Насилства во Македонија

Овој настан нема врска со навивачи. Не мешајте се и сешто во ист муабет.

Овој настан нема врска со навивачи. Не мешајте се и сешто во ист муабет.
дај боже да не се пренесе меѓу навивачите, а дека ќе има во Полска и наши и срски навивачи, ќе има и тоа има и меѓусебна утакмица ..
затоа е потребно случајот детално да се расветли, не да пишуваат српски медиуми : убијен у тучи, тука немало тепачка туку немилосрдно претепување до смрт, не е исто...
И зошто не се расчисти целосно случката од пред 2-3 години кога беше убиен српски државјанин со блокета, имаше мислам и меѓународни потерници, ни еден медиум не ја пратеше случката, се заборави.....и сега некој на оваа тема во првите постови спомна дека ова е реваншизам за таа случка ?

Mnogu zhalno, plus edno neshto najveke me iznervira, tolku nemalo nikoj na ulica koga go tepale detevo da ripne ili da vikne pomosh, pa da gi razdelat neshto da napravat? Kako mozhe be da te nervira nekoj da iskochis i da go ubiesh, toa nemozam da go razberam, a srbite sto se praat deka gi fatile na gospod mudata toa e drugo 20 vo muabetot, ne se samo vo ohrid takvi sekade kade sto ke gi sretnes se istite, e ama koga ke dojdat nagore se nema bukva, so ne se kurcat tuka taka, i tuka ima mal miljon srbi ama isto ko da gi nema, ne postojat, tuku ke nacekaat nekoe mirno dete i ajde sila ke pokazeme, nenormalna rabota be, arno cacko vikase se toa treba da se ubije, sve e otideno u k.

Јас сум бил лично сведок неколку пати на нивни провоцирања. Последен пат беше пред некоја година, исто во Охрид. Одеа позади 3 девојчиња и тие беа тројца. Довикуваа и префрлуваа цело време, но од додворување преминуваше во малтретирање. Цело време ја пратев ситуацијата, одев паралелно со нив, но од другата страна на улицата. Мразам неправди и се нервирав додека гледав, но ништо им немаа направено, се до моментот кога еден од нив не ја фати едната од девојките за рака, таа застана му се сврте и му се развика. Тогаш тргнав да преминам улица. Но кога им се развика девојката тие продолжија право. Малку фалеше да направам глупост. Којзнае колку такви ситуации има секојдневно со нив. Особено во Охрид.
Мене не ми е јасно што јадат дома, до храната ли е што ги тера да мислат дека кога ќе дојдат во Охрид, македонките нив ги чекаат и се влажнат целите. Страшна ароганција.

Јас сум бил лично сведок неколку пати на нивни провоцирања. Последен пат беше пред некоја година, исто во Охрид. Одеа позади 3 девојчиња и тие беа тројца. Довикуваа и префрлуваа цело време, но од додворување преминуваше во малтретирање. Цело време ја пратев ситуацијата, одев паралелно со нив, но од другата страна на улицата. Мразам неправди и се нервирав додека гледав, но ништо им немаа направено, се до моментот кога еден од нив не ја фати едната од девојките за рака, таа застана му се сврте и му се развика. Тогаш тргнав да преминам улица. Но кога им се развика девојката тие продолжија право. Малку фалеше да направам глупост. Којзнае колку такви ситуации има секојдневно со нив. Особено во Охрид.
Мене не ми е јасно што јадат дома, до храната ли е што ги тера да мислат дека кога ќе дојдат во Охрид, македонките нив ги чекаат и се влажнат целите. Страшна ароганција.
Може тоа да е вистина, како ние што мислиме за бугарките и они мислат за девојките од Македонија, имав јас другарка што се палеше на срби без разлика каков е признаваше директно, само да е србин се влажеше целата. Курвите секогаш носат невојли, не би ме чудел и за овој настан тоа да биде мотивот.

Генерализирањето во некои случаи е исправно во некои не.

Можете да изнесете случаи со линкови за тоа колку пати во единица време:
Срби претепале наши, па да се спореди со линкови за тоа колку пати Албанци претепале наши, можете да додадете и случаи (со линкови) за тоа колку пати Бугари или Грци претепале наши.

Сега тука, јас никако не прејудицирам за тоа кој е соодносот и каде може слободно да се генерализира.
Објективната обсервација ќе ви го даде одговорот за тоа каде генерализирањето е соодветно, а каде не, односно станува збор за инцидентна состојба.

si go gresel forumot ortak ovde ti etaja tema
Како можеш таков заклучок да напишеш, сам прашувај се. Мешаш лична омраза скоро во секој твој втор коментар за било каква тема да се работи во форумот, ти си психо дефинитвно.

Како можеш таков заклучок да напишеш, сам прашувај се. Мешаш лична омраза скоро во секој твој втор коментар за било каква тема да се работи во форумот, ти си психо дефинитвно.
Конечно некој го забележал овој факт. Сепак и психо луѓето имаат права:)
Во врска со случајот - за жал згаснат живот на најглуп можен начин во тепачка во кафич за нова година. Пијана работа вишок сељачизам и хормони.

Кај виде заклучок у мојот пост?
Ја реков заклучокот сами да си го извлечете.
Исто така, никаква лична омраза во тој пост нема.
Сувопарни факти, по кои секој сам нека си изнесе заклучок.

Мојата математика е инаква - од две убиства во Охрид во последниве години меѓу туристи и локални секогаш биле вмешани лица од божјиот народ.
Имало мал милион други тепачки, на основа локалпатриотизам, национална основа ама ретко и со повреди да завршиле, секогаш се смирувала на некој начин ситуацијата.Дали реагирале околни гости, обезбедување, полиција, некој постабилен во друштвото, без разлика.
Овде е се од то пропуштено, дури и симптоманично.Не реагирало обезбедување до крај (мислам дека и терасата пред локалот е нивна одговорност), полиција немало, никој од околните присутни?!, за постабилен во друштвото да не збориме - посебно од кај напаѓачите, многу промислено и расипано - се качиле горе и пробувале да прикријат траги и се криеле кај други соучесници по собите.Свесно и намерно.

Mnogu zhalno, plus edno neshto najveke me iznervira, tolku nemalo nikoj na ulica koga go tepale detevo da ripne ....
Македонски синдром, и да имаше некој - ќе рипнеше од страната на Србите да го тепа детето.

Еве напад од вчера кој не завршил со смрт:

2.01.16 13:31
Вчера околу 20.30 часот на ул.„Никола Тесла“ во Тетово 16-годишна малолетничка која била заедно со нејзина другарка и оделе пеш по улицата биле следени од три непознати лица и им дофрлувале при што едно од лицата физички ја допрел девојката во задниот дел од телото, а кога истата изреагирала со глава ја удрил во пределот на лицето, по што го напуштиле местото на настанот.

На оштетената и била укажана лекарска помош во КБ-Тетово. СВР-Тетово презема мерки за пронаоѓање на лицата и целосно расчистување на случајот.

Нема ли некој на форумов што бил присутен таму вечерта, да ја раскаже случкава од прва рака?

Според тоа што го читам по медиумиве, за тоа гомното што го убил Димитар, се друго освен самоубиство со давење во кофа вода, извршено најкасно до крајот на месецов, би било преблага казна.
На другите двајца, пред да излезат од притвор, да им откаже по еден бубрег, па после нека решава судот.

Кај виде заклучок у мојот пост?
Ја реков заклучокот сами да си го извлечете.
Исто така, никаква лична омраза во тој пост нема.
Сувопарни факти, по кои секој сам нека си изнесе заклучок.
Јас знам што сакаш да кажеш со твојот пост, генелизирањето за некои е исправно за некои не, врз кој основ е така? баш ме интересира, можеби погрешно сум го сфатил твојот пост.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom