NBA 2023/24

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    74
Статус
Затворена за нови мислења.
khm khm, aj vaka da vidime...

Anthony Davis - залежан од оломнани ја заврши сезоната + цела сезона влечеше повреди
Anthony Edwards - ОК
Bam Adebayo - ОК
Devin Booker - путе.
Jayson Tatum - ОК
Јoel Embiid - Повреден
Jrue Holiday - ОК
Kawhi Leonard - влечи повреди
Kevin Durant - со едната нога вгроб + влечи повреди
LeBron James - со двете нозе вгроб + влечи повреди
Tyrese Haliburton - повреден
Stephen Curry - игра голф цело лето и се пијанчи со татко му, ван форма, КУР го здоболе за Олимпијада.

Вака кога ќе видам едвај прв состав да извадат и тоа да се крстат на Едвардс, Бам, Тејтум и Холидеј.
Другите, кој повреден, кој ван форма, кој прошло му време.

Штета нема сериозна репка да ги дрецни од земја и да ги врати на фабрички подесувања.
Брат не се заебавај и ти, и сам знаеш колку сериозно ја сфаќаат Олимпијадата Америте, сите се спремни и ќе влезат со 100% од своите можности. Апсолутни фаворити се за титулата што не значи дека под дифолт мора да ја освојат.

Brat ova e sobir na najdobrite igraci na ovaa generacija, ne se tie od lani Kessler, Bobi Portis, Ban4ero, Kem Dzonson, Bridzis i Dzosh Hart...

Kari moze vo megjuvreme igra golf no na zafrkancija ke ispali 10-15 trojki pola ke gi pogodi.
Koga ke zastanat pod kosh Embiid, LBJ, KD toa se maltene 3 centri pod kosh.
Vo sekoe vreme na parket ke imaat 5 all star igraci.
Од сите тројца брате 1 здрав играч не можи да составиш, џабе ќе застанат, штета Јокарата не игра за Србија. Додуша мислам дека не откако ја спукаа работата, да не се има премислено во меѓувреме?

Брат не се заебавај и ти, и сам знаеш колку сериозно ја сфаќаат Олимпијадата Америте, сите се спремни и ќе влезат со 100% од своите можности. Апсолутни фаворити се за титулата што не значи дека под дифолт мора да ја освојат.
Не велам дека не се, навистина се, но нема некој посалам тим да им се спротистави ко на времето Шпанија, Аргентина или Србија кога им играа па ги правеа од гомно подолу. Да имаше, тогаш не сум баш сигурен дека тоа што се фаворити на хартија ќе беше и на терен.

Мичич, Богданович, Аврамович, Јович, Јокич.
Не е воопшто лоша петорка, пример, е сега замисли да имаш калибар играч тука од типот Бодирога... кои црни амери, но ете немаат скроз комплетен и добар состав.
Канада исто, појак центар да имаа во тимот можеше да им прави проблем, не се воопшто за потценување.
Франција со она кремастарето под кош, да имаше барем уште 2 екстра јаки играчи пак ќе им беше проблем. Вака со Батум, Фурние и Никитина ништо нема да им направат.

Америте се ептен јаки, пак ќе речам на хартија, во турнирска игра и по фиба правила ако наидат на јаки противници не сум сигурен дека би се прошетале тек така. Среќа нивна што немаат достоен противник.

Мичич, Богданович, Аврамович, Јович, Јокич.
40 разлика губат овие во било кое време од најдобрите Амери. Каков Аврамовиќ, каков Мициќ, ќе бидат уништени. Бодирога си играл играчки ама со 3-от тим на УСА, да беше супер тимот ќе играше со куров играчки, иако го имам секој можен респект кон Бодирога како играч, патем омилен ми беше од таа репрезентација на Србија, апсолутен мајстор на кошарката.

Франција и Канада може да се држат, особено Франција, сепак имаат многу искуство и играчи од НБА, ама за жал според мене не може 40 минути да им парираат. Да играше Ембид за Франција друга ќе беше приказната, вака тешка работа. Шпанија и останати репрезентации немаат промил шанса.

