Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Мора да се шегуваш или стварно до толку си глуп. Клубот постои од 1927 година (значи е постар од Вардар), Комити постојат од 1987 година а колку што знам Слога на крајот на 80-те бил појак и подобар и поголем клубот од Балкан (бил одсекогаш), Слога до 1989 немал навивачка група но секогаш имал поголем број на публика и бил посимпатизиран од Балкан.
Растев до стадионот во 6 генерација во фамилија на православни Македонци....И ти ли бе теле едно ќе ми кажуваш за Балкан,Слога или Единство..Слога била појака од Балкан???...Пошто си дојден од Брест малина маала сам земи пронајди табели од бившите ЈУ лиги и статистики или прочитај некој број на београдски Спорт па ќе сфатиш кој е ТАЈФУНОТ ОД ЧАИР! и кога зборам слогите мислам на шошоните..упс пардон шверцерите[DOUBLEPOST=1412831467][/DOUBLEPOST]
Во првото официјално организирано фудбалско првенство во Македонија, Балкан на полусезона беше вицешампион. Нека ме поправи некој ако грешам.
И тоа без пораз! Вардар иако беше есенски шампион имаше пораз.

Грешка си, првото првенство 92/93 Вардар го завршува прв без ниту еден пораз, а Балкан завршува трет.

Фемили и сите фанови на МЗТ вината можат да си ја бараат само во нивната управа, и тој залижаниот градоначалник. Ни Комити им се криви ни Самсоненко, никој. Они се тие кои што ве заебале и никој друг. Сакајќи да имаат нова сала, а да не вложат ни денар, тие се првите кои што се согласиле за да се гради. Сигурно не почнале да градат така како што ќе им текне, па на крај ејјјј ај сеа ќе стаиме црвено црни столчиња. Не, однапред било смислено све како ќе изгледа, само што они си ќутеле и тоа не се кажуваше во јавност додека веќе не се изгради. Така да џабе праите да искочи некои ривалство поради една сала, кога тоа нема да се деси. Ниту еден вардарец нема ништо против аеродром или мзт. Вината барајте си ја кај вашата управа и градоначалникот што ве излажале во врска со салата...

Фемили и сите фанови на МЗТ вината можат да си ја бараат само во нивната управа, и тој залижаниот градоначалник. Ни Комити им се криви ни Самсоненко, никој. Они се тие кои што ве заебале и никој друг. Сакајќи да имаат нова сала, а да не вложат ни денар, тие се првите кои што се согласиле за да се гради. Сигурно не почнале да градат така како што ќе им текне, па на крај ејјјј ај сеа ќе стаиме црвено црни столчиња. Не, однапред било смислено све како ќе изгледа, само што они си ќутеле и тоа не се кажуваше во јавност додека веќе не се изгради. Така да џабе праите да искочи некои ривалство поради една сала, кога тоа нема да се деси. Ниту еден вардарец нема ништо против аеродром или мзт. Вината барајте си ја кај вашата управа и градоначалникот што ве излажале во врска со салата...

Na nekoj mu odgovara rivalstvo za jacanje na brojka, pogotovo sto sega salata im e pred zgrada. Vo Boris im bilo daleku ova ona a se deklaliraat kako ljubovdzii. Nema poveke vlaganje u sala koga sakas sto sakas da prais kako sto bese u limenkata. Druga rabota normalno da se plasat od Komiti zagrozeni se da ne im se odlee clenstvoto mada ne veruem ali sakaat da se jacaat oni pa edinstven nacin e da stvorat tenzija i so Komiti bez potrebno no za niv potrebno. Kako toa se drznuvaat da kazat ni setaat niz naselba ova ona so sakaat praat. pa ke praime normalno toa Makedonija e slobodna drzava kako nejzini gragjani mozeme toa da go pravime pogotovo sega sto igra nasiot Vardar vo veke nasata sala

nego malce oftopik, do dusa ON e ali muabetive tuka ...
zasto ne se organizirate, ko navivacki grupi, a ubeden sum deka bar brojka od 1000 ke soberete, i toa sto se pravese sega vo Gjorce, vo pogled na '' navivanjeto '', da se pravi i na reprezentativnite mecevi, pa togas da vidime kogo ke kaznat ? samite sebe li ?

Taka se igra ovaa igra be momci, oni vas ve dupat u zdrav mozok sega vie niv, nema pogolema blamaza od ova za niv, klasicna dupka u zakon, ke se cudat a i vasiot glas ke bide cuen ( mozete da pretpostavite sto bi se desavalo ako ova se sluci protiv Spanija na primer ? ), na reprezentativen mec namesto da se naviva za Makedonija da se ruga fudbalskata federacija i da se vadat site gomnarii nivni na povrsina, baska sto i u samata reprezentacija se deshavaat milion malverzacii za koj nema hrabar covek sto ke gi ispusti na povrsina.

Ona pickana skapana Pandev koga se povlece od reprezentativniot dres toa go napravi na ubedlivo najpickarskiot nacin, kaza nesto to site znaevme i e javna tajna, ama nisto ne posoci odnosno si istera abe neznaete vie sto sve se desava pozadi golemata zavesa ali bolje da kjutam muabet, a neznae kolku pari ima, nisto nemase da ko koshta sve da im plesnese u faca i da ispadne na nekoj nacin i heroj vo ocite na navivacite i da si zamine so stil i pricina, a ne vaka, Picka smrdena neizbanjata.

947230_10203942360411774_2162378701294472873_n.jpg

:pos::pos::pos::pos::pos:

Не треба да се смееме туку да плачеме бидејќи сите квази патриоти се силни на фејсбук а не одат да си гледат репрезентацијата.Ние држава не заслужуваме да имаме секој ден имаме поголеми докази за тоа овие какви такви дошле репрезентација наша да бодрат каде беа Македончињата.БРУКА ЗА НАЦИЈАТА а не за Илчо и ФФМ така да си знаеме сите.

Cuculi. A
Demiri. M
Ibraimi. A
Muarem. M
Abdurahimi. B

Ајде собери ги сега патриотите и однеси ги на стадион да навиваат,има за кого нели?!

Да си патриот при вакви услови во голем дел од ситуациите треба да си психички нестабилна личност

БРУКА ЗА НАЦИЈАТА што не мрда со прст против таквите како ФФМ и ред други многу установи кој ти ги величиш, само напред

Cuculi. A
Demiri. M
Ibraimi. A
Muarem. M
Abdurahimi. B

Ајде собери ги сега патриотите и однеси ги на стадион да навиваат,има за кого нели?!

Да си патриот при вакви услови во голем дел од ситуациите треба да си психички нестабилна личност

БРУКА ЗА НАЦИЈАТА што не мрда со прст против таквите како ФФМ и ред други многу установи кој ти ги величиш, само напред
Ако не ме сфати јас не ги величам туку конатацијата дека овој народ е беден чим дозволил вакви типови да играт у репрезентација и да водат федерација.Сами сме си криви нека оди цел стадион 35 000 нека пее против нив па да видам дали ќе се тие истите у федерација.Земи пример од соседството ништо повеќе.

Што има везе ако играл Ибраими за репрезентација ? Човекот очигледно се чувствува како Македонец а и да бидеме искрени боље играч од него сме немале у последните 20 години. (Пандев не го рачунам пошто за репрезентација НИКАД ама НИКАД не давал повеќе од 30%)

Другите се камења ...почињајќи од Мојсов и Шиков преку Ристовски па и средината ни е Аилеле Маико ....

И да, ФФМ е најверојатно крива пошто пола ако не и сите од нив се влезени со *врски* ....као Величе на времето ...дудуци

Ај сега и ти што кажа Ибраими најбољи у последниве 20 години. Па колку утакмици изграл за да го правиме најбољи. Глупости. Него друго е работата. Не се работи за тоа колку албанци роми власи и египќани има туку дека личи како да се поставени со врски или да се исполни квота. Нема везе џабе дискутираме отиден е фудбалот веќе и којзнае дали може да се оправи. Со Шпанија едвај чекам па да се наполни стадионот па да се пцуе и по илчо и по ффм и по вештачкава РИСОВИ репрезентација. Па да видам кого ќе казнат?

Слободно кажи ми еден подобар што сме го имале ... Ацо пијандурата? Илче ? Нц....

+ не е дека се зебени пола од нив ради рамковен туку ради тоа што по се изгледа нас македонците не не бива за фудбал .... или не знаеме да се продадеме ко што треба.... =/

не ме заебавај, вчера она очај беше ..... фалеше уште оние двајцана да се убијат меѓу себе

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom