- Член од
- 28 март 2025
- Мислења
- 198
- Поени од реакции
- 356
Luka i Rivs go vozat na Gobert kako malo dete, posebno Luka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа е друго, ако мислиш дека не ти била убава за гледање утакмицата.
Лејкерс играа многу појака халф корт одбрана, и тоа ја убива играта. Плејоф баскет јбг, мене па ова ми е убав баскет, со одбрана а не некое фрштење на поени. Олд скул сум ваљда.
Пар работи во старт: На прв поглед Минесота како не беа многу мотивирани. И второ, ЛА влегоа мотивирани за разлика од претходната утакмица.
Инаку реално Мини не е толку дека не се трудеа, колку што не им идеше добро против 3/2 зоната на Лејкерс. Плус Ент го удвојуваа скоро секогаш, па правеше и грешки и трошеше енергија. Рандл се разигра пошто имаше повеќе простор, и обично понизок играч го чуваше.
Во врска со Редик: Овие прилагодувања можеше и требаше да ги направи уште во првата утакмица, не е добро кога треба два дена размислување за прилагодувања... А против тренери како Кер, Нурс, Лу, ќе има промени уште во текот на самите утакмици. Но ок, ова му е прв плејоф и тоа во руки сезона на Редик. Има добри асистенти, ама и морам да признаам дека пријатно сум изненаден (не дека од ова засега е нешто многу многу добар тренер, туку пошто очекував да биде труба).
3/2 зона Лејкерс пробаа и при крај на трета четрвртина во првата текма, ама малодушно играа па џабе беше (освен малку во 4-та четвртина што се приближија).
Од моите првични предвидувања, во право бев дека Гобер и центрите општо нема да бидат некој фактор но изгледа дека нема серијава да биде во 5 макс 6 утакмици. Поинтересно е за гледање отколку што мислев. Ќе видиме сега во Минесота какви адаптации ќе направи Минесота, они имаат ако не одличен тогаш секако добар тренер и ветеран. Лејкерс ќе гледаат да го задржат Ент, без премногу да им оставаат простор на другите за непречени шутови.
Па реков уште тогаш после првата, не е реално онаков шут да имаат ликови како МекДаниелс, Наз Рид, па и Конли, Рандл. Со таков шут и шампионат не им бега, ама 60+ процент за три? Нереално.
Zubac mu igra bomba odbrana na Jokic go natera na 7 izgubeni topki.
A vo drugiot pravec go reshava kako 2+2 poso ovaj ic ne igra odbrana, bukvalno raka ne mu kreva.
Klipersi treba da forsiraat preku Zubac, 63% e pod kosh, top oruzje.
Klipersi se stakirana ekipa bash.
Uste od klupa Ben Simmons i Bogdanovic da pronajdat kakva takva forma, mnogu jaka ekipa.
Giannis Antetokounmpo's first 2 games of the series:
34 PTS, 18 REB, 7 AST, 70% FG
36 PTS, 12 REB, 1 AST, 60.9% FG
Bucks down 0-2.
Тоа е друго, ако мислиш дека не ти била убава за гледање утакмицата.
Лејкерс играа многу појака халф корт одбрана, и тоа ја убива играта. Плејоф баскет јбг, мене па ова ми е убав баскет, со одбрана а не некое фрштење на поени. Олд скул сум ваљда.
Пар работи во старт: На прв поглед Минесота како не беа многу мотивирани. И второ, ЛА влегоа мотивирани за разлика од претходната утакмица.
Инаку реално Мини не е толку дека не се трудеа, колку што не им идеше добро против 3/2 зоната на Лејкерс. Плус Ент го удвојуваа скоро секогаш, па правеше и грешки и трошеше енергија. Рандл се разигра пошто имаше повеќе простор, и обично понизок играч го чуваше.
Во врска со Редик: Овие прилагодувања можеше и требаше да ги направи уште во првата утакмица, не е добро кога треба два дена размислување за прилагодувања... А против тренери како Кер, Нурс, Лу, ќе има промени уште во текот на самите утакмици. Но ок, ова му е прв плејоф и тоа во руки сезона на Редик. Има добри асистенти, ама и морам да признаам дека пријатно сум изненаден (не дека од ова засега е нешто многу многу добар тренер, туку пошто очекував да биде труба).
3/2 зона Лејкерс пробаа и при крај на трета четрвртина во првата текма, ама малодушно играа па џабе беше (освен малку во 4-та четвртина што се приближија).
Од моите првични предвидувања, во право бев дека Гобер и центрите општо нема да бидат некој фактор но изгледа дека нема серијава да биде во 5 макс 6 утакмици. Поинтересно е за гледање отколку што мислев. Ќе видиме сега во Минесота какви адаптации ќе направи Минесота, они имаат ако не одличен тогаш секако добар тренер и ветеран. Лејкерс ќе гледаат да го задржат Ент, без премногу да им оставаат простор на другите за непречени шутови.
Шо мислиш за Хјустон Рокетс - Голден Стејт дуелот? А легендо ?
Не ги потценувај Минесота. Тесно ќе биде, можно е и гејм 7.
Автоматски споено мислење:
Ама Бостон BACK TO BACK освајаат, се слагаме тоа а ? @Josh Giddey
И Јокиќ не зима МВП, така ???
Дрејмонд пробуваше мислам да го загради да не земе офанзивен и се судрија/малце го подбутна. Ако е како повредите на Стеф/Куминга, ќе пропушти една до две утакмици (што може да биде клучно...).Не можам да видам од кого се сопна Амен Томпсон и отиде право во Батлер кој фаќаше скок и си ја еба карлицата и не се враќа денес.
Брзо можат да се сменат работите, intense плејоф се игра.
Se si mislam deka Njujork ke odi u 7ma ...
4-3 за Денвер, Јокиќ ќе се издигне над предизвиците во плејоф серијата.