Насмевни се и не бери гајле!

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
smile is the second best thing u can do with u're mouth...
just smile...
smile face of the world is peace...

Јас секогаш се смеам..:helou::helou:Насмеј се и ти.:helou::helou:

Еве...неможи да ми помини ден без смеење..секогаш се смеам..и се трудам да насмеам тој до мене..сепак..послатко е кога 2ца ил иповеќе се смеат ...:helou:

Nasmevni se, ne beri gajle, namigni mi ajde na zdravje SKOPJEEEEEEEEEEE.......
(ili kako i da bese pesnata:) offtopik)
Ontopik:
I jas se smeam postojano, najcesto i preterano pa me boli od stomakot do glavata:):)

Аnd the first?
:pusk:?

of- е првата кој како си ја замислил..
оn-ме викаат фрик оти само глупости правам а сите околу мене се смеат...
смејте се луѓе само таа убава работа ни преостанува во животот...

Nasmevni se, ne beri gajle, namigni mi ajde na zdravje SKOPJEEEEEEEEEEE.......
(ili kako i da bese pesnata:) offtopik)
Ontopik:
I jas se smeam postojano, najcesto i preterano pa me boli od stomakot do glavata:):)

и да ми е лошо и да ми е тужно марче ке го видам и осмех на лице...:wink: btw фала шо увек знаеш како да не изнасмееш :wink::helou:

Кога сум тажен и кога не сум расположен доста ми е да видам некоја смешка и ке ми се просветли денот:):)Препорачувам во тешките моменти да се насмеете:)Ама не така ради реда...Убаво да си се исмеете и расположението ви се менува!!

Насмевни се и не бери гајле .... АЈДЕ НА ЗДРАВЈЕ СКОПЈЕЕЕ! ПАРА ПАМ ПАМ ПАМ ПАРА ПАМ ПАМ :smir:

Насмевката е најважна у секојдневието не постои будала која на ден не се смее неколку пати !:helou::helou::helou: со насмевка се постигнува све !:pipi:

Save a bullet use a smile - District 9.
Незамислив дел од моето функционирање. Нема потреба да се деформираат фацијалните мускули со бедирачки и непријатни изрази на лицето.

Насмеј се сега знаеш лесно е , погледни и сети се , овој живот толку чуден прави начин сосем бурен ти глава крени горе само насмеј се.......
Смеењето го продолжува животот..........ЛУГЕ СМЕЈТЕ СЕ!!!!! :smir:

денеска мајка ми ме советуваше за оваа тема дека сум мн дива некогаш..па затоа одсега секогаш подобро ќе им обрнувам внимание на лујѓето затоа што некои стварно се трудат...како еден денеска ми се запна да ми презентирал за телефини и мајка ми вика насмеј се и речи благодарам за Вашето внимание....човекот стварно ми се насмеј иако мене за тоа не ми е дојдено ама мораме да се преправаме...Иначе во еден мак.сајт про4итав дека некогаш заборавете на се и насмејте се можеби некогаш во тој момент некој ке се заљуби во ВАшата насмевка :pipi:

Еве ги десетте најдобри причини кои ќе ве убедат да ја задржите насмевката на вашето лице. За здравје, расположение, убавина и што уште не, волшебниот еликсир на младоста не е тајна - тоа е едноставно насмевката...

Насмевнете се затоа што...
nasmevka.jpg

Така сте попривлечни
Во човечката природа е да бидеме привлечени од насмеани лица. Насмевката е знак на добро расположение и ве привлекува идејата да дознаете што е толку добро во животот на личноста која дели насмевки. Намуртеното лице испраќа незаинтересиран и непријателски сигнал, додека насмевката секогаш привлекува друштво.

Ви се менува расположението
Дури и кога сте нерасположени, пробајте да се насмевнете. Има големи шанси да се разведрите, насмевката му испраќа сигнали на организмот кој ќе почне да работи на подобрување на комплетното расположение.

Насмевката го намалува стресот
Стресот се забележува на вашето лице, а насмевката ги брише знаците на умор. Кога сте под стрес најдете причиа за насмевка, таа ќе ви ја даде потрбната енергија.
nasmevka_nasmevka.jpg

Смеењето е заразно

Не попусто се вели дека и само една насмевка ја осветлува целата просторија. И само еден весел човек го менува расположението на другите околу него. Смејте се и секаде ќе бидете добредојдени.

Насмевката го подобрува имунитетот
Кога се смеете сте поопуштени и имунитетот ја подобрува својата функција.

Насмевката го намалува крвниот притисок
Ова може да го пробате ако си дадете задача да се смеете една минута и потоа да го измерите притисокот. Неверојатно, нели?
Насмевката го поттикнува лачењето на ендорфинот и серотонинот
Ендорфинот е природен ублажувач на болка, а заедно со серотонинот дефинитвно ќе направат да се чувствувате одлично. Насмевката е како природна, секако безопасна, дрога која ве опушта и расположува.

Ќе изгледате помлади
Кога се смеете ги движите мускулите на лицето кои ја затегнуваат кожата и прават да изгледате помладо.

nasmevnete_se.jpg

Ќе изгледате поуспешно
Насмеаниот човек делува сигурен во себе, па на работните состаноци насмевката ќе ви помогне да се зближите со колегите, а и побрзо да стигнете до унапредувањето.

Насмевката помага да го задржите позитивниот став кон животот
Пробајте вака: Насмевнете се. Сега пробајте да помислите на нешто негативно, но без да ја изгубите насмевката од лицето. Тешко оди. Насмевката му праќа прекрасна порака на телото, кое потоа ве држи далеку од депресијата, стресот и грижите.

ИЗВОР

некогаш не ми е до смеење а мислам дека ако фалширам сите ке ме приметат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom