Насилства во Македонија

Во долно лисиче нема албанци, јас сум од Драчево , долно лисиче е одма до нас, често одам таму , во горно лисиче може има не знам.
Има неколку фамилии. Во Горно Лисиче има повеќе. Порано луѓето си живееле убаво со нив, ама нормално како им се зголемува бројот така преку ноќ се менуваат.

Има неколку фамилии. Во Горно Лисиче има повеќе. Порано луѓето си живееле убаво со нив, ама нормално како им се зголемува бројот така преку ноќ се менуваат.

И кај мене во Драчево има неколку фамилии албанци , баш на моја улица има две ама отсекогаш сме живееле добро, пораснати сме заедно без никакви проблеми. Туку сеуште мислам дека во долно лисиче нема албански семејства, треба подобро да се распрашам.

Оди бе у курац заедно со твоето чистење на гомната.Кој почна прв со нападите ?
Сигурно не се симнале марсовци и ги нападнале средношколците во автобусот

Da imse pravna drzava ne ke se slucuvaa ovie raboti. Tolku od mene za ovaa tema a toa kurac palac ako imas nesto licno ima pp ne izigravaj revoltirana kurva po forumi!
--- надополнето: 15 ноември 2013 во 18:20 ---
1425628_622638597777767_1302408980_n.jpg
Eпа наздрајве нека ни е,инаку како ќе се разбира министерот што збора?

Aman be ne e sve tolku crno eve zemi uci malce citaj ne panici odma.

http://www.telegraph.co.uk/educatio...oreign-language-Benefits-of-bilingualism.html

Еве ајде ја како долгогодишен патник во меѓуетнички автобуси да се изјаснам.

Пред 3 години се возиме со едно другарче во 2ка и оп си влегоа четворица шпони седнаа кај задња и таму си седевме веќе и ние. Почнува урлањето грицкањето семки смеење и те гледа чудно. Почнаа гомна да јадат и да плукаат со семки накај нас. Другарчето им рече „дечки извинете што е проблемот“ на што тие одговорија „што е бе?! ти се јаде ќотек пизда ти материна? давај мобилниот ајде!“ после тој коментар другарот извади нож скакавец и тргна накај нив а они да бегаат во ќошот на задња и викаат „еј ејјј пополека бе“. Додека другарот иде накај нив ја се дерам „р'сни му го во врат“. После неколку секунди се смири ситуација и се симнаа таму негде кај Карпош, Симпо мислам. Дали беше соодветно однесување тоа незнам, али само знам дека ние не изедовме ќотек, мобилниот остана кај мене и си продолживме со другарот да си збориме за фудбал.:)

Ние Скопјани и другите кои патот ги навеал да битисуваат тука треба да прифатиме неколку веќе утврдени градски факти.

Факт број 1.

Полицијата е немоќна, незаинтересирана да се справи со овој проблем на насилство по автобуси. Нема да ви помогнат туку само ќе направат записник одкога ќе ве претепаат и дрпнат мобилниот или новчаникот покрај ќотекот. Како бонус ќе ве потапшаат и ќе ви речат „ајде ќе ти помине како на кутре“ (лично искуство).

Факт број 2.

Они се диво племе. Тоа е тоа, утврден докажан факт. Дали треба да ви се нацрта тоа, напише како сакате они се тоа. Стрелаа 5 души на Смилковци, протестираа за нив, едно време и список се вртеше на форумов за тоа колку македонци ќотек јаделе по автобуси, ја сум видел уште три пати повеќе што јаделе ќотек од тие што беа наведени.

Еве сеа повикувам форумџии дајте кажете како да го решиме овој проблем. Дали да оставиме полиција да си работи да го реши? Дали да организираме мулти-култи работилници и интеракција преку разни игри за да се запознаеме подобро дека сме всушност исти? Дали да се вооружиме и ние и да тепаме и ние по автобуси или да носиме ножеви, пепер спрејеви, боксирачи за заштита? или дали да си ќутиме и да си трпиме? Понудете еве солуција

По природа сум мирољубив и многу фер човек спрема сите, али исто така сум многу прилагодлив на моментални ситуации, ја прифаќам реалноста како е и си се заштитувам. Ситуацијата во Скопје е таа што е. НЕ сфаќам како се чудите на ова што се случува кога на тие таму што се возат во вакви автобуси им е секојдневие. Секој пат се однесувате како да не знаете со кој си имате работа. Константно плачење како полицијата нигде ја немало и они се дифтари. Знаеме знаеме знаеме. Дискусија цело време за причините а не за солуцијата.

Иако природата го создала човекот знајте дека него го развива и дооформува општеството во кое живее затоа..... бегајте од таму во некоја понормална држава каде ќе живеете во вистинска смисла на зборот, а не да бидете нечија фигура дали како жртва или ко насилник, на која некои ќе прибираат поени , зашто и во обете случаи вие ќе испаднете губитници и ќе бидете изиграни .
Оставете ги “големците“ нек си вадат очи не подлегнувајте на добро осмислените провокации, оти не за џабе рекле-несреќна е таа земја која има потреба од херои

Све би дал вака да наебе некој близок на Гордана или Грујо па после пред роднините да проба да објасни како тоа вредностите не чинеле или насилниците немаат националност и слични офуцани фрази што први се испалуваат кога е тепан Македонец.

Оваа предавничка влада буквално го врати турското ропство кога имало башибозук единици составени од шипци подржани од Портата што го тероризираат наслението и не одговараат пред никого.

Da imse pravna drzava ne ke se slucuvaa ovie raboti. Tolku od mene za ovaa tema a toa kurac palac ako imas nesto licno ima pp ne izigravaj revoltirana kurva po forumi!

ok,ako si maz kaj sakas da se najdeme eden na eden da si poprikazeme ? ;)

Da imase pravna drzava nemase da stigneme do ova deredze be skljoptar eden,ke bevte vo zatvor site do eden.

не_сум_ја верувај дека има уште многу такви непријавени случаи во кои невини луѓе ги трпеле иживувањата на племенците , секој кој редовно се вози во автобус ќе ти каже барем две три, туку ова ме наведе на размислување колку сме ние толерантен и цивилизиран народ, јас спомнав дека кај мене на улица живеаат албанци со кои многу добро се сложуваме и ги сметаме за добри пријатели и соседи на кои никогаш ни едно влакно не им фалело дури ни за време на конфликтот , ај сега замислете како е во обратната ситуација , како им е на тие македонци што живеат со албанци , сигурно исто како на српското семејство во Призрен , тоа е уште еден од многуте докази како планинско нецевилизирано племе се они.

Дискусија цело време за причините а не за солуцијата.

Најпаметниот пост на темата досега.

Освен носење оружје и спротиставување не гледам друго решение.

ok,ako si maz kaj sakas da se najdeme eden na eden da si poprikazeme ? ;)

Da imase pravna drzava nemase da stigneme do ova deredze be skljoptar eden,ke bevte vo zatvor site do eden.

Смири ти тоа нервите. Овде се дискутира, на друго место се покажуваат мускули.
ОН: се силат шипциве кај стигнат, само некако кај нас се мирни? Или знаете како изгледа кога Ѓорче ќе збесне ;) Од Карпош натаму се "мажињата" во Скопје што само на мултинезнамшто работилници кажуваат 101 приказна.

Не ми се верува да се Македонци ;)
Нема теорија да нападнат сред К.Вода или Аеродром :)
Или Македонци се шлакале меѓусебе (да знаете колку пати се тепаа групи од Аеродром и К.Вода последниов период ќе се крстите) или го изеле некои од брајчата.

има албанци во хемиско и тоа бајаги,ништо чудно да нападнат.Помаливе во аеродром се лиглиња изглеа па не ги рчкаат многу многу.

Све би дал вака да наебе некој близок на Гордана или Грујо па после пред роднините да проба да објасни како тоа вредностите не чинеле или насилниците немаат националност и слични офуцани фрази што први се испалуваат кога е тепан Македонец.

Оваа предавничка влада буквално го врати турското ропство кога имало башибозук единици составени од шипци подржани од Портата што го тероризираат наслението и не одговараат пред никого.

Нивните блиски се возат со дипломатски џипови, немаат гајле.

Нивните блиски се возат со дипломатски џипови, немаат гајле.
Толку многу џипови има!
Попатно време е мвр да поапси тоа баграта, што прави бељи по автобуси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom