Насилства во Македонија

Ти дечко поимот угнетување во интернет си го читал, млад си, не знаеш многу работи.
Нема да најдеш албанец македонец кој не бил самиот или нема другар кој не бил жртва од насилство од македонци албанци. Порано,сега особено од 90 2001-наваму тите немало ученик албанец македонец кој најмалку еднаш не бил жртва од каменување или било какво насилство, пошто средните училишта беа ce исллучиво во македонски албански средини(во куманово западна македонија). За омаловажување по институции да не зборам, ако знаеш барем еден албанец македонец прашај го, сигурно има над 100 примери да ти брои.
По болници се плаќаше мито за жолтица или за слепо црево као во Систина да си, замисли во полиција да пријавуваш. Што ќе ти велиеше полицаецот македонец албанец ако пријавуваш за македонец албанец ? Што мислиш?
Млад си дечко, читаш еднострана историја, како се чувствуваш денеска ти кога гледаш вакви работи на фејсбук, албанците македонците ги доживуваат на живо.
Поправено.

Ти дечко поимот угнетување во интернет си го читал, млад си, не знаеш многу работи.
Нема да најдеш албанец кој не бил самиот или нема другар кој не бил жртва од насилство од македонци. Порано, особено 90 - тите немало ученик албанец кој најмалку еднаш не бил жртва од каменување или било какво насилство, пошто средните училишта беа исллучиво во македонски средини(во куманово). За омаловажување по институции да не зборам, ако знаеш барем еден албанец прашај го, сигурно има над 10 примери да ти брои.
По болници се плаќаше мито за жолтица или за слепо црево као во Систина да си, замисли во полиција да пријавуваш. Што ќе ти велеше полицаецот македонец ако пријавуваш за македонец? Што мислиш?
Млад си дечко, читаш еднострана историја, како се чувствуваш денеска ти кога гледаш вакви работи на фејсбук, албанците ги доживуваа на живо.
Доста бе глумите жртви. Доста. Заштитени ко бели мечки сте. Кај сте гнаса од народ уште жртва тука глумите.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Јас искрено не сфаќам зашто уствари уопште му одговарате на Пуно. Човекот едноставно не знае што сака, од крајност до крајност оди. Од една страна е анационалист бла бла, од друга страна, заради што порано сме ги угнетувале оправдува насилства врз македонците. Само едно нешто ќе ви кажам, џабе трошите зборови.

Немало етничка дискриминација...
Види, мене ме боли кур за твојот шовинизам, знам што сакам и не мора со исто да ти враќам. Баш затоа што се бунам за вакви работи, ја нема никад да кажам дека тоа што го пиша не се случувало во деведесетите или порано.

Не е точно дека институциите се 90% Македонци, но правилно, кај нив, ја лоцираш одговорноста. Па затоа и во минатите постови можеш и самиот да видиш кого највеќе пцујам и кому сметам дека треба да се обратиме.[DOUBLEPOST=1535055572][/DOUBLEPOST]
Интересен лик е Груби. Може да се види негово прилично интересно понашање на 27-ми април. Со кого се поздраввува и смешка, кој го пушта да помине и слично.
Можеш до утре да ме викаш шовинист, не ме допира тоа, твое право да пишуваш безврска.
Нели ти беше тој што повикуваше на бојкот на албанските производи? тоа што е ако не е избркање на албанците и етничко чистење?
За мене нема да најдеш пост каде негирам било што им се случува на македонците, ама да ги обвинувате албанците за тоа, смешно е.
Да се навратам на тоа јас сум шовинист, а ти белосветец кој истовремено повикува на бојкот на албанците во било која сфера?
Искрено ме интересира ако можеш да елаборираш со кои мои ставови ти дедуцираш дека сум шовинист?[DOUBLEPOST=1535121483][/DOUBLEPOST]
Вие го наметнавте митото во здравството.Порано сите имале здравствено осигурување и имало ред.Но бидејки во ген ви е да има анархија место хиерарахија и секаде сакате да се пикнете така почнавте да подмитувавте доктори, учители, џандари.Но ви се удира сега од глава, вашите ве дерат.Македонците ден денес патат од таа ваша навика што секаде сакате да се пикнете преку ред, од местата каде што гравитирате(живеете) и сообраќајниот хаос што го правите до бурегџилница и шалтер на банка.
И во ова ќе испаднете жртви, ало, вие со детекторот за глумење жртви кај сте?[DOUBLEPOST=1535121528][/DOUBLEPOST]
Јас искрено не сфаќам зашто уствари уопште му одговарате на Пуно. Човекот едноставно не знае што сака, од крајност до крајност оди. Од една страна е анационалист бла бла, од друга страна, заради што порано сме ги угнетувале оправдува насилства врз македонците. Само едно нешто ќе ви кажам, џабе трошите зборови.
Кај оправдував насилства? Најди пост...

Нема да најдеш албанец кој не бил самиот или нема другар кој не бил жртва од насилство од македонци. Порано, особено 90 - тите немало ученик албанец кој најмалку еднаш не бил жртва од каменување или било какво насилство, пошто средните училишта беа исллучиво во македонски средини(во куманово). За омаловажување по институции да не зборам, ако знаеш барем еден албанец прашај го, сигурно има над 10 примери да ти брои.
По болници се плаќаше мито за жолтица или за слепо црево као во Систина да си, замисли во полиција да пријавуваш. Што ќе ти велеше полицаецот македонец ако пријавуваш за македонец? Што мислиш?
Млад си дечко, читаш еднострана историја, како се чувствуваш денеска ти кога гледаш вакви работи на фејсбук, албанците ги доживуваа на живо.
Само болдот прочитај го. Не знам како го дефинираш ти, ама од моја гледна точка, ми изгледа дека ни кажуваш "си го баравте, си го добивте".

Можеш до утре да ме викаш шовинист, не ме допира тоа, твое право да пишуваш безврска.
Нели ти беше тој што повикуваше на бојкот на албанските производи? тоа што е ако не е избркање на албанците и етничко чистење?
За мене нема да најдеш пост каде негирам било што им се случува на македонците, ама да ги обвинувате албанците за тоа, смешно е.
Да се навратам на тоа јас сум шовинист, а ти белосветец кој истовремено повикува на бојкот на албанците во било која сфера?
Искрено ме интересира ако можеш да елаборираш со кои мои ставови ти дедуцираш дека сум шовинист?[DOUBLEPOST=1535121483][/DOUBLEPOST]
И во ова ќе испаднете жртви, ало, вие со детекторот за глумење жртви кај сте?[DOUBLEPOST=1535121528][/DOUBLEPOST]
Кај оправдував насилства? Најди пост...

Колку има Македонци социални случаи а колку ш.иптарски? Фиктивно ви е се, штанцате дипломи се упикувате партиски во администрација, одбегнувате даноци и се што е за плаќање а први сте по телевизии да плукате по државата.Давате гз на една партија па на друга само да извлечете корист материјална.Тотални неписмењци ве водат ко офци, не разбирате дека никогаш нема да бидеме рамноправни поради вас, алчниот народ на балкнот што секаде направи војни.Ние Македонците сме биле жртви од шпиуни секогаш, а од племиња не се плашиме.

јас сум 50 годиште, а учев средно 65-69 во Емуц... на школо одев со автобус 50-а, ,а на Битпазар влегуваа албанци на задна врата и блокираа, не можеше да се излезе од нив... албанците беа привилегирани од секогаш а беа агресивни правоцираа...често користеа деца од 10-на години за правокации, во мешани села ќе му влезе детето на комшијата македонец со кравата во доматите... кога одевме во Сарај на ескурзии со училиште, таму се врзмаа албанчиња од по 10 - 12 години со стапови...
Посебно се привилегирани албанците од судовите и полицијата, ама работата е дека има и убиства меѓу албанците, ама албанската јавност МОЛЧИ, нема никакви реакции против криминалците албанци, посебно против блиските со владеачките партии..
Исто така, албанците од поодамна користе правокации како ученици албанци се разболеле од непозната заразна болест и слично. Па и немирите во Приштина за време ехЈу започнаа со протести на албанци студенти а повод беше лажирано труење во студентската менза во Приштина...

Последно уредено:
Не разбирам, напаѓачите како оправдување кажале "пушти српска музика" или го нападнале зашто не пуштил српска музика?

Не разбирам, напаѓачите како оправдување кажале "пушти српска музика" или го нападнале зашто не пуштил српска музика?
Не знам за насловот прашувам причината и не е толку битна.

јас сум 50 годиште, а учев средно 65-69 во Емуц... на школо одев со автобус 50-а, ,а на Битпазар влегуваа албанци на задна врата и блокираа, не можеше да се излезе од нив... албанците беа привилегирани од секогаш а беа агресивни правоцираа...често користеа деца од 10-на години за правокации, во мешани села ќе му влезе детето на комшијата македонец со кравата во доматите... кога одевме во Сарај на ескурзии со училиште, таму се врзмаа албанчиња од по 10 - 12 години со стапови...
Посебно се привилегирани албанците од судовите и полицијата, ама работата е дека има и убиства меѓу албанците, ама албанската јавност МОЛЧИ, нема никакви реакции против криминалците албанци, посебно против блиските со владеачките партии..
Исто така, албанците од поодамна користе правокации како ученици албанци се разболеле од непозната заразна болест и слично. Па и немирите во Приштина за време ехЈу започнаа со протести на албанци студенти а повод беше лажирано труење во студентската менза во Приштина...
Give me a break, lazirano bilo...

Пошто напаѓачите се најверојатно од Батинци, причината била оти пуштил газдата српска музика.
А тоа е навреда за Албанците. Не смееш да слушаш српска музика, по закон, ако има во близина Албанци, не ли знаеш?

Пошто напаѓачите се најверојатно од Батинци, причината била оти пуштил газдата српска музика.
А тоа е навреда за Албанците. Не смееш да слушаш српска музика, по закон, ако има во близина Албанци, не ли знаеш?
Знаев дека е така ако пуштил газдата српска музика, ама се сомневав да не направиле проблем дека не пуштал српска музика, бидејки не знаев дека се шипци...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom