NBA 2008/09

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
туркање е едно а мавање со лакти е друго ... по правилата на НБА секој намерен удар со лакт следи суспензија.
Фишер и Алстон си го добија а Коби пошо има статус на ѕвезда никому ништо :toe: ... а ви во првата утакмица против Хјустон Коби го удри Батие со лакт ама овие од НБА рекоја демек не било намерно. Слушај го интервјуто на Артест мн убо кажа шо се случи дека Коби на 2 пати пред да се случи инцидентот го мавал Артест по рака. Овај реагирал кај судиите ама никому нишо. И на крајот ко го закачи со лакт неминовна беше неговата реакција :), сепак Артест си е Артсет не трпи мн срања :). А коментарот на Коби за цела ситуација беше ова е кошарка се случват такви работи :uvo:

Што сакаш да ми кажеш дека на сликата се е ок? Па нормално ќе реагирам некако ако некој од 140 килограми се качува на мене....што очекуваш да му бакнам рака? Види го како е качен на Коби...

Што сакаш да ми кажеш дека на сликата се е ок? Па нормално ќе реагирам некако ако некој од 140 килограми се качува на мене....што очекуваш да му бакнам рака? Види го како е качен на Коби...

Борба за позиција со туркање и намерно удирање лакти не е исто.Дај да видиме клип.Сликата многу не кажува. Лејкерси прљаво почнаа и во првиот натпревар најпрвин Коби кога изгуби топка со колено го удри по глава Батие а потоа Вујачич му ја пукна аркадата на Батие со лакт ама помина несанкционирано.

слушај спортот се вика кошарка не се вика мани ме со лакт ... кошарката е спорт во кој имаш премногу дуели кој се физички, поготово под кош. секој напад вака центрите се градат за позиција. ама лакт ? ? шо е ова Ultimate fight ? јасни се правилата намерно мавање со лакт следи суспензија ама ете за некој очигледно не важат.
оти не велам ништо за Вујачич ? тој му ја пукна аркадата на Батие ама очигледно е дека немаше намера туку одеше на скок ...

Борба за позиција со туркање и намерно удирање лакти не е исто.Дај да видиме клип.Сликата многу не кажува. Лејкерси прљаво почнаа и во првиот натпревар најпрвин Коби кога изгуби топка со колено го удри по глава Батие а потоа Вујачич му ја пукна аркадата на Батие со лакт ама помина несанкционирано.

Каква борба за позиција? Па не му даде да мрдне бе! Како може Коби да фати добра позиција кога овај буквално го влечка покрај себе...

Каква борба за позиција? Па не му даде да мрдне бе! Како може Коби да фати добра позиција кога овај буквално го влечка покрај себе...

то се вика со други зборој добра одбрана

Ocigledno perfecto ne gi poznavas pravilata na kosarkaskata igra

очигледно ...

За вакви грубости да беа други еќипи во прашање ќе имаше директно исклучување на играчи али кога е коби никој ништо не свири, само џабе им е на лејкерси ни оваа година немаат потенцијал да освојат.

А да бидеш реален, а не пристрасен за Лејкерс?

Дуелите Ноа - Перкинс беа далеку погруби од онаа дадена горе на клипот . . . евентуално да имаше техничка грешка која не беше морална во таа ситуација зашто имаше провокации и од двајцата .
А за вториот дуел, Вујачич во никој случај нема основ за суспензија, од старт се виде дека оди на топката до која успеа да стигне па при падот на раката го закачи и Батие . . . намерно/ненамерно не навлагам, али дефакто основ за суспензија па и фаул нема .
Сум против прљавата игра, али ако веќе Вујачич имал намера во тој дуел, доста интелигентно постапи .

За дуелот Коби - Арест се изјаснив, и двајцата требаше да бидат исклучени .

едит :
The league also assessed the Lakers' Kobe Bryant a flagrant foul one penalty for elbowing Ron Artest.
However, Bryant was not suspended because the league ruled he elbowed Artest in the chest area. Had it been above the shoulders -- and Artest said it was his neck -- the Lakers All-Star likely would have been banned on Friday.
"It's clear in our rules that we treat elbow contact above the shoulder area differently than we do other parts of the body," Jackson said.
-cnn.com

Сега на ОБН ја пренесоа веста што ја постирав погоре но рекоа дека и Артест бил суспендиран на еден меч, а јас такво нешто на нетов никаде не најдов па верувам дека е нивна грешка .

z6ekm.jpg

Нема потреба да ви реплицирам.​

Се изјаснија и од НБА , погоре постирав како стојат работите, башка многумина го заборавија и стартот на Рондо врз Хајнрих . :toe:
Нема теорија на заговор, its playof time for god sake, its NBA .

Некаде слушнав Фишер и Алстон се суспендирани на еден меч, не Артест.

Гледам вечер и на обн и на алфа дават Бостон, ќе има на некоја Лејкерс?

На НБА веројатно. Али покасно ќе е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom