Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Нека раскаже @ultras.87 искуства за едно гостување на Лирија, кога наши поединци имаа интересен лов околу сала :D

Со лирија таа сезона беше можеби најинтересна за акции праење. Многу работи не се за тука за на форум, ама ќе пробам со најмалку детали да ти одговорам.

Од секогаш сум викал дека не се иде со секого во акција, особено со неприсвест ликови, кои што ќе истрчаат во оган и после или ќе го јадеш или треба да бегаш.
Не сум бил никогаш хулигански настроен и у такви филмови, ама сум учествувал во доста акции.
За таа што викаш една од најсмешните во кои имам учествувано. Ја и уште 3-4 сме точно пред Жабар и тргаме по мостот накај малата сала Кале. Од таму се гледа улицата под кале кај Царина и спортска медицина (или што и да беше таму), гледаме поминуваат џандари, позади нив 5-6 шверцери, еден од другариве се пали одма и вика ајде пички и се стрчува по мостот. После 5 секунди ја глеаме цела група од уште 30-40шверцери позади. Би рекол среќа не не приметија. Одма се упатуваме кон сала, и вртиме по нашиве што се во околина и на Комбат да излезат од сала (пошто мислам дека веќе беа влезени).
Како стигаме пред малата сала се упатуваме кон левиот влез, а пред него група со фантомки. Мислејќи дека се Комбат се доближуваме до нив и дури поминуваме едни низ други и им викаме сеа ќе се појават шверцери спремајте се. Коа свативме дека они се шверцери :tapp: немаа време да ги извадат ножевите. Глупо е да речам дека ги прегазивме, ама у секој случај добар фајт падна. Ваљда на оваа дешавка мислеше.
У секој случај да ги оставиме нив на страна за сега, интересни муабети за вечното дерби има од двете страни, нека продолжи така. Само напред.

@Skopje Rossonera сеа од коа го видов голот ми текна, 95-та минута, камерманот се спремал да фати добар агол од поблиску за прославата со играчите за нерешено и у тој момент паѓа голот.

Komiti koga se na Boris Trajkovski, dali deka e otvoren stadionot, grmi vo 5 naselbi komotno.. steta za stadionot ostana nesreden
Zosto ne sreden? Bas naprotiv sega ne se igrase nekolku kola tamu, ne znam tocno kolku ama sigurno 2 meseci. Stadion bese sreduvan trevata bese sreduvana nemase ni treninzi ni nisto. Mislam rabotnicki ke igra sega prv posle nekoe vreme.

Zosto ne sreden? Bas naprotiv sega ne se igrase nekolku kola tamu, ne znam tocno kolku ama sigurno 2 meseci. Stadion bese sreduvan trevata bese sreduvana nemase ni treninzi ni nisto. Mislam rabotnicki ke igra sega prv posle nekoe vreme.
Pogodi. Trevata ja sreduvaat i samo toa biva. Stadionot e backup na 4/5 skopski klubovi. Nesreden mislev na objektot vo nego.. drugata strana kaj sto stojat kamerite.. Lugjeto po krovovi kacheni gledaat fudbal, pak e ubavo..

23.08.2008 Вардар-Пелистер
Ова е утакмица која можеби и не е толку запаметена, али мене ми остана во меморијата. Ова сезона е веднаш по таа која што се пласиравме во куп на Уефа, односно месец дена после Пелистер-Апоел. Во тие месец дена доживеавме во клубот крах. Пола играчи заминаа, спонзорите исто, управата исто, некоја стандарт приказна за нас. Во новата сезона, второ/трето коло ни идеше гостување во Скопје против Вардар. Од целосна еуфорија, 800 чкембари во скопје против апоел, до целосно разочарување во клубот. Се собравме 2 буса, солидна екипа, и тргнавме за Скопје. Имавме една фора то време, на било која утакмица во скопје стално се наоѓаше по некој шо го вадеше ку..т :D
Влегваме на исток, со нас носевме можи 10 знамиња, ги редиме низ цела трибина,и во меѓувреме еден од кај нас ја вади пајпата :).Рипат џандарите го апсат, ние во знак на револт оти не сакаа да го пуштат, запаливме некоја маица комити со на шо ја имавме, втерен фрливме бакла и то време како и по обичај, не знам оти, втерен летнаја и два тапани шо имавме. Гледаме нема абер да го пуштат другарот, одлучваме да ја напуштиме трибината. Некој од редарите тука нешто пробаа да одлучуват шо како па беа нападнати. Се повлекоја редарите и замина на вратата кај шо беше излезот. А полицијата цело време седи на страна. Одиме на капија, собрани 10/20 редари демек силаа имаа земено, и настана јака тепачка, буквално на двајца им беше скршена главата. Полицијата тогаш интервенираше, ама толку крвнички шо двајца од кај нас на раце ги износивме. Во цела мешаница сите знамиња ни останаа на трибини, среќа имавме шо 2/3ца беа поразумни, додека беше хаосот на врата тие ги береа знамињата, а беа многу. Е тие дечки шо останаа јадоја ќотек колку за два буса. Среќа таа утакмица шо не заврши со кривични туку имавме само прекршочни пресуди. Еве и некое сличе

Резултат 1-3 Адриано Миранда x3 битолска самба

НБ 24/7 365

Нова Битола е на готовс. Времето за одбројување започна. Утре братски обединети за градот наш. Биди дел од историјата, биди дел од армијата.
FBE876AA-C7EC-4AF4-A2BF-4CA8DED233BC.jpeg
ED572E9E-A6D6-492B-B859-BC3DF886D27E.jpeg

Временските услови за дербито се супер! Очекувам стадионот да е преполн како со битолчани, така со скопјани - од најмладо до најстаро. Нема оправдување, само присуствување!
20221202_210824.jpg

НБ 24/7 365

Нова Битола е на готовс. Времето за одбројување започна. Утре братски обединети за градот наш. Биди дел од историјата, биди дел од армијата.
Прегледај го приврзокот 356950
Прегледај го приврзокот 356951

Да не ни се спрема утре напад со кучиња? :vozbud:

Утре да пука јако,од двете страни!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom