NBA 2023/24

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    74
Статус
Затворена за нови мислења.
1718208886061.png

Замина логото во вечните ловишта, вечна му слава и мирен му покој.

Шек многу интересно кажваше за него ко преговараа за да премини во Лејкерс, колку ти даваат овие 100 милиони? Супер, еве ти 120 дојди да играш за нас - така некако се одвивал муабетот, овај прифатил нормално, не е будала да одбие.

Башка да го донесиш шампионскиот Фил Џексон за тренер и да го имаш Коби преку трејд донесено пошто не си го драфтал првично - тогаш ги кандиса во Шарлот да им го земи за да им даде центар како Дивац, а со давањето на Дивац ослободи место за идење на Шек.
Кој факинг мастермајнд треба да си за да процениш дека едно 17 годишно ДЕТЕ ти е новото лице на франшизата, да го земиш од друг тим на кој му го даваш Владе, а попатно го носиш Шек (најдоминантниот центар во лигата) и шлаг на тортата го земаш Фил за тренер.

Имам слушано дел од изјави на Вест во однос на Коби и како убивал првотимци и тренер стаф на Лејкерс уште во тренинг кампот, пред воопшто да биди потпишан во НБА. Овој човек со таков пиетет има зборано за Коби то чудо едно, а ние Коби никогаш не го ставаме во ГОАТ муабети или пак во топ 5 на сите времиња - шо реално е и топ 3.

Во шампионските години на Вориорс и воопшто при креирањето на тимот и на тренерскиот состав беше во бордот на директори (тренери 2 прекрасни да донесиш, цела приказна со триото драфтање и градење на тим + да ти дојди Дјурант), после то беше во бордот во Клиперси, го донесе канџата таму, го донесе Тајрон Лу и постови основа да мрдни тимот од точка нула.

Легенда во секој поглед. Особено што играше во време на ѕверки како Бил Расел, Вилт, Чемберлејн, Оскар Робертсон, Џабар... имаше ненормални статистики по број на поени, во финалиња има по 30+ качено ко од шала. Со еден збор, роден Шампион.

Прегледај го приврзокот 420066

Нешто ќе се деси за прв пат вечер.
Ќе се деси да си легнам макс за уште еден саат и да напрам аларм во 2 за да се освестам, да гледам баскет и ако изгубат утре како зомби да одам на работа, па оттаму на саем, па во гаража со колата да се ебам со поправки и вечерта тек да се приберам.

Така да, поарно нека победват оти не ми се годините за 2 саати спиење само и роварење цел ден, има да ги пцујам до 6-то колено :D:D

Единствениот играч што го има освоено ФМВП признанието, а притоа неговиот тим да го загуби финалето. Ќе треба СТВАРНО некое чудо да се деси, па некој играч му се приклучи во овој рекорд. Човекот со еден од подобрите прекари генерално во спортот, не само во кошарката. „Фаците“ на лигата се менувале, се менуваат и ќе се менуваат, ама, не секој ја има превилегијата да е лого, а поготово „Логото“. Дискутабилно е да ли воошто некој ќе ја има оваа чест. Легенда.

448354738_18269172910234419_2059285377535252792_n.jpg

Vo kolku da stsmam za da ja fatam 4/4?? Nemma sili za cela tekma... Koga e idealno u 5 ili 4 i pol??

Vo kolku da stsmam za da ja fatam 4/4?? Nemma sili za cela tekma... Koga e idealno u 5 ili 4 i pol??

Malku pred 4 ipol. 4:20 ti e sigurica, za da ne go propustis pocetokot od 4/4.
Автоматски споено мислење:

5.30 koef Screenshot_20240612-225231.png

Последно уредено:
Porzingis oficijalno out.

Последно уредено:
Корнетчето ќе игра троа , може и на Хардавеј да му се дае шанса.

Се разбудиле сабајле Селтикс и забораиле одбрана да играат. Тројки уште претходната заборавија да даваат.

Последно уредено:
Izleze doncic i ne mozat dalas kos da dadat.. boston so serija 9-0 gi stignaa

Единствениот играч што го има освоено ФМВП признанието, а притоа неговиот тим да го загуби финалето. Ќе треба СТВАРНО некое чудо да се деси, па некој играч му се приклучи во овој рекорд. Човекот со еден од подобрите прекари генерално во спортот, не само во кошарката. „Фаците“ на лигата се менувале, се менуваат и ќе се менуваат, ама, не секој ја има превилегијата да е лого, а поготово „Логото“. Дискутабилно е да ли воошто некој ќе ја има оваа чест. Легенда.

Прегледај го приврзокот 420062

Doncic treba da e tokmu ova, FMVP duri i ako go izgubat finaleto.

Леле кој бот е вечерва Макси, не ми се верува.
Лука нека намали со жалење кај судии, по негова вина Бостон стигна до -1.

Сакам да ја искористам оваа прилика да кажам: СУДИЈА НЕМА СВИРЧЕ!!!
Чисти фаули врз Далас не свират.

Последно уредено:
Лука и еба матер од коа се врати на паркет по 1 минута седење. Лајвли не може да закуца , Ирвинг дава оптимизам.
Клебер е огромна штеточина.

Luka super ja pocna utakmicata, od koga go sedna na klupa oladi 6 shuta po red go utna.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom