Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
За Битола шо ја спомнавте да бидеме јасни комити никогаш немаат гостувано во Битола на ракомет против Пелистер во спортската сала иако на купот беа пред некоја година против друга екипа како шо кажа коњаникот а пробаа лани со еден автобус против нас а не добија дозвола шо значи уште салата е не освоива тврдина за комити иако тие фифовци пиратчина беа на ракомет на купот против нас исто за салата може да се каже дека на кошарка имаше гостување чинам на ајдуци и тоа е се не рачунауќи ги браќата лозари
Шо се однесува за група да оди на два три спорта е незамисливо за нашите групи оти се мали со членови од мали градови за разлика од Европа како и никакви финасии
А ова комити со фамили е глупа споредба и двете се солидни проблемот е што ни изумреа групите во штип струмица прилеп итн... На тоа треба да се поработи и спортовите и клубовите во другите градови а интегрален е прав за тоа со ракометниот клуб комити ненавиваа на времето а сервис кру си се цело време на кошарка ама пак за тоа комити се пред нив на фудбал заедно со нив итн...Шо значи нема споредба фемили треба да се токмак со цпб а комити со Чкембари и крај!
ps.заборајв да спомнам кога сте кај гостувањата ниту од паркот ниту дечките од аеродром немаат дојдено во Битола како шо спомнав нити комити шо не значи можи нешто многу за гордост оти немало услови ама пак е за радување како шо на чаир никој нема одено шо значи прво трибина во чаир и сала во Битола па да прајме за друго муабет

Барем од вас Чкембари, како попаметни дечки (не дечишта) не очекував ваков глуп муабет...Демек се плашиме да дојдеме во сала, демек ако немало забрани не би дошле..Дојдовме на купот со Металург, што ако не играше Пелистер, кога игравте пред нашата утакмица, бевте доволно собрани, можевте да не пречекате..:) Баш предобра шанса ви се укажа, немавте утакмица па да морате да се замарате со утакмица, да ве има на трибина итн. а бевте собрани, наместо да пробате со напад вие влеговте во сала за да навивате анти-Скопје. Сам себе убијал, полесно ви беше да се пцуеме преку терен.. Што значи и покрај тоа што не играше Пелистер, ве имаше во солиден број и во сала, згора на тоа на иста трибина ви беа и Пирати, ништо не им фалеше...И не те провоцирам, само нема потреба од глумење некоја си фајт екипа, кога сите групи во Македонија сме исти, доволно е еден ред полиција и најмногу што ќе можеме да и направиме на гостинската група е покажување среден прст и пцуење мајки шајки, нема потреба од глумење фајт екипа, хулигани...:D

абе дали сте нормални бе луѓе.

Уште кога ќе видам накотени на темава што немаат врска од навијање и навијачка историја,ама битно да се собере по некој лајк на мислење колку да се биде во ИН ми се присерува.

Факт е дека Фемили се јако здупени со новата сала,на местото на нивната историска сала да дојде клуб кој никогаш не играл во таа сала и воопшто во Аеродром.
Ок,било поминало,тоа не може да се врати,Фемили се изиграни и нема бегање од тоа.
Мислам и дека со право се бунат,ама ај не исправам јас тука криви дрини.

Она што ме иритира е првиот дел од постот погоре,дајте бе луѓе ја ебете темава со вашите куртонски мислења,како печурки сте да му ебам мајката.Ве нема да напишете пост триста години,ќе се спомне нешто за што сте први за јадење гомна и се собирате тука како партиски полтрони.
Заебете,седете си на страна и само читајте,од такви ко вас гомнојадци пати ултра сценава во Македонија.

И за крај,не ги бранам Фемили туку реално ја гледам целосната слика.Онака според мене,боље ќе беше на местото на Кале да се направи нова сала,отколку во Аеродром.Па затоа сметам дека во времето што иде таму ќе има вжештена атмосфера кој и да игра :)

како шо на чаир никој нема одено шо значи прво трибина во чаир и сала во Битола па да прајме за друго муабет
Комити имаат гостувано во Чаир неколку пати. Последниве 10-ина години не дозволува полиција и доста пати биле враќани Комити кај Бит Пазар или не можеле да тргнат од собирот, каде и да бил. Ќе видиме наредна сезона како ќе биде.
За во Битола, Комити на ракомет ги враќале безброј пати на влез во Битола, знаете и самите, не знам зошто се праите наудрени. Дали поради „пијани матуранти“, дали поради „сите карти се распродадени“, дали „не ви гарантираме безбедност“, на што се одговарало дека самите Комити си гарантираат, но пак не биле пуштени, итн. да не ги редам, некои банални изговори. Значи не е до таа ваша неосвоива тврдина, туку до полицијата и вашите управи, истото важи и за Чаир.
Во Чаир вие немате стапнато, а зборите за други групи. Дали за тоа треба да пишам дека немате мадиња, како вие што знаете да кажете за другите кои демек не биле кај вас во сала, или дека кај други треба да се бара кривицата?
Во Чаир, исто така, имаат гостувано Ајдуци и Мајмуни. За Ајдуци не сум 100% сигурен, но за Мајмуни сум.

Абе Фемили може се заебани, ама сега немаат право да се бунат. Колку се они заебани, толку се и Комити заебани, тоа е тоа, мора да се соочиме и ние и они, да прифатиме и да си тераме секој по свој пат. Уште кога се најави дека ќе се гради сала, се знаеше кој ја гради, за кого ја гради и кој све ќе игра таму. Чим тогаш не изреагира никој, сега е касно и нема што да се буни некој. И за нас поубаво ќе беше Кале да се реновира и таму да се направи нова сала, ама ете некој друг различно размислува, си имаат некои мутни игри и се одлучија за Аеродром.

Друго ми беше целта на муабетот можеби грешно се изразив и не дообјасни значи не дека е некој успех тоа кој или не бил кај нас туку дека ни требаат сали и стадиони во другите места за да има услови секаде да се игра и гостува од страна на Н.Г.

Комити имаат гостувано во Чаир неколку пати. Последниве 10-ина години не дозволува полиција и доста пати биле враќани Комити кај Бит Пазар или не можеле да тргнат од собирот, каде и да бил. Ќе видиме наредна сезона како ќе биде.
За во Битола, Комити на ракомет ги враќале безброј пати на влез во Битола, знаете и самите, не знам зошто се праите наудрени. Дали поради „пијани матуранти“, дали поради „сите карти се распродадени“, дали „не ви гарантираме безбедност“, на што се одговарало дека самите Комити си гарантираат, но пак не биле пуштени, итн. да не ги редам, некои банални изговори. Значи не е до таа ваша неосвоива тврдина, туку до полицијата и вашите управи, истото важи и за Чаир.
Во Чаир вие немате стапнато, а зборите за други групи. Дали за тоа треба да пишам дека немате мадиња, како вие што знаете да кажете за другите кои демек не биле кај вас во сала, или дека кај други треба да се бара кривицата?
Во Чаир, исто така, имаат гостувано Ајдуци и Мајмуни. За Ајдуци не сум 100% сигурен, но за Мајмуни сум.
Точно е за Ајдуци 120 души само 3 дена пред почетокот на војната 2001.

Кога тоа Комити имаат гостувано во Чаир??? дајте слики, видеа било што, јас прв пат слушам за вакво нешто.

Кога тоа Комити имаат гостувано во Чаир??? дајте слики, видеа било што, јас прв пат слушам за вакво нешто.
Комитите гостуваа редовно во ЧАИР кога дерби беше Балкан - Вардар....ама тогаш слогите не постоеа поготово не од 1989 како што тие шошони што се населија од палиград и јанкович сакаат да се прикажат сега!

Комитите гостуваа редовно во ЧАИР кога дерби беше Балкан - Вардар....ама тогаш слогите не постоеа поготово не од 1989 како што тие шошони што се населија од палиград и јанкович сакаат да се прикажат сега!
Мора да се шегуваш или стварно до толку си глуп. Клубот постои од 1927 година (значи е постар од Вардар), Комити постојат од 1987 година а колку што знам Слога на крајот на 80-те бил појак и подобар и поголем клубот од Балкан (бил одсекогаш), Слога до 1989 немал навивачка група но секогаш имал поголем број на публика и бил посимпатизиран од Балкан.

Мора да се шегуваш или стварно до толку си глуп. Клубот постои од 1927 година (значи е постар од Вардар), Комити постојат од 1987 година а колку што знам Слога на крајот на 80-те бил појак и подобар и поголем клубот од Балкан (бил одсекогаш), Слога до 1989 немал навивачка група но секогаш имал поголем број на публика и бил посимпатизиран од Балкан.
Во првото официјално организирано фудбалско првенство во Македонија, Балкан на полусезона беше вицешампион. Нека ме поправи некој ако грешам.

Абе Фемили може се заебани, ама сега немаат право да се бунат. Колку се они заебани, толку се и Комити заебани, тоа е тоа, мора да се соочиме и ние и они, да прифатиме и да си тераме секој по свој пат. Уште кога се најави дека ќе се гради сала, се знаеше кој ја гради, за кого ја гради и кој све ќе игра таму. Чим тогаш не изреагира никој, сега е касно и нема што да се буни некој. И за нас поубаво ќе беше Кале да се реновира и таму да се направи нова сала, ама ете некој друг различно размислува, си имаат некои мутни игри и се одлучија за Аеродром.

pa sekoj si tera po svoj pat. neznam koj i kade zaklucil deka family vodi borba protiv komiti. koga se dozna deka samsonenko ke bide investitorot togas bese samo SPONZOR na zrk vardar-scbt i imase muabet deka saka da go menuva imaeto vo zrk aerodrom (da ne baram sea po arhivi imase po site novini) sto naide na golemo negoduvanje sto e sosema normalno. pa posle toa naknadno vleze u rk vardar, po baranje na navivacite go zema i fk vardar. a ovie pizdarii so salata se doznaa koga salata veke bese skoro gotova, taka da nikoj ne gledal na gravcinja deka vaka ke ispadne za da reagira pred da se izgradi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom