NBA 2023/24

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    74
Статус
Затворена за нови мислења.
Многу лош распоред им се погоди баш кога ги превзема Док, 5 натпревари на гости, неколку натпревари без неколку стартери(Робин Лопез беше стартен центар некои натпревари wtf), го гледам секој натпревар на Милвоки, иако се 1-4 играат многу поветувачки со Док отколку пред тоа со Грифин. Синоќа без Мидлтон, Лопез и Лилард играа рамо до рамо со Феникс, пред тоа со Јута одиграа перфектни 3 четвртини се распаднаа на крајот поради умор бидејќи играа бек ту бек, против Далас се вратија од -25, со Денвер беа изедначени, единствен лош пораз беше оној против Портланд, иначе сите останати натпревари што ги одиграа под Док беа ветувачки. Не дека се надевам дека со Док ќе стигнат до финале, но мислам дека делуваат многу поорганизирано во одбрана, а за во напад чекаме Лилард да проработи затоа што без него и со оваа мртва клупа тешко дека ќе можат да направат нешто повеќе само со Јанис во форма. :)
Прав си додуше.
Тоа, плус Јанис не е комплетно фит иако игра цело време пошто мора да ја носи екипата на грб.
Без разлика на се' мислам дека треба да се снајдат некако некој трејд да извлечат во последен момент + да размислуваат како ќе го зачуваат Јанис, а богами и другите играчи фити за плејоф.
Пошто и да ги играат сите утакмици и да не ги играат во фул состав реално е дека ќе се борат за некое си 3 место на истокот. 3 или 4 јбг небитно, битно да им се фит играчите инаку отиде и ПО.

Инаку да, Док ќе биде океј да ги стегни малку во одбрана, но од тоа говедо не очекувам да имаат океј плејоф и поголем успех. Скраја да е титула, едонставно човекот е невиден чоукер како тренер.
Таа генерација со Бостон им се погоди да ги има прајм Рондо, Гарнет, Ален + Перкинс и Пол Пирс играа на доста солидно ниво. Дури и со така страшен состав зеде само 1 прстен. Коби им скина глава едната година, а другата не можам сега да се сетам и мака ми е да гуглам ама мислам дека Сан Антонио освои.
Така да, многу многу али многу преценет тренер и мислам дека ќе се каат за тој потег. Апгрејд е од минатиот тренер ама не е дека е баш соодветен за таа екипа и за суперстар како Јанис.
Али што е тука е, не се ни другите екипи на истокот кој знае колку ВАУ во однос на тренеришта. Ник Нурс го изгуби Ембиид, магионичар сигурно не е.
Бостон има добар тренер и толку од конкуренти за титула.
Говедото на чело на мојот Њујорк го вбројувам во рангот на Риверс и нема да го коментирам за да не ми се крева притисокот.

Абе што се вратија против Далас, за Далас само Дончиќ играше од првата петорка, да имаше барем еден расположен соиграч ќе ги уништеа. Не знам како успеале вакви фаци да бидат тренери, веројатно затоа што таму е ИН да бидеш црнец во последниве 10-тина години, инаку Док Риверс и Тајрон Лу ќе грицкаа семки на некое езеро по Америките.
Брат, Лу за Риверс е Жељко Обрадовиќ. Just saying.

ЕДИТ: Стварно досега тапа трејдови, ништо нема.
Автоматски споено мислење:

Случајно ми излезе.

Еве го овај болесникот шо праеше на времето. Штета нема повеќе вакви сведоштва излезено.

И после некоја од овие примадоните денес ќе ми речи не игра утакмица, ноктот од малото прсте му бил пукнат.

Последно уредено:
Само Денвер не мрднаа.... реално сите се засилија, незнам како планираат со таа клупа да идат по титула.

Ako ostane zdrav da, ali previse dadoa, Micic, Bertans, Man i 2024 Okc/Clippers 1st round

Репторс исто, Динвиди за Шрудер, вин за нив.

Гафорд ите како е засилување за Далас под кош. Константен е цела година, башка ќе може да го играат и на 4 и на 5 (со или без Лајвли во тимот).

Њујорк ми се свиѓа шо не избрзаа во некој луд трејд, вака се срка... го дадоа французинот кој и онака не го играа за бек шутер + Брукс кој игра и одбрана.
Дефинитивно ќе видат што можат со овој тим и на лето ќе бркаат суперстар.

Индијана како само се заеба со трејдот на Бади Хилд, не се свесни. Го дадоа Браун, сега и Хилд, курле ќе им игра одбрана на надворешни позиции. Морис незнам што ќе прави под кош кога имаат таму доволно играчи.
Го зедоа крпите да ги носи на клупа.

Репторс исто, Динвиди за Шрудер, вин за нив.

Гафорд ите како е засилување за Далас под кош. Константен е цела година, башка ќе може да го играат и на 4 и на 5 (со или без Лајвли во тимот).

Њујорк ми се свиѓа шо не избрзаа во некој луд трејд, вака се срка... го дадоа французинот кој и онака не го играа за бек шутер + Брукс кој игра и одбрана.
Дефинитивно ќе видат што можат со овој тим и на лето ќе бркаат суперстар.

Индијана како само се заеба со трејдот на Бади Хилд, не се свесни. Го дадоа Браун, сега и Хилд, курле ќе им игра одбрана на надворешни позиции. Морис незнам што ќе прави под кош кога имаат таму доволно играчи.
Го зедоа крпите да ги носи на клупа.

Го вејвнале Динвиди , Лејкерси го бркаат сега

Го вејвнале Динвиди , Лејкерси го бркаат сега
За нив кец на десетка ќе дојди. Немаат и онака константен скорер освен Леброн и АД.

ЕДИТ:
Колку сакам сезонава да видам финале Њујорк - Ла Клиперс.

Знам, знам, не ме тепајте одма навивачки е ова малку ама морам да се надевам :D

Никси донесоа човек кој можи одбрана да игра, ОЏ и Брукс. Донесоа 40% шутер за 3 поени и во Богданович имаат некој шо било која вечер можи да посери од тројки, шо и во одлучувачки моменти во утакмици ите како е битно.

Кај Клиперси сите здрави, уиграни, уште Зубац да им се врати под кош и комплетен тим за титула.
Реално големите „фаворити“ уште не се уиграни *(освен Бостон), така да донекаде и реални ми се очекувањата.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom