NBA 2023/24

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    74
Статус
Затворена за нови мислења.
У реду е, победија гејм 1 , палење без потреба. Има уште многу до крајната цел.
И Клиперс првата ги направија пепел, па почнаа дека Мавс немале сила и знаење како да ги бранат , па ќе изгубеле во 5 или макс 6. Видовме шо се деси.
Селтикс беа тоа што се цела сезона , ни погоре ни подоле. Се виде дека Порзингис е огромен плус , поадвансд Зубац што знае тројки да гаѓа. Впрочем и Зубац имаше блескава партија во гејм 1.
Шутирање од сегде , заебано за бранење , ако испукаат 50 нормално ќе погодат 15.
Првото полувреме ја доби утакмицата, доволно беа добри Селтикс за да го задржат водството после. Дури во трета имаше индикации за враќање , спуштија под 10 Мавс , ама ги избушија овие по кратка постапка.
Лука не се сеќаам освен руки сезона кога имал 1 асистенција само. Никаков супорт од другите. Ирвинг ужасен , далеку од своите можности. Рекетот целосно припадна кај Бостон, клучот за многу утакмици е тоа. Едино Пи Џеј одигра на ниво, другиве мора да стегнат заби.
НБА финале е , сигурно нема со Хорнетс да играат. Мора да ги натераат на повеќе contested shots, целосен фокус.
Добро шо се деси ова во првата , па имаат 3 дена да смират глави и да кренат панталоните. Мислам ќе биде дежа ву од Клиперс , се знае колку е битна втората утакмица, ќе гинат Мавс.
Ирвинг две по ред ужасни во плејофов немаше , така ќе биде и во недела/понеделник. Ќе влезе во елемент во даден момент.Со 60+ комбинирани заедно со Лука, друга приказна е секогаш.
И да пак за Порзингис. Заборавате дека е играч без континуитет.Ако Селтикс води 3-0 и овој го има сличниот просек ко денес (нема да се деси) , има подлога за величење , вака само прерано лаат сите.
Денес на хајлајтс само , ама втората мора да ја гледам дури и по цена на сон. Ќе биде спектакуларна.
Лука е на 34 ппг после пораз во плејоф , така да...
Другар, не се ни испотија и ги добија уште во прва четвртина. Далас имаат капацитет за една да земат и толку. Ирвинг последно победил во Бостон кога играше за Бостон, скроз се губи во ТД Гарден. И со Дурант кога играа изедоа метла.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Другар, не се ни испотија и ги добија уште во прва четвртина. Далас имаат капацитет за една да земат и толку. Ирвинг последно победил во Бостон кога играше за Бостон, скроз се губи во ТД Гарден. И со Дурант кога играа изедоа метла.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Да не биде само да се оди во седум... Не се избрзува со вакви изјави, сепак станува збор за професионалци, не играат со Жито Вардар.

Некако мн мали/ниски делуваа Мавси наспроти бостон на терен.
Настрана Порзингис, Џру изигра јака утакмица, секаде беше во секое време, башка страшна одбрана. Вајт исто така беше расфрлан и погоди неколку 3ки. Од тоа што видов Далас нема како да го брани Порзингис ни на периметар ниту пак на влез.
Единствено ако Лука се повампири и изигра перфект утакмици.

Ovie edinstveno mozat da pobedat so katastrofalen sut na Boston 3 poeni/mid range pritoa znaejki deka Dalas dobro go brane reketot ili podobar sut za 3 poeni vo sto se somnevam edinstven koj e sam e dzons dzunior na 3 poeni, me interesira dali ke pocne kid so kleber na 5 poso koga igrase ovoj na 5 dobro igraa napad/odbrana.
Gaford/Lajvli ne mozat da pratat ili se na switch i gi targetiraat tejtum go bara na pikot miss mech so gaford/lajvli ako e kleber vo igra na 5 go baraat i targetiraat doncic.

Spored ozboruvacot Parsons imalo bif megju Doncic/Porzingiz dodeka ovoj bil vo Dalas, history cudno Vilijams go trejdaa poso nosel patiki so potpis na Tejtum a ne na Doncic.
Egoto koe te puka te puka na maksimum.

Deckite od jutub podkastot od klupa go kazuvaat istoto sto i ja... porzingis e X faktorot..

Тие пукаат од желба Мавс да освои , а цело време песимистички зборат за нив.
За Тимберволвс викаа у 5 , највише у 6 ќе земеле , имале гранитна одбрана.

Мириса на дебакл у најава за Мавси.

Мириса на победа на Далас. Играат многу подобро а Селтиск шутираат катастрофално, да не погодеше Хорфорд пред крај на првата четвртина ќе имаа четвртина без ниту една тројка.
Да видиме како ќе се развива натпреваров.

Boston kriminalni za 3ka.. 1/9 pogodeni a samo 3 razlika e za Dalas.. Ako Doncic ne igra vo tekot na natprevarot, crno im se pisuva na Dalas.. 13 poena dade bateto za 8-9 min..

Boston ne mozat mrtvo pile da ubodat za 3ka.. 4 od 21 obidi do sega, a seuste vodat.. kako ne mi e jasno??

Boston ne mozat mrtvo pile da ubodat za 3ka.. 4 od 21 obidi do sega, a seuste vodat.. kako ne mi e jasno??

4/16 Мавс и утнаа 6 слободни , Селтикс сите ги дадоа.
Автоматски споено мислење:

Лука криминално оштетен од мизеријата на неговите соиграчи вклучително и Ирвинг.
И плус неговиот шут за слободни.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom