Навики при заспивање

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување
Рака под перница (секоја вечер се разбудвам зошто ми се укочила и веќе не ја осеќам,па со другата рака ја мрдам за да има циркулација и пак да ја осеќам) и левата нога секогаш извадена надвор (од ќебето),додека со другата рака си го покривам делот од лицето што не е на перницата со ќебето или со друга перница, оваа позиција ја заземам кога спијам на страна, а кога спијам на стомак нешто слично само што овј пат десната нога мора да ми биде свиткана....:smir:

Кај мене на работа еден колега викаше ебам шо ебам и си легнувам. Знам дека на работа ебаваше едно кило мастика струмичка за дома не знам

Интересна тема. Јас не можам да заспијам ако не ми висат нозете од креветот, а од кога ќе заспијам ( бар така ми викаат другите со ме виделе како спијам) обавезно сум спиела легната на мев и со свиткани нозе нагоре, иначе ако не сум била у таа позиција сум се будела и сум се вртела многу.

Јас имам најчудна навика пред да заспијам....си врзувам шалчето МАЈМУНИ и спијам....

Скоро секогаш гледам колку часа имам за спиење,не знам зашто.И секогаш си легнувам на стомак заспивам. :)

Скоро секогаш гледам колку часа имам за спиење,не знам зашто.И секогаш си легнувам на стомак заспивам. :)

Исто, појма немам зашто :pos2:

У последно време се фаќам и како легнувам да спијам на грб додека заспијам зошто ме боли грбот понекогаш. Исто така морам да имам и една помала перница во раце да ми е, еднаш немав перница плус и ватерполо топка гушнав :pos2:

vo posledno vreme poishe pochnav da razmisluvam na toa kako spijam, nachinot na koj spiesh deluva na karakterot, probuvam da gi promenam navikite kako na primer da spijam na grb i taka kje si polezam eden saat ali nikako da zaspijam ili pred onaka epten da mi se prispie nesvesno kje si se svrtam na strana(so raka pod glava) ili na stomak(so raka pod gradi) i kje zaspijam odma, vekje nekolku dena rabotam na ovoj sluchaj pa se nadevam kje mi uspee, pochnav da chuvstvuvav napredok :)

Гушкање перница...

Спијам свртена на страна со две перници под мене и едната рака под перниците. Едно време не можев да заспијам ако не се покријам преку глава, ама се одвикнав од тоа.

Имам навика да ја ставам раката под перница пред да заспијам :) Веројатно дека така ми е позгодно :)

Пуштам музика, се вртам со грбот на кај лап топот, проверувам дали јачината на звукот е таман, ја тргам перницата од под гла оти не можам да спијам на перница, си ја потпирам раката на истата(нешто во стилот како да ја гушкам), замижувам и ако ме фати сон арно, ако не лежам така ко некој ут.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom