Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Аnd the first?smile is the second best thing u can do with u're mouth...
just smile...
smile face of the world is peace...
Аnd the first?
:pusk:?
Nasmevni se, ne beri gajle, namigni mi ajde na zdravje SKOPJEEEEEEEEEEE.......
(ili kako i da bese pesnataofftopik)
Ontopik:
I jas se smeam postojano, najcesto i preterano pa me boli od stomakot do glavata![]()
Еве ги десетте најдобри причини кои ќе ве убедат да ја задржите насмевката на вашето лице. За здравје, расположение, убавина и што уште не, волшебниот еликсир на младоста не е тајна - тоа е едноставно насмевката...
Насмевнете се затоа што...
![]()
Така сте попривлечни
Во човечката природа е да бидеме привлечени од насмеани лица. Насмевката е знак на добро расположение и ве привлекува идејата да дознаете што е толку добро во животот на личноста која дели насмевки. Намуртеното лице испраќа незаинтересиран и непријателски сигнал, додека насмевката секогаш привлекува друштво.
Ви се менува расположението
Дури и кога сте нерасположени, пробајте да се насмевнете. Има големи шанси да се разведрите, насмевката му испраќа сигнали на организмот кој ќе почне да работи на подобрување на комплетното расположение.
Насмевката го намалува стресот
Стресот се забележува на вашето лице, а насмевката ги брише знаците на умор. Кога сте под стрес најдете причиа за насмевка, таа ќе ви ја даде потрбната енергија.
![]()
Смеењето е заразно
Не попусто се вели дека и само една насмевка ја осветлува целата просторија. И само еден весел човек го менува расположението на другите околу него. Смејте се и секаде ќе бидете добредојдени.
Насмевката го подобрува имунитетот
Кога се смеете сте поопуштени и имунитетот ја подобрува својата функција.
Насмевката го намалува крвниот притисок
Ова може да го пробате ако си дадете задача да се смеете една минута и потоа да го измерите притисокот. Неверојатно, нели?
Насмевката го поттикнува лачењето на ендорфинот и серотонинот
Ендорфинот е природен ублажувач на болка, а заедно со серотонинот дефинитвно ќе направат да се чувствувате одлично. Насмевката е како природна, секако безопасна, дрога која ве опушта и расположува.
Ќе изгледате помлади
Кога се смеете ги движите мускулите на лицето кои ја затегнуваат кожата и прават да изгледате помладо.
![]()
Ќе изгледате поуспешно
Насмеаниот човек делува сигурен во себе, па на работните состаноци насмевката ќе ви помогне да се зближите со колегите, а и побрзо да стигнете до унапредувањето.
Насмевката помага да го задржите позитивниот став кон животот
Пробајте вака: Насмевнете се. Сега пробајте да помислите на нешто негативно, но без да ја изгубите насмевката од лицето. Тешко оди. Насмевката му праќа прекрасна порака на телото, кое потоа ве држи далеку од депресијата, стресот и грижите.
ИЗВОР