NBA сезона 2009/2010

P

PewDiePie

Гостин
Само за потсетување,Бостон никогаш нема изгубено финална серија во која водел со 3-2........се надевам дека таа пријатна традиција ќе продолжи. :tv:

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Само за потсетување,Бостон никогаш нема изгубено финална серија во која водел со 3-2........се надевам дека таа пријатна традиција ќе продолжи. :tv:
Ни Зенот нема изгубено плејоф серија во која водел 1-0, се си има свој крај.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Фан на Коби е он,грешка си :))))
Ако сум фан на Коби нема да го критикувам, само ќе го возвишувам!
Знаев деке ќе загубат, доволно долго гледам кошарка за да знам како и што ќе се случува и излезе по мое!
Ако не проработаат Гасол и Одом во ЛА, комотно може Бостон да си прослави нова титула!

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ако сум фан на Коби нема да го критикувам, само ќе го возвишувам!
Знаев деке ќе загубат, доволно долго гледам кошарка за да знам како и што ќе се случува и излезе по мое!
Ако не проработаат Гасол и Одом во ЛА, комотно може Бостон да си прослави нова титула!
Ќе биде,ќе биде и тоа,не се секирај :tv:

Член од
3 март 2009
Мислења
288
Поени од реакции
31
^
Многу сте интересни...кога ке изиграат добро одма ѕверови ,ке кикснат еден натпревар -билет во 1 правед да им даде....
Ако добро ми функционира детекторот за сарказам, не ти се интересни туку и тебе те НЕРВИРААТ како одма после една утната утакмица се свртеа со навреди против играчи од тимот за кој што тврдат дека навиваат. На секој му се случува да не му оди.

Кај ме изнервира утакмицата не можев да заспијам после, сега тука на форумов ми се обнови нервозата кога читам што не изнапишале некои против Гасол, Артест итн.

@ перфекто - За каков страв збориш?? Гасол беше совршено смирен, ама ништо не му одеше од рака. Артест шутираше кога што не треба и од кај што не треба. За Одом, ќе преќутам..

Нешто што не ми е јасно е зошто не го стави Браун кога веќе гледаше колку очајно не им иде на некои? Скоро цела клупа да ја стави, само него не.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Одом ме разочара 100%
За Гасол до некаде можам да сфатам до некаде,од секад бил таков,Фишер 9 поена од прва четвртина до крај гол не можеше да даде,Коби нема шанси сам да ги тепа Бостон.
Реј Ален пак слабо играше и не даде тројка така да се ми мириса повторување на втората утакмица :)
Пирс во свој стил си изигра,едноставно е човек со стил изигра за МВП !!!!

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.447
Поени од реакции
6.125
Ако добро ми функционира детекторот за сарказам, не ти се интересни туку и тебе те НЕРВИРААТ како одма после една утната утакмица се свртеа со навреди против играчи од тимот за кој што тврдат дека навиваат. На секој му се случува да не му оди.

Кај ме изнервира утакмицата не можев да заспијам после, сега тука на форумов ми се обнови нервозата кога читам што не изнапишале некои против Гасол, Артест итн.

@ перфекто - За каков страв збориш?? Гасол беше совршено смирен, ама ништо не му одеше од рака. Артест шутираше кога што не треба и од кај што не треба. За Одом, ќе преќутам..

Нешто што не ми е јасно е зошто не го стави Браун кога веќе гледаше колку очајно не им иде на некои? Скоро цела клупа да ја стави, само него не.
Точно така....Јас за екипите што навивам и да се први и последни и играчите да се невидени "мутајци" ипак имам чест да не ги вреѓам...Иначе вакви испади има само од навивачи на екипи кои се во стилот ферари,реал мадрид,лејкерси, и да не набројувам ,поточно од навивачи кои не трпат порази затоа што нема да можат да им се ругаат на другарите у маало,поточно патат од комплекси...Дечки и во поразите треба да сте големи...

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
После победата на Бостон за 2 - 2 реков дека тоа е лош пораз за Лејкерс од проста причина што Бостон двата дуела на домашен терен ги одигра под своето ниво и тешко беше да се очекува уште еден таков дуел. Вчера целиот тим беше на повисоко ниво, и конечно му тргна на Пирс. Ако не беше солото на Коби во 3/4 уште тогаш ќе беше готов овој меч.

Уште еден клучен фактор за поразот на ЛА беа слободните фрлања. Во последните 2 - 3 минути, Артест промаши 3, Гасол 1 и Одом 2, а да погодеа барем 4 од овие 6 ќе беше сосема друга завршница.

Ако сакаат Лејкерс да изборат мајсторка, на наредниот меч мора да има поени од Артест, Фишер и Одом, едноставно нивниот придонес во оваа серија не е константен. Гасол мора да ја врати агресивноста од првите 2 дуела, а и Коби треба да почне да бира од каде се шутира, со оглед на тоа дека и тој во ова финале упати многу нерезеонски шутеви.

Бостон е во мала предност, но се надевам дека ќе има 7ми дуел, што мислам дека е најдобро и за неутралните фанови.

Член од
19 април 2010
Мислења
763
Поени од реакции
28
Начи вака......прво ќе бидам самокритичен према ЛАЛ а потоа и ќе ги критикуам и судииите......

Разочаран сум од синоќешната партија.Зошто??? Оти не видов ни "О" од "Одбрана" ..Крајно разочарувачка партија за Центрите на ЛАЛ на чело со Пау Гасол кој требаше да изненади синоќа.Одом јас лично не го забележав да заигра нешто синоќа Ако некој мисли спротивно од мене нека ме поправи.Фишер како Фишер се испука во 1/4 и после го снема. Од Артест не очекувам многу во нападот ама очекував многу во одбраната каде попушти и дозволи многу лесни шутеви на Пирс од поле....Дечки со седење не се добива утакмица.Бајнум е човече кое и покрај повредата се мачи,работи, се труди но коленото го спречува да ги добие своите "пет минути".Синоќа не ја видов ни клупата на ЛАЛ.Единствено нешто што направи е Вујачич кој погоди една или две тројки и тоа беше се .КБ беше единствениот на ниво кој џабе работеше џабе погоди 19 поена во 3/4 а остатокот од тимот седеше со скрстени раце...Транзицијата на ЛАЛ не постоеше ...Напад??? Што беше тоа??? Одбрана ? Незнаат треба ние да им покажемее...Не сум навикнат да гледам ваква кошарка од ЛАЛ каде со еден или два паса сааккааат да го решат нападот, да шутнат да погодат ...па дечки не е ова Њу Џерси па со неизградени позициии да се извадиш некако ....Не видов ни еден течен напад каде сите играчи на ЛАЛ се инволвирани во него каде топката постојано кружи...синоќа видов напад ДОДАЈ МУ НА КОБИ ОН НЕКА ГО РЕШИ ОВОЈ НАПАД КАКО ЗНАЕ И УМЕЕ.Може некој ќе плука по Коби од синоќешната утакмица ...ама он највеќе се трудеше нешто да направи на тимот.Искрено се чудев на полувреме и константно низ целата утакмица како негативата е толку мала (-6 на полувреме а требаше да биде -60)....ама тоа е ..Им посакувам се најдобро на двете екипи ...и мислам дека ЛАЛ треба да извадат поука од овој меч....Гасол и Артест дефенитивно треба да се раззбудат....По Бајнум и КБ24 не треба да се плука они се најмалку криви за синоќешниот пораз али тоа е судбина.....
Сакам да кажам нешто и за Селтикси....Честитки за победата на Бостон и воедно да изразам ЗАВИД во позитивна смисла од Прекрасната транзиција на синоќешниот натпревар...таква тимска игра,таков елан за победа,таква транзиција верувајте многу малце тимови имаат СЛОБОДНО МОЖАМ ДА КАЖАМ САМО БОСТОН.Искрено не сум фан на Бостон ама по синоќешниот натпревар останав без зборови.Им одржааа лекција на ЛАЛ каде секој од Бостон имаше удел во победата ...започнувајќи од Рондо со неколку воодушевувачки скока меѓу џинот ОДОМ и Артест па до многуте креативни асистенциии....ЕДНОСТАВНО БРИЛИЈАНТНО ....
Сакав нешто да кажам и за судиите ...па у.п.м судењево....дали јас само така гледав или навистина беа благонаклонети за Бостон???...па дечки бе не се сууди само против ЛАЛ...мајко му стара суди реално да се види убава утакмица...јас видов убава утакмица само во 1/4 каде нешто од нешто беше реално и судеа реално....дечки КОГА ЌЕ СЕ ПОПРАВАТ СУДИИТЕ А ПРВО ЛАЛ ТОГАШ ЛАЛ ЌЕ БИДАТ ШАМПИОНИ
hehe kakvo sudene za boston ne me zaebavaj kurnaz eden hehe :)

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Не знам кој ме праша за Гасол и неговиот страв.

Јас го нарекувам страв, некој недостаток на енергија, како сакаш наречи го, но за 44 минути да направиш само 6 скока, а си највисок играч на теренот, нема што да бараш победа. Нема...

F

FuckYouAll

Гостин
Бостон секогаш ја земал титулата кога водел 3-2 во победи. Така да...:vozbud::je:

B

BooBojan

Гостин
ФАНТАСТИЧНА КОШАРКА!
Одлично финале немам зборови.Овде се гледа кој е играч.
Бостон3:Лос Анџелес2
Бостон
Лош почеток на серијата но подоцна се се смени.Одлична тимска игра.Разликата на последните мечеви клупата центарите и одличниот Рондо односно цел тим.Доста се мотивирани.Тоа е одлично.Но за победа на некој од последните два меча ке им треба РЕЈ АЛЕН.Ако Ален не изигра натопревар како вториот според мене тогаш Лејкерс ке ја освои титулата.Значи мора да проработи.
Лос Анџелес
Одличен старт во првиот меч.Потоа лошо продолжение.Гасол,Фишер,Артест и Одом се подолу и подолу се надевам дека ке покажат колку вредат во наредните натпревари.Коби е добар но неможе да игра сам.Мора да му се помогне.Бајнам човекот го остава срцето на теренот.Ми се чини дека ако треба ке игра и со патерица само да му помогне на тимот.Се надевам дека Фил ке си ги среди редовите.
И за крај како фил Фантастично очајното судење на судиите се надевам дека нема да им се повтори.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
вечер 03.00 НБА – Кошарка: Бостон – Л. А. Лејкерс - пренос

вечер сигурно тепа леекрс така да и не морате да гледате :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom