 5 макс 6 утакмици. Поинтересно е за гледање отколку што мислев. Ќе видиме сега во Минесота какви адаптации ќе направи Минесота, они имаат ако не одличен тогаш секако добар тренер и ветеран. Лејкерс ќе гледаат да го задржат Ент, без премногу да им оставаат простор на другите за непречени шутови.

Па реков уште тогаш после првата, не е реално онаков шут да имаат ликови како МекДаниелс, Наз Рид, па и Конли, Рандл. Со таков шут и шампионат не им бега, ама 60+ процент за три? Нереално.

Минесота ни со Далас ни со Денвер не зачуваа дошамен терен , само имаше бајаги разлика меѓу Далас и Денвер лани и плус се разбира Лука со клучните шутеви и петтата утакмица кај шо ги посрамоти.
Не знам шо кур изиграва Ант , најверојатно сака да е интересен и со Морант тоа нигерското си преовладува. Можда на многу им се интересни што прават атмосфера и препуцавања , но на мене ми личат на кучиња што лаат само и си ја упропастуваат кариерата. Може Ант и преку мегатронот да закуца и 50 поена да даде, тие му се соиграчите , а и не може да ги разигра онака како Леброн и Лука.
На коњ се ако со 2-2 тргнат за ЛА , ја мислам ќе го јадат и двете , не е ова Оракл , Медисон или ТД , па до толку да е пеколна атмосферата.
Наз Рид еднаш у 10 утакмици погодува така тројки , Гоберт си е goofy , другите толку им е капацитетот.. (Конли веќе годините го јадат). Едино почит за Рендл , морам да признаам дека се надминува серијава до сеа, но многу лесно може се тоа да падне во вода.
Не знам шо е со Клебер , но и он одлично ќе се вклопи во таа дефанзива. Фини Смит е од огромна важност во 3 2 зоната , но многу го цедат. Се разбираат они со Лука од стари дани и за нападот.
Не ми се верува еј оној глупиот Мекданиелс сопки му прави на Лука , па Ант се мотал ко прдеж околу него пред утакмица , си го бараат со боринче.
Не 32 ко лани , 33/34 ќе му биде просекот у серијава на Лука , поише штета ќе направи од шо им направи на Санс.
Леброн апла под нивото од регуларен дел засега што значи и он ќе се активира кај и да е. Уште има кондиција животното...

Zubac mu igra bomba odbrana na Jokic go natera na 7 izgubeni topki.
A vo drugiot pravec go reshava kako 2+2 poso ovaj ic ne igra odbrana, bukvalno raka ne mu kreva.
Klipersi treba da forsiraat preku Zubac, 63% e pod kosh, top oruzje.
Klipersi se stakirana ekipa bash.
Uste od klupa Ben Simmons i Bogdanovic da pronajdat kakva takva forma, mnogu jaka ekipa.

Го блитцаа доста уште рано во нападот не му даваа пост уп игра да воспостави и оттаму толку изгубени топки.

Giannis Antetokounmpo's first 2 games of the series:

34 PTS, 18 REB, 7 AST, 70% FG
36 PTS, 12 REB, 1 AST, 60.9% FG

Bucks down 0-2.

Виндхорст денеска изјавува демек би ќе го трејдаат.... доколку испаднат каде би можел да оди Лејкерси нема кој да го понудат освен Ривс, Кнехт и пикот што го понудија на Шарлот, се спомнуваат Бруклин Нетси.... демек сите бизниси му биле таму...

Тоа е друго, ако мислиш дека не ти била убава за гледање утакмицата.
Лејкерс играа многу појака халф корт одбрана, и тоа ја убива играта. Плејоф баскет јбг, мене па ова ми е убав баскет, со одбрана а не некое фрштење на поени. Олд скул сум ваљда. :)

Пар работи во старт: На прв поглед Минесота како не беа многу мотивирани. И второ, ЛА влегоа мотивирани за разлика од претходната утакмица.
Инаку реално Мини не е толку дека не се трудеа, колку што не им идеше добро против 3/2 зоната на Лејкерс. Плус Ент го удвојуваа скоро секогаш, па правеше и грешки и трошеше енергија. Рандл се разигра пошто имаше повеќе простор, и обично понизок играч го чуваше.

Во врска со Редик: Овие прилагодувања можеше и требаше да ги направи уште во првата утакмица, не е добро кога треба два дена размислување за прилагодувања... А против тренери како Кер, Нурс, Лу, ќе има промени уште во текот на самите утакмици. Но ок, ова му е прв плејоф и тоа во руки сезона на Редик. Има добри асистенти, ама и морам да признаам дека пријатно сум изненаден (не дека од ова засега е нешто многу многу добар тренер, туку пошто очекував да биде труба).
3/2 зона Лејкерс пробаа и при крај на трета четрвртина во првата текма, ама малодушно играа па џабе беше (освен малку во 4-та четвртина што се приближија).

Од моите првични предвидувања, во право бев дека Гобер и центрите општо нема да бидат некој фактор но изгледа дека нема серијава да биде во 5 макс 6 утакмици. Поинтересно е за гледање отколку што мислев. Ќе видиме сега во Минесота какви адаптации ќе направи Минесота, они имаат ако не одличен тогаш секако добар тренер и ветеран. Лејкерс ќе гледаат да го задржат Ент, без премногу да им оставаат простор на другите за непречени шутови.

Зависи каква одбрана ќе играат Лејкерси следнава, мада овој е малце лабилен плачеше доста по пресови како не му даваат да игра кошарка нонстоп го удвојуваат бил најмногу удвојуван од сите звезди....
Доста ќе зависи од шутот за три поени кај двете екипи, Рендл од една страна клучна фигура од друга каква одбрана ќе играат Лејкерси до крај на серијава е клучно за нив, пошо првата 70% беа отворени.

Хјустон се во голем проблем, прво немаат звезда во тимот и премалку искуство, второ искусните не можат да повлечат Ван Влит, Голден Стејт ако го затворат Грин (Хјустон) немаат овие начин како да генерираат поени овој имаше 20% слично на стартов на сезонава имаше околу 36%, Ван Влит цигла опасно, Томпсон и Брукс се таму за одбрана претежно, предноста им
е преку центарската позиција а Шенгун не е Јокич да може да ги изнесе, ако ја изгубат следнава лагано sweep, Милвоки се истотака во проблеми.

Tatum will miss a playoff game for the first time in his NBA career.

Шо мислиш за Хјустон Рокетс - Голден Стејт дуелот? А легендо ?

Nezz, seedno koj ke odi ponatamu, ke izgubat protiv Lakersi vo vtora runda.
Samo da ja dobieme serijava so Minnesota i vo konferencisko finale sme.

Klivlend vo vtora cetvrtina gi bombardiraa na Heat, 43 poeni 11 trojki:popce:
Автоматски споено мислење:

Jaylen Brown semi automatic :uzi:

Последно уредено:
Не можам да видам од кого се сопна Амен Томпсон и отиде право во Батлер кој фаќаше скок и си ја еба карлицата и не се враќа денес.
Брзо можат да се сменат работите, intense плејоф се игра.

Не можам да видам од кого се сопна Амен Томпсон и отиде право во Батлер кој фаќаше скок и си ја еба карлицата и не се враќа денес.
Брзо можат да се сменат работите, intense плејоф се игра.
Дрејмонд пробуваше мислам да го загради да не земе офанзивен и се судрија/малце го подбутна. Ако е како повредите на Стеф/Куминга, ќе пропушти една до две утакмици (што може да биде клучно...).

Se si mislam deka Njujork ke odi u 7ma ...

И јас така мислам.
Киксови прават во Њујорк во плејофот, 4-3 за Њујорк оваа серија.
4-3 за Денвер, Јокиќ ќе се издигне над предизвиците во плејоф серијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom