Значи ги измешавте некои работи. Прво, 15 утакмици по сезона и не е така мала бројка. Има голема разлика меѓу 15 и 2-3 по грешка фатени на снимка. Второ, за да бидеш навивач на еден тим не е само да ги гледаш утакмиците. Постојат, блогови, најразлични информативни сајтови и сл. Комплетеното следење на тимот е дел од "навивачкото искуство". И трето никој не вели дека морате да ги гледате утакмиците во живо. Еве јас на пример како навивач на Филаделфија, сезонава ги изгледав сите 82 утакмици, макар што признавам последните 3-4 со мака бидејќи и онака беа бесмислени, а од тие 82 повеќе од 3-4 не гледав во живо. Сите ги гледав другиот ден на снимка. Намерно не се информирав за резултатот додека не ја изгледам за да ми биде сепак интересно. Сакам да кажам не е се до тоа дали и колку може секој да гледа ноќе. Нормално дека има и други поважни работи во животот.
Btw, држи вода муабетот дека кај нас се главно сите фудбалски фанови и се друго е второстепено. Ретки се тие како мене, а претпоставувам и некои од вас кои постувате овде кои се примарно кошаркаски фанови.