40 разлика губат овие во било кое време од најдобрите Амери. Каков Аврамовиќ, каков Мициќ, ќе бидат уништени. Бодирога си играл играчки ама со 3-от тим на УСА, да беше супер тимот ќе играше со куров играчки, иако го имам секој можен респект кон Бодирога како играч, патем омилен ми беше од таа репрезентација на Србија, апсолутен мајстор на кошарката.

Франција и Канада може да се држат, особено Франција, сепак имаат многу искуство и играчи од НБА, ама за жал според мене не може 40 минути да им парираат. Да играше Ембид за Франција друга ќе беше приказната, вака тешка работа. Шпанија и останати репрезентации немаат промил шанса.
Србија со Јокич и остарен веќе Теодосич знаеше да изгуби во еден наврат од Америте со само 3 разлика и тоа со прајм Дјурант во тимот, со Пол Џорџ и остали, а во друг момент знаеше да губи и 20 разлика. Тоа е поентата.
Не дека моментално е појака или дека имаат шанси, немаат, прав си.

Потполно те сфаќам ако гледаш кошаркарски чисто америте се класи над овој состав на србите (особено без Јокич и без други појаки играчи освен Богданович од Атланта кој имаше ѕверска сезона) ама дека така лесно би победиле кога другите состави би биле појаки и дека ќе се прошетаат до финале - тоа тешко брате, не се непобедливи и имаат маани. Пола тим им влечи повреди од сезоната, не се фит едноставно и кога би налетале на јаки противници тешко ќе се носат. Среќа нивна шо не е така.

Сосема друг баскет е ФИБА правила и баскет, сосема друго е оваа куклената претстава во НБА каде секој контакт е фаул.

Повеќе алудирав на времиња од крај 90-ти и почеток на 2000-ти кога Бодирога во тим со Џорџевич, Ребрача, Дивац (подоцна и Стојакович) играше на светски првенства и беа медалисти, ги мачкаа на леб сите. Башка тогаш медал имаа со Обрадович на клупа (знаеме кој гение е и тој) + последователно и со Пешич.
Америте тогаш играа со Пол Пирс и Бред факинг Милер во тим, оттаму и поразите.

Сосема е легитимно тоа дека америте на тие натпреварувања секогаш одат со послаб состав и главниот акцент им е Олимпијада која ја преферираат наместо светско првенство. Но баш штета шо сега немаме некој подобар тим да им испарира и да ги намачи, а ништо чудно и да ги добие.

Sea koga ke te zamaraat samo ke dades edno
18>17 ;) ;) ;) ;) ;)

A inace gledajki kako se menadzirani ostanatite ekipi i kakva e momentalnata sostojba vo ligata, za ocekuvanje e realno Boston da dostavat uste nekolku finalinja vo idnina ako prodolzat so nacinot na koj sto funkcioniraat kako klub momentalno, od zapadot realno momentalno kako stojat rabotite, Minesota i Denver, vo slucaj da se razvivaat i tie ekipi vo prava nasoka, ke im bidat najgolemi rivali, i najverojatno Dalas koi nasobraa 1 ton iskustvo sezonava ko ekipa.
Би ги додал и Мемфис, некако многу ги испоставија од глупостиве што ги направи Џа Морант и неколку повредени играчи сезонава. Млади се, одличен тим се и според мене со носење на уште неколку рол плејерс можат да догураат далеку и они. Џа, Десмонд Бејн, трипл Џеј под кош, Смарт е тука исто.. сосема солидна екипица.. имаа уште едно младо играче што изненади сезонава ама не ми текнува како се викаше.

Мислам дека ќе јаде метла пред алл стар паузата.

Едно е теорија а друго пракса, чисто сумљам дека ќе се снајде.

А уште поише што сите знаат дека му е bff на Леброн што значи дека исто ко Леброн да е тренер.

Леброн како ЏМ видовме дека не иде а сега ќе пропадне и Леброн како head coach.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom