Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
e sto sega? da ne bese ova za tebe neocekuvano? si znaat oni u skopje kako bilo i so ratko i so mara buneva plocite... zatoa kaj vas prvo otvorija centar, procenija deka ste najpickarski grad u makedonija i od tamu pocnaa.
Не ме јеби бе ниту еден комита и војвода нема по потекло од скопскиот регион исто за НОБ сите се од внатрешноста а за 2001 да не прам муабет Битола, Прилеп и Демир Хисар ве бранеа со чест на исклучоците од селата скопски Љубанци итн...
За рарко се знај дека ДБК тогаш организираше и беше по нивна наредва не од НГ а за мара бунева кој сака можи јас да дојдам да ја скршам или за парадата на "гордоста" само еден бивши ваш член праеше проблеми да не збораме за протестите на "браќата" на секоја работа одеја до уставен за тоа гледај кенгурите и не јади трици

P. S. Да го пуштиме Ламбе на помош или тие чупите со косите од next tume ќе напрат нешто [emoji23]

e sto sega? da ne bese ova za tebe neocekuvano? si znaat oni u skopje kako bilo i so ratko i so mara buneva plocite... zatoa kaj vas prvo otvorija centar, procenija deka ste najpickarski grad u makedonija i od tamu pocnaa.
Бугарските клубови се отворени за провокација, не знам баш дали ќе отворат во најпичкарскиот град ако целта му е да испровоцират инцидент...да не е обратно?

Бугарските клубови се отворени за провокација, не знам баш дали ќе отворат во најпичкарскиот град ако целта му е да испровоцират инцидент...да не е обратно?

:pos:

sigurno mnogu bitno im e incident da napravat u bitola. od vitalno znacenje e posto inace ke mozeme nie veto da im stavime i da im ebeme majkata. sva sreka sto isporvociraa incident nedela dena podocna sto bese pokrien od site svetski mediumi i svetot dozna za lambe krokodilot. da ne bese bash toj incident sega u eu ke bevme.

Чек чек чек. Јасно е дека Скопје има 3 навивачки групи. Ама и јасно е дека Комити имаат групи од повеќе градови низ источна Македонија. Ако го ставиме на вага првото, да го ставиме и ова второто. Факт е дека не може да се мерат две НГ ако едната доаѓа од град со 560,000 жители, а друга од град со 30,000. Да не мешам политика, истово ќе го споредам со митинзи и протести низ МК. Зошто се најмасовни во Скопје? Затоа што е најголем град и од цела МК доаѓаат таму и бројноста е очекувано поголема, а не дека од Кавадарци или Прилеп има послаби партијци.

Не ме јеби бе ниту еден комита и војвода нема по потекло од скопскиот регион исто за НОБ сите се од внатрешноста а за 2001 да не прам муабет Битола, Прилеп и Демир Хисар ве бранеа со чест на исклучоците од селата скопски Љубанци итн...
За рарко се знај дека ДБК тогаш организираше и беше по нивна наредва не од НГ а за мара бунева кој сака можи јас да дојдам да ја скршам или за парадата на "гордоста" само еден бивши ваш член праеше проблеми да не збораме за протестите на "браќата" на секоја работа одеја до уставен за тоа гледај кенгурите и не јади трици

P. S. Да го пуштиме Ламбе на помош или тие чупите со косите од next tume ќе напрат нешто [emoji23]

kuti peer, sva sreka dbk sto organizira toa...

nego sti e razlikata megu mara buneva i klubot kaj vas? sto ne ides i ne go srusis vo 4 sabajle ili sto znam jas koga ete mislis e dobro vremevo ko za plocata na buneva?

Од официјален податок на 67 загинати, 14 се од Скопје. Не пишувај глупости дека некој некого бранел, значи по твојата логика треба сите Македонци од Тетово да ги напаѓаме. Комити и војводи имало секаде, во тоа време друга била поставеноста на градовите, на населние, влијание и уште милион фактори. Во 2001 како што знам јас се бранело територија на Македонија и жртви и доброволци имало од секаде.

Чек чек чек. Јасно е дека Скопје има 3 навивачки групи. Ама и јасно е дека Комити имаат групи од повеќе градови низ источна Македонија. Ако го ставиме на вага првото, да го ставиме и ова второто. Факт е дека не може да се мерат две НГ ако едната доаѓа од град со 560,000 жители, а друга од град со 30,000. Да не мешам политика, истово ќе го споредам со митинзи и протести низ МК. Зошто се најмасовни во Скопје? Затоа што е најголем град и од цела МК доаѓаат таму и бројноста е очекувано поголема, а не дека од Кавадарци или Прилеп има послаби партијци.

Откако почна да пишуваш на форумов само некој проценти ставаш и ни продаваш математика делење и потенцијален број на навивачи. Па демографија па едно па друго.
Не држи вода и ова не пали. У скопје има 700,000 жители ама има и 150.000 кои се досеелни од внатрешноста и не се Вардарци.
Друго штом има поише клубови, немора тие истите да имаат многу навивачи, самата помисла на поише клубови, отфрла население .
Вардар моментално се натпреварува у втора лига.

Друго инфо што е по битно за навивачкиот аспект, е дека на ЗАПАД на последанва утакмица за прославата, немаше ни еден гратис, сите карти се купени.
Оттука има и буџет групата.

Иначе посакувам и Лозари и Чкембари и други групи да бидат на по високо ниво, како и цела тифо сцена.
Лозари имаа добра баклијада за просалвата, нема што тука.

decko vo mkd postojat komiti.

daaaleku posle niv se ckembari.

ne gi racunam sverceri i balisti posto ne gi racunam niv ni za nasi.

drugive ste realno boranija koja od vreme na vreme ima nekakvi sitni blesoci. nikoj od drugite grupi nemoze da se pofali so kontnuitet, brojnost nitu bog znae kakov uspeh. ne me sfakaj gresno ubavo e sto postoite i sto probuvate da se podobrite i moze za 10tina godini koga ke imate nekakov kontinuitet ke ve sfatime poseriozno ama za sega realno tolku vi e silata. sve drugo si se lazete sami sebe.

decko vo mkd postojat komiti.

daaaleku posle niv se ckembari.

ne gi racunam sverceri i balisti posto ne gi racunam niv ni za nasi.

drugive ste realno boranija koja od vreme na vreme ima nekakvi sitni blesoci. nikoj od drugite grupi nemoze da se pofali so kontnuitet, brojnost nitu bog znae kakov uspeh. ne me sfakaj gresno ubavo e sto postoite i sto probuvate da se podobrite i moze za 10tina godini koga ke imate nekakov kontinuitet ke ve sfatime poseriozno ama za sega realno tolku vi e silata. sve drugo si se lazete sami sebe.
Што примаш вака? Добар си? Намали со дозата.

Што примаш вака? Добар си? Намали со дозата.

super sum. bidi sreken sto ti obrnav 2 min vnimanie i 2 posta. relano isprsok od grupa ste so preku sila 3 asalni sezoni i 2 ok izdanija godisno. amateri.

Прво за у 2001, многу Комити и екс Комити, сегашни членови на Стара Гарда, беа резервисти, дел беа у Лавовите, дел у единиците кај Јохан, итн.
Комити ги мотивираа својте членови да се пријавуваат како доброволци.
Секоја чест за бранителите од Битола ,Прилеп, најголем поклон за жртвите.
Сеа муабетот е за тоа дали и колку имало од Скопје, ќе ти кажам многу. ВОЛЦИТЕ највише членови им се од Скопје. Ако више сакаш да збориме затоа, отидовме у друга насока.

За „РАДКО“ какво ДБК бе човек, до мене се секојдневно членовите кои го направија тоа, имаа досие, кривични , едно време неможеа работа да најдат поради тоа, одземени пасоши итн.

* Некст тајм момците ќе ги средат сите :)

Прво за у 2001, многу Комити и екс Комити, сегашни членови на Стара Гарда, беа резервисти, дел беа у Лавовите, дел у единиците кај Јохан, итн.
Комити ги мотивираа својте членови да се пријавуваат како доброволци.
Секоја чест за бранителите од Битола ,Прилеп, најголем поклон за жртвите.
Сеа муабетот е за тоа дали и колку имало од Скопје, ќе ти кажам многу. ВОЛЦИТЕ највише членови им се од Скопје. Ако више сакаш да збориме затоа, отидовме у друга насока.

За „РАДКО“ какво ДБК бе човек, до мене се секојдневно членовите кои го направија тоа, имаа досие, кривични , едно време неможеа работа да најдат поради тоа, одземени пасоши итн.

* Некст тајм момците ќе ги средат сите :)

abe so niv najde da se raspavas?

johan u hag lezese oni rucaa so ubicite na nivnite sogragani. pazi imase igraci na skupi i skendi sto napustija klub da se del od uck a ovaa stoka so niv rucase. kraj na prikaznata.

Ne ebat od site strani nie dzabe se objasnuvame tuka se vide naseto use od damna...
Ne ve razbiram so se sitime dali vamu ili tamu otvorile I SKOPJE BITOLA I OHRID SE MAKEDONSKI DUR NE POCNEME SITE ZAEDNO DA SE BRANIME VAKA KE NE EBAT OD SITE STRANI
Brate toa i sam znajs deka e teska rabota da se obedinime, ime ni smenia glas ne se pusti drzavata poleka poleka ni ode da ne sme ni navivackite grupi jas mislam deka do sega epten loso kje bese, da ne se komiti koj go cuvaat skopje od tolku albanci da ne se ckembari koj a cuvaat bitola isto vojvodi lozari... Ce bese jaka vojna tuka edino nesto so moze da ne splote jaka utakmica protiv (kosovo/albania) golema brojka i site sploteni. Iskreno nogu zalno da ne se navivacite drzavata ce ni bese otidena daleku od politika ama glasame nekoj koj ni kopaat grobovi i cekaat samo nesto da piknat u dzep

Јас како член на Комити ги пофалив Лозари и Паткари за оваа сезона , Лозари имаат добри изданија од тоа што гледам по слики , добра поставеност на трибина и сите во црно , бројката им е океј ..

Паткари исто се позитивно изненадување сезонава , нека продолжат така без разлика што се помала бројка , толку се можностите сепак Струга е помал град од Охрид и плус има мешано население таму ..

Рибари може имаат мал пад на бројка од лани али сепак држат уште добро ниво ..

Чкембари пред дуелот со Тетекс многу слаби изданија на фудбал , па сега малце се кренаа.

За Комити нема што многу да зборам , сега за сега одлично тераме и дома и гости ..
Прославата беше јаготка на шлагот , останува да продолжиме исто во јако темпо .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom