Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не ме јеби бе ниту еден комита и војвода нема по потекло од скопскиот регион исто за НОБ сите се од внатрешноста а за 2001 да не прам муабет Битола, Прилеп и Демир Хисар ве бранеа со чест на исклучоците од селата скопски Љубанци итн...e sto sega? da ne bese ova za tebe neocekuvano? si znaat oni u skopje kako bilo i so ratko i so mara buneva plocite... zatoa kaj vas prvo otvorija centar, procenija deka ste najpickarski grad u makedonija i od tamu pocnaa.
Бугарските клубови се отворени за провокација, не знам баш дали ќе отворат во најпичкарскиот град ако целта му е да испровоцират инцидент...да не е обратно?e sto sega? da ne bese ova za tebe neocekuvano? si znaat oni u skopje kako bilo i so ratko i so mara buneva plocite... zatoa kaj vas prvo otvorija centar, procenija deka ste najpickarski grad u makedonija i od tamu pocnaa.
Бугарските клубови се отворени за провокација, не знам баш дали ќе отворат во најпичкарскиот град ако целта му е да испровоцират инцидент...да не е обратно?
Не ме јеби бе ниту еден комита и војвода нема по потекло од скопскиот регион исто за НОБ сите се од внатрешноста а за 2001 да не прам муабет Битола, Прилеп и Демир Хисар ве бранеа со чест на исклучоците од селата скопски Љубанци итн...
За рарко се знај дека ДБК тогаш организираше и беше по нивна наредва не од НГ а за мара бунева кој сака можи јас да дојдам да ја скршам или за парадата на "гордоста" само еден бивши ваш член праеше проблеми да не збораме за протестите на "браќата" на секоја работа одеја до уставен за тоа гледај кенгурите и не јади трици
P. S. Да го пуштиме Ламбе на помош или тие чупите со косите од next tume ќе напрат нешто [emoji23]
Од официјален податок на 67 загинати, 14 се од Скопје. Не пишувај глупости дека некој некого бранел, значи по твојата логика треба сите Македонци од Тетово да ги напаѓаме. Комити и војводи имало секаде, во тоа време друга била поставеноста на градовите, на населние, влијание и уште милион фактори. Во 2001 како што знам јас се бранело територија на Македонија и жртви и доброволци имало од секаде.Не ме јеби бе ниту еден комита и војвода нема по потекло од скопскиот регион исто за НОБ сите се од внатрешноста а за 2001 да не прам муабет Битола, Прилеп и Демир Хисар ве бранеа со чест на исклучоците од селата скопски Љубанци итн...
За рарко се знај дека ДБК тогаш организираше и беше по нивна наредва не од НГ а за мара бунева кој сака можи јас да дојдам да ја скршам или за парадата на "гордоста" само еден бивши ваш член праеше проблеми да не збораме за протестите на "браќата" на секоја работа одеја до уставен за тоа гледај кенгурите и не јади трици
P. S. Да го пуштиме Ламбе на помош или тие чупите со косите од next tume ќе напрат нешто [emoji23]
Чек чек чек. Јасно е дека Скопје има 3 навивачки групи. Ама и јасно е дека Комити имаат групи од повеќе градови низ источна Македонија. Ако го ставиме на вага првото, да го ставиме и ова второто. Факт е дека не може да се мерат две НГ ако едната доаѓа од град со 560,000 жители, а друга од град со 30,000. Да не мешам политика, истово ќе го споредам со митинзи и протести низ МК. Зошто се најмасовни во Скопје? Затоа што е најголем град и од цела МК доаѓаат таму и бројноста е очекувано поголема, а не дека од Кавадарци или Прилеп има послаби партијци.
Чек чек чек. Јасно е дека Скопје има 3 навивачки групи. Ама и јасно е дека Комити имаат групи од повеќе градови низ источна Македонија. Ако го ставиме на вага првото, да го ставиме и ова второто. Факт е дека не може да се мерат две НГ ако едната доаѓа од град со 560,000 жители, а друга од град со 30,000. Да не мешам политика, истово ќе го споредам со митинзи и протести низ МК. Зошто се најмасовни во Скопје? Затоа што е најголем град и од цела МК доаѓаат таму и бројноста е очекувано поголема, а не дека од Кавадарци или Прилеп има послаби партијци.
Што примаш вака? Добар си? Намали со дозата.decko vo mkd postojat komiti.
daaaleku posle niv se ckembari.
ne gi racunam sverceri i balisti posto ne gi racunam niv ni za nasi.
drugive ste realno boranija koja od vreme na vreme ima nekakvi sitni blesoci. nikoj od drugite grupi nemoze da se pofali so kontnuitet, brojnost nitu bog znae kakov uspeh. ne me sfakaj gresno ubavo e sto postoite i sto probuvate da se podobrite i moze za 10tina godini koga ke imate nekakov kontinuitet ke ve sfatime poseriozno ama za sega realno tolku vi e silata. sve drugo si se lazete sami sebe.
Што примаш вака? Добар си? Намали со дозата.
Не ме јеби бе ниту еден комита и војвода нема по потекло од скопскиот регион исто за НОБ сите се од внатрешноста а за 2001 да не прам муабет Битола, Прилеп и Демир Хисар ве бранеа со чест на исклучоците од селата скопски Љубанци итн...
Прво за у 2001, многу Комити и екс Комити, сегашни членови на Стара Гарда, беа резервисти, дел беа у Лавовите, дел у единиците кај Јохан, итн.
Комити ги мотивираа својте членови да се пријавуваат како доброволци.
Секоја чест за бранителите од Битола ,Прилеп, најголем поклон за жртвите.
Сеа муабетот е за тоа дали и колку имало од Скопје, ќе ти кажам многу. ВОЛЦИТЕ највише членови им се од Скопје. Ако више сакаш да збориме затоа, отидовме у друга насока.
За „РАДКО“ какво ДБК бе човек, до мене се секојдневно членовите кои го направија тоа, имаа досие, кривични , едно време неможеа работа да најдат поради тоа, одземени пасоши итн.
* Некст тајм момците ќе ги средат сите![]()
Brate toa i sam znajs deka e teska rabota da se obedinime, ime ni smenia glas ne se pusti drzavata poleka poleka ni ode da ne sme ni navivackite grupi jas mislam deka do sega epten loso kje bese, da ne se komiti koj go cuvaat skopje od tolku albanci da ne se ckembari koj a cuvaat bitola isto vojvodi lozari... Ce bese jaka vojna tuka edino nesto so moze da ne splote jaka utakmica protiv (kosovo/albania) golema brojka i site sploteni. Iskreno nogu zalno da ne se navivacite drzavata ce ni bese otidena daleku od politika ama glasame nekoj koj ni kopaat grobovi i cekaat samo nesto da piknat u dzepNe ebat od site strani nie dzabe se objasnuvame tuka se vide naseto use od damna...
Ne ve razbiram so se sitime dali vamu ili tamu otvorile I SKOPJE BITOLA I OHRID SE MAKEDONSKI DUR NE POCNEME SITE ZAEDNO DA SE BRANIME VAKA KE NE EBAT OD SITE STRANI