Задграничен Округ
Комита
- Член од
- 22 февруари 2009
- Мислења
- 1.066
- Поени од реакции
- 3.008
Нека раскаже @ultras.87 искуства за едно гостување на Лирија, кога наши поединци имаа интересен лов околу сала![]()
Со лирија таа сезона беше можеби најинтересна за акции праење. Многу работи не се за тука за на форум, ама ќе пробам со најмалку детали да ти одговорам.
Од секогаш сум викал дека не се иде со секого во акција, особено со неприсвест ликови, кои што ќе истрчаат во оган и после или ќе го јадеш или треба да бегаш.
Не сум бил никогаш хулигански настроен и у такви филмови, ама сум учествувал во доста акции.
За таа што викаш една од најсмешните во кои имам учествувано. Ја и уште 3-4 сме точно пред Жабар и тргаме по мостот накај малата сала Кале. Од таму се гледа улицата под кале кај Царина и спортска медицина (или што и да беше таму), гледаме поминуваат џандари, позади нив 5-6 шверцери, еден од другариве се пали одма и вика ајде пички и се стрчува по мостот. После 5 секунди ја глеаме цела група од уште 30-40шверцери позади. Би рекол среќа не не приметија. Одма се упатуваме кон сала, и вртиме по нашиве што се во околина и на Комбат да излезат од сала (пошто мислам дека веќе беа влезени).
Како стигаме пред малата сала се упатуваме кон левиот влез, а пред него група со фантомки. Мислејќи дека се Комбат се доближуваме до нив и дури поминуваме едни низ други и им викаме сеа ќе се појават шверцери спремајте се. Коа свативме дека они се шверцери

У секој случај да ги оставиме нив на страна за сега, интересни муабети за вечното дерби има од двете страни, нека продолжи така. Само напред.
@Skopje Rossonera сеа од коа го видов голот ми текна, 95-та минута, камерманот се спремал да фати добар агол од поблиску за прославата со играчите за нерешено и у тој момент паѓа голот.