Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Научени сте вие од Скопје да фрлате по неутрална со бакљи, па нормално ви е ова. Во тепачка едвај двајца на двајца (каде не е ниту групен фајт, ниту НГ со НГ), поддржуваш користење на оружје (и бакљата е оружје) врз обични симпатизери на клуб, а ниту групата, ниту реквизити се загрозени? Остај тоа, кога веќе ја запали, повеќе чекори напрај назад неголи нанапред. Многу филмови гледање без муда, детишта. И на форум сте исти, тоа го потенцирам со претходниот коментар, немате појма шо прајте накрај смешни сте. Освен тројцата напред, тие позади од блуфорс со рацете в џеб се друга приказна, и нема за нив простор за дискусија оти е секако грешка. Од една страна се деца што си го сакаат клубот и дошле за него а не за филмови како другиве ултраси па веројатно нема да се појават уште еднаш на гостување :D :facepalm: а од друга страна се пи**и што не рипнаја за другарите.
Автоматски споено мислење:

Вашите политичари беа со вас на трибина, рамо до рамо, потенцирам на баражот во Кавадарци. Што е поврзан овде Митко со Лозари за да се спомни во навивачки групи муабетот?
ииииииииииии шо кажа овак слики со шибер шо редеше, иииииииииии долар еден

Научени сте вие од Скопје да фрлате по неутрална со бакљи, па нормално ви е ова. Во тепачка едвај двајца на двајца (каде не е ниту групен фајт, ниту НГ со НГ), поддржуваш користење на оружје (и бакљата е оружје) врз обични симпатизери на клуб, а ниту групата, ниту реквизити се загрозени? Остај тоа, кога веќе ја запали, повеќе чекори напрај назад неголи нанапред. Многу филмови гледање без муда, детишта. И на форум сте исти, тоа го потенцирам со претходниот коментар, немате појма шо прајте накрај смешни сте. Освен тројцата напред, тие позади од блуфорс со рацете в џеб се друга приказна, и нема за нив простор за дискусија оти е секако грешка. Од една страна се деца што си го сакаат клубот и дошле за него а не за филмови како другиве ултраси па веројатно нема да се појават уште еднаш на гостување :D :facepalm: а од друга страна се пи**и што не рипнаја за другарите.

Вашите политичари беа со вас на трибина, рамо до рамо, потенцирам на баражот во Кавадарци. Што е поврзан овде Митко со Лозари за да се спомни во навивачки групи муабетот?
ииииииииииии шо кажа овак слики со шибер шо редеше, иииииииииии долар еден

A on mudro kjuti ne kazuva deka bil so politicarite nasi ramo do ramo na tribina na barazot vo kv:)isto kao i drugi opsesivni impulsivni momci od forumov

За почит е што се накренале за Каменица, али реално кога ти ја напаѓаат групата нема поента да дремеш на страна.
Оној со плавите тренерки, ги уплаши децана кога им влета на почетокот.
Едино двајца ја одбранија машки честа на групата, иако и они се повлекоа кога се симна типон со плави тренерки. Ако го закачеше со нога тој со бакљата, ќе го нокаутираше во секунда. Тој што испи бокс од каменичаните немаше среќа дека се лизна и падна, инаку прв нападна :D

Како и да е, смешно е навивачка група да е нападната од 10-тина обични гледачи и повеќето од групата да не реагираат и да седат на страна. Знам дека некој ќе спомне сега за свадбарот од ДУИ, ама од другата страна беа дечурлана од Комити, а овде веќе ти е практично јадрото на групата.

На крајот Тиквеш доби подарок гол од офсајд за 2-2, апла беше напред играчот што израмни кога Спахиу шутираше. Пеналот за Гостивар ми личеше дека е срамно досуден на прво гледање, али ако се види поубаво играчот на Гостивар прв дојде до топката. Е сега малку е тешко да се оцени дали доби удар од дефанзивецот на Тиквеш дека одма одглуми. По мене нема пенал, особено што немаше каде да оди со таа топка која бегаше во гол аут.

Голот што го даде Беса е нерегуларен затоа што уште кога прв пат ја додадоа на крило играчот беше во офсајд. Кога веќе продолжи акцијата, јас од снимката никако не можам да видам дали играчот кој е во офсајд при шутот ја чепна топката или не. Како и да е, ги оштетија.

Jas se slozvam so tebe, mene ne mi e jasno kako gi drzi dusata da sedat onaka. Mozi vo drugi vreminja sme rasteni so drugi ekipi. Abe sploteni 10 dusi mozat pola tribina da ja izgazat na onie seljacite.

Ne mi e celta da procociram, respekt golem za site decki so bile tamu.
Samo dadov moe viduvanje.
Ocigledno e deka novite generacii se pomlitavi.

Отворете дискусија за ФФМ.

Видете шо ни се случва на сите, време е да се почни со напад од сите групи.
Поздрав
Не ние тензија сакаме, притисок пцуење и плукање еден кон друг :)

Поздрав
Освен прекин на сите натпревари до крај на сезона, не постои друго решение што може да го реализираме како НГ. Ниту клубовите ќе се откажат од лигата, ниту правно е нешто можно, ниту за друго сме способни како групи воопшто. Празно протестирање е излишно.

Освен прекин на сите натпревари до крај на сезона, не постои друго решение што може да го реализираме како НГ. Ниту клубовите ќе се откажат од лигата, ниту правно е нешто можно, ниту за друго сме способни како групи воопшто. Празно протестирање е излишно.
Da prav si za ova ,ama i za ova FFM ke ima resenie toa e kluc na site stadioni i prazni tribini i ke si tera ligata.Pisa nekoj vo edna grupa lekot e samo natperevar so Anglija ili Italija prekin i vlez na teren...

Da prav si za ova ,ama i za ova FFM ke ima resenie toa e kluc na site stadioni i prazni tribini i ke si tera ligata.Pisa nekoj vo edna grupa lekot e samo natperevar so Anglija ili Italija prekin i vlez na teren...
Под "сите натпревари" мислев и на репрезентативните. Ако не се види проблемот надвор (а ќе го видат само преку репрезентација) нема поента. Прекин на локалните клубови може да направат само навивачките групи, а пола од клубовите ги немаат. Дури и да успеј секоја НГ да направи прекин на натпревар дома, ќе се одложи или ќе се преигра на терен - гости, под силна МВР контрола и тогаш само ќе се влоши се. Да не се заборави фактот дека на групи како Шкупи, Шкендија, и други, им одговара ова и ќе си ја завршат сезоната со 100% успех само против неважни клубови. Кога ќе се види од надвор, приказната е друга.

Поздрав
Vreme e!
Preku ni e na site od se ova sho se desava. Ne dupat na zdrav pamet, ne kradat ne mocat ne serat soblekuvalni ni demolirat i sho uste ne. Bog znaj utre na Cair sho se ne ke se desava. Dali posebno site grupi ili zaedno mora od negde da se pocni dali to bi bilo na fudbal so Anglija ili bilo kako mora! Dosta e!!!

Vreme e!
Preku ni e na site od se ova sho se desava. Ne dupat na zdrav pamet, ne kradat ne mocat ne serat soblekuvalni ni demolirat i sho uste ne. Bog znaj utre na Cair sho se ne ke se desava. Dali posebno site grupi ili zaedno mora od negde da se pocni dali to bi bilo na fudbal so Anglija ili bilo kako mora! Dosta e!!!
Se e ova vo red taka e,ama nekoj raboti ne se za na forum,za toa e bitno sostanok i sredba na site ng i da se dadat predlozi i sto ponataka.....dobro e i da se izleze pred tv i mediumi sigurno ke vidat ako site zadno izlezeme deka ne e zaebancija rabotata ke se zamislat malku.
Vo minatot znam imalo protesti i pred FFM i pamtam Platini koga doagase clenovi na ng Komiti bevme so paroli vo Debar Malo ama dzabe e se ,treba da vidat site sto se se slucuva zatoa na utakmici na prvenstvo nema da ima efekt samo koga igra reprezentacija.

E ajde da se dogovorime preku ku. Dojde ova FFsh Si ja tera agendata za albanska prva Liga.do koga ke kjutime I ke se napagjame? A ovcarite nemieni ke se radvat na "uspesite" PS: Nekane ne eba.t naviknati sme.E makedonce.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom