слабо активни се гемиџиите, а и од време на време кога се појавуваат изданијата се слаби, проблемот е што нема здрава младина, т.е има но не оди на трибина од партијци кои трујат со години, велес може да има добра но истовремено и страшна трибина, но, тоа е што е, сите што се малку повеќе едуцирани се оттргнати затоа што имаат приметено дека нешто труе. како решение на сето ова најдобро е да се основа нова група која ќе биде водена од луѓе кои ќе даваат од себе за клубот, градот но пред се за групата/трибината, да не се меша воопшто политика и други матни работи, со добра работа за пет до десет години ќе се достигне некое ниво кое ќе вреди за почит, но нема кој да потегне работа. а и уште еден многу голем проблем во велес е што доста добар дел од градот навива за големата екс ју четворка, или поточно за белградската двојка, што е многу тажно, па пред градот и градскиот клуб ги ставаат клубовите кои се 500+ км оддалечени.
а за тоа што сум од велес и навивам за вардар, да пишам некој збор, до два, како и цела фамилија, така и јас навивам за вардар, или поточно постарите во фамилијата навивале за вардар, но не е битно, битно е дека сега јас навивам за вардар, а уште побитно е дека сум на некој начин заљубен во клубот, боите, песните, едноставно се пронаоѓам како дел од поддршката на вардар, делот со пронаоѓањето мислам дека е најбитен, толку.