Два дена поминаа, ниту една пофалба не стигна на темата. Очекувано
Падна митот дека Комити не можеле да се соберат над 500 луѓе за гостување.
Иако како група досега во последниве 15 години не сме играле:
1. Во вечерен термин на гости.
2. На стадион/сала со неограничен број на карти или над 500.
3. Финале на куп или утакмица со значење како баражот.
А и покрај тоа сме гостувале на првенствени утакмици по 300+ луѓе дури и на незначајни утакмици во Охрид, Кратово, Кичево, Тетово, Велес, Пробиштип, Штип, над 200 во Струмица, Турново, Прилеп, Куманово ракомет, Виница, Радовиш итн. Битола не ја ни бројам.
Но, сепак и покрај сите наши гостувања групи кои никогаш и никаде не гостувале над 100 луѓе (а тоа да не било бараж или финале или дерби на кое оди и старо и младо) се дрзнуваа да ни се потсмеваат што не сме можеле да се собереме над 300 луѓе на гостувања кои се оди во 9 сабајле во сабота со ограничен број карти.
Неисе, баражите и финалињата и дербите никогаш не се мерило за мене. Ама ете и во таа категорија да бидеме убедливо побројни од сите.
Во навивачкиот дел имаше сигурно 1500 луѓе. Тие што не сакаа да навиваат си одеа во другиот дел на трибината.
Од она што би сакал да го издвојам:
- Ниту еден скршен стол (или многу мал број на столови во еуфорија), за разлика од порано кога како кретени се кршеа столови и на Градски од курташак.
- Одлична организација во поглед на изглед на трибина, поставеност на бајраци, изведба на корео, палењето пиро на 3 наврати. Како под конец. Топ усогласеност на неколкуте водачи за навивање, како никогаш досега.
- Само еден инцидент, иако по тоа какви се луди фаци од минатото имаа дојдено на утакмица, мислев ќе биде хаос

Одново инцидент од ништо меѓу неколку члена, се изгубија 5 минути од навивањето во тој дел на трибинара за делење и се смирија страстите. Порано ќе одевме 10+ во број на инциденти на наша трибина
- Ниту еден ишкртан графит на Лозари на трибината и во околината на стадионот. Да беа други ќе ги сефтосаа со сигурност.
- Одлична организираност во поглед на фановите од другите градови. Сите што побараа карти беа контактирани и внесени на стадион.
- Единствена негативна работа по мене (знам дека некои ќе се лутат, ама сите што сум зборел се согласуваат за ова) е што никако не се прават слики и видеа со кои се доловува атмосферата. Не дека ми е гајле за другите, лично си уживам во нешто што е добро документирано кога ќе гледам во иднина. Како што кажав во темата за Вардар, сите што на тв ги гледам како мизерно личат по 50-100 души со килаво навивање вадат слики мислиш 1000 биле, ние кога имаме најдобри изданија, на сликине личиме по 50 души. Место една јака слика од аголот на лозарската трибина да се направи, да се гледа цела трибина (не само делот на Комити), да се слика публиката на ридот и во зградите, ништо од тоа.
Три утакмици грми Бисер балкански, едно видео асално не извадивме. Се нешто од доле снимено, играчите како се поздравуваат, ептен тапа.