NBA 2008/09

Статус
Затворена за нови мислења.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ау бе, незнам кај вас, али кај мене касни сликата пропорционално со коментаторот, и пред да шутнат знам дал ќе погодат :pos2:
Абе биди среќен што уопште имаш Алфа ТВ ти. Јас сум квакнал на зулу и се здрвувам на столчево пред компјутер за да ја гледам утакмицава.

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
3-1 babyyyyyyyy!!!

Орландо треба да победи три по ред, а последните две се во Стејплс центар! Со други зборови...

Член од
30 март 2009
Мислења
251
Поени од реакции
20
Е сега е веќе интересно да се гледа :vozbud:
АЈДЕ ЛЕЈКЕРСИ МОИИИИИ
ЧЕКАМ ВАКВО ВОДСТВО ОД 2002 г

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Толку им е силата на Орландо,они дадоа повеќе од што можат против Кливленд и толку е,и во оваа серија ќе изиграат уште една добра утакмица можеби,со третата заедно тоа се 2 толку им е..

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Добро е, конечно ги *бавме на гости за да не скокаат повеќе. Наредната ќе им ја пуштиме за на домашен терен да славиме:vozbud:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Супер игра на Лејкер. Мило ми е што победија на гости.

А и не знам што сакаат Орландо. Никој од овие играчи не играл финале. А Коби и Фишер не само што играле туку и победиле. Па се надевам т.е сигурен сум дека и годинава ќе го почуствуваат таа победа.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Очајно прво полувреме, но само минус 12 поени што не е воопшто страшно. Уште тогаш знаев дека можат момците да се вратат, ако го подобрат нивото на игра.
Ариза беше фантастичен во 3/4 и секако Фишер кој цел натпревар го пцуев заради промашените шутеви и неколкуте лошо изиграни одбрани. Сепак на крајот ја покажа својата мирна рака и искуство. Коби на крајот пак не играше баш најдобро, премногу солираше и промашуваше, но за негова среќа соиграчите надополнија.
Кај Орландо фалеа поените на Луис, а Хауард мислам дека и покрај одличната игра во одбрана вчера беше трагичар со промашените слободни на крајот. Дури и Шек во клучни моменти погодуваше барем по едно:)
Сега шансите на Орландо се само теоретски, но мислам ќе победат во недела и ќе се оствари мојата прогноза за победа од 4 -2 на ЛА.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Мало среќе , мало судије, мало глупав Стен Ван Ганди и шампионска титула

Со среќа нека вие, за утакмицата иначе загубена поради глупиот тренер на Орландо нишо појќе, абе и Мајкл Џордан у најдобрите денови у 36 минути игра да ми даде 5 поени ќе го седнам на клупа бе, а не некојси мочан Рашард Луис, и ебате то идиотот на три разлика на 10 сек до крај се прави фаул не се остава шут за три џуџе едно ретардирано, сум испиздел вчера 200, плус капак на се судиите све да им ебам, Коби требаше да си добие 2-3 технички вчера, посебно лактот у фаца на Џамир Нелсон, Тревор ариза чекори на крај но нвм, лоши беа судиите и на двете страни само што поголеми грешки се направиа на штета на Орландо ( еве материјал за Зоте, дека и финалево е наместено ) :pos2:

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
That's all folks!!! Иако сакав Орландо да победи сепак Лејкерси ќе бидат новите владетели на НБА. Кога се ќе се земе предвид ќе се заклучи дека сепак пресуди искуството на Лејкерси. Два натпревари победија во продолжение, што ја покажува нивната стабилност во клучните моменти. Барем наредниот меч да го победи Орландо за да погледаме уште некој натпревар:)

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Аха и судиите му ги промашија 2 слободни на Хауард, и 3 од последните 4 на Хидо. И може судиите беа 1 километар од Фишер кога ја шутираше тројката - фала Нелсон.

Може да зборувате колку сакате, Орландо сами си се криви што немаат 2-2. Сега е готово.

Тоа е се народе.

gODHEAD

Crucified
Член од
6 декември 2007
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.163
Каква глупавост, неискуство ли е, што ли е, Орландо сами си се победоа и можат само да жалат за пропуштената шанса за 2-2.

Член од
17 јули 2008
Мислења
496
Поени од реакции
27
Аха и судиите му ги промашија 2 слободни на Хауард, и 3 од последните 4 на Хидо. И може судиите беа 1 километар од Фишер кога ја шутираше тројката - фала Нелсон.

Може да зборувате колку сакате, Орландо сами си се криви што немаат 2-2. Сега е готово.

Тоа е се народе.

Почекај малку има уште натпревари за играње.кога :toe:
кога ке биде 4-2 може да напишеш дека се е готово.
надежта последна умира.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317

Тоа е се народе.

Јас убаво напишав највеќе е крив Стен ван Ганди, но и грешките на судиите имаа удел посебно на крај кога решавачката тројка на фишер мораше да биде поништена и да се суди фаул у напад

но тоа џабе да се збори сега честито победа и то је то

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Општо гледано судииве ми се тапа во финалево. Судат премногу фаули, а некогаш кога па личи на фаул повеќе од сите други случаи не свират. Лактот на Коби со Нелсон беше некаде на работ, затоа што Коб не го виде дека му доаѓа од страна и случајно го закачи при вртење. Можеби можеше да се суди, ама Орландо е сам виноврн не можат во тоа да бараат причина за поразот.

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Јас убаво напишав највеќе е крив Стен ван Ганди, но и грешките на судиите имаа удел посебно на крај кога решавачката тројка на фишер мораше да биде поништена и да се суди фаул у напад

но тоа џабе да се збори сега честито победа и то је то
Да можеше да биде тоа фал на Коби, но исто така сети се еден напад пред тоа Коби кога имаше бунар, раката на Пиетрус каде беше...

Да генерално имаше лошо судење. Нема ни потреба да се филозофира...на паркетот во првата четвртина беа Мбенга и Пауел. Диџеј и Џош Пауел. Мислам доволно е.

А погоре некој што напиша дека не е готово, знам дека не е готово, но 3 утакмици по ред да тепа Орландо е скоро невозможно. Еве еден факт набрзинка.

Сите 29 тимови во финалето што воделе 3-1, ја земале серијата и биле шампиони.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom