NBA Сезона 2011/2012

Дали ке започне НБА лигата со натпревари?

• ДА! Ке се одиграат сите натпревари.

Гласови: 19 16,8%
  • НЕ! Нема да со одигра ниту еден натпревар.

Гласови: 24 21,2%
  • ДЕЛУМНО! Ке се играат помалку натпревари од предвидените 82 натпревари за секој тим.

Гласови: 70 61,9%

• Вкупно гласачи
    113
Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Прашање е Орландо дали ќе игра плејоф. Како играат катастрофално у последно време, може и да бидат стигнати од Милвоки.
Па и Сиксерси не се сигурни, на две утакмици се до Милвоки и имат меѓусебна со нив, со Орландо, и две со Пејсерси, вкупно 6 од последните 7 им се на гости...

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Само мене ми ептен глупо правилото offensive/defansive 3 seconds?
Или можда јас не разбирам точно што е. Што има везе тоа што некој е 3 секунди во рекетот?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.112
Поени од реакции
46.058
Само мене ми ептен глупо правилото offensive/defansive 3 seconds?
Или можда јас не разбирам точно што е. Што има везе тоа што некој е 3 секунди во рекетот?
Kao be sto ima, Hauard po 100 kosa u mec ke dava. :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.112
Поени од реакции
46.058
Не е он крив што има таква градба :D
Па што мислиш, зашто Чембрлен на времето се истурал од поени, ради него се и донесени нови правила во кошарката
he was directly responsible for several rule changes in the NBA, including widening the lane to try to keep him farther away from the hoop, instituting offensive goaltending and revising rules governing inbounding the ball and shooting free throws (such as making it against the rules to inbound the ball over the backboard)
Инаку 3те секунди апла од порано се донесени, у 30ти години на минатиот век, играле два универзитата, не ми текнува кои и ептен груба игра му играле на еден од центриве, двајца го чувале бидејќи тогаш можеле колку сакаат да дремат под кош а не биле судени многу фаули ( на времето имале практика секој универзитет свој судија да донесе а овде едниов универзитет не донел па другиов судија си судел пристрасно ) и по тој натпревар односно година дена мислам по тој натпревар било воведено ова правило инаку центрите премногу доминантни ќе биле а и играта би била многу груба бидејќи тешко било да се чуваат.

Али ете години подоцна и други правила се воведени ... ко гоалтендинкот :pos:, маме му еам, ко на стрит хуп од флипери ако памтите, под кош ќе застанеш у курац тројка, или од nba jam една апла стара игрица за компјутер, 2 на 2 што се играше со нба тимови.

edit, офанзивен гоалтендинг е воведен ради Чембрлен, ова за кое зборев е дефанзивниот, тоа у 40ти било воведено, my bad, не прочитав асално.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Добро правило е голатендинг, иначе центрите немаше да дозволат 3ка :)

Иначе ги гледам Мемфис моментално и ептен ми се свиѓа балансот кој го имаат. Изгледаат ептен доминантно под кош со Гасол и Рендолф, плус солидни шутери како Геј и Мејо, мислам дека им фали еден класа плејмејкер да се сметаат за посериозни кандидати за прстенот. Не знам колку можат да рчунаат на Аренас, изгледа ептен пропаднато.
Whatever мои фаворити после Оклахома на западот.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
вечер коби ќе игра,ако знае некој да ми каже.:)
Веројатно не, ама знаејќи го Коби ( Дурант вчера со 43те поени му се доближа на 0.3 за скоринг титулата) ништо чудно да заигра.

Иначе во 7 играт Никси-Мајами, а во 9 и пол Лејкерс-Далас

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.112
Поени од реакции
46.058
Да бе, ќе ризикува да игра само за да остане прв стрелец, уз пут и ќе дава се од себе иако е повреден за да не биде поминат од Дурант и да се остави од поени ... ко да му е битна таа титула во ситуација кога може да се искомплицираат работите и да пропушти и натпревари од плејофот.
Тотално небитно е тоа достигнување во ваква ситуација, без разлика дали станува збор за некој предокажан у овој спорт или некој кој допрва треба да се докажува.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Сега кажаа Коби дека нема да игра на ова Тојота Шоуто.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Добри засега и Леброн и Мело, да се надеваме ќе оди вака до крај па еден од овие да ја реши

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353

Kajgana Shop

На врв Bottom