P
PewDiePie
Гостин
Ајде среќна нова да биде јака мангата и оваа година и да нема крај бар едно 10!!! :helou:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
хехе,благодарам исто и тебе,многу се 10 год уште 2 е доволно:wink:Ајде среќна нова да биде јака мангата и оваа година и да нема крај бар едно 10!!! :helou:
http://www.animetake.com/naruto-shippuuden-episode-142/Манга на 11 а денес аниме а па дај ставете од тоа линк бар да го изгледаме. :tv:
oficijalno posle bee vs. sasuke ima fileri so 6-tails![]()
хехе и јас така мислев ама филерите се составен дел од секое аниме,за разлика од јапонија во америка сите цртани адаптациии(симсонови фамили гај,саут парк) прават одредена пауза меѓу сезоните ама во јапонија ако направиш пауза ти ја земат лиценцата и времето на тв(незнам како да ти го објаснам поточно ова:pos2Драпат мадиња, го немам чепнато тој анимот од ко застанав последен пат, ја чекав да дојди битката на Наруто со Пејн, сега филери вадат, не е потребно според мене и така мангата е доволно понапред.
Во Јапонија те бесат за јајца на плоштад :pos2: А што со 6 тејлс не сфатив,за што ќе биде филерот? Фала за линковитехехе и јас така мислев ама филерите се составен дел од секое аниме,за разлика од јапонија во америка сите цртани адаптациии(симсонови фамили гај,саут парк) прават одредена пауза меѓу сезоните ама во јапонија ако направиш пауза ти ја земат лиценцата и времето на тв(незнам како да ти го објаснам поточно ова:pos2
затоа скоро сите подолги аниме имаат филери
ај си викам нема да се глупи:salut:
ама во јапонија ако направиш пауза ти ја земат лиценцата и времето на тв(незнам како да ти го објаснам поточно ова
колку што јас прочитав на еден форум,филерите се со цел да нема паузи во емитувањето на едно аниме,и ако анимето направи пауза телевизијата бара др.емисија и сл. потоа тој треба одново да прави договор и да чека да му дадат пак да му дадат скрин тајм(зборувам исклучиво за наруто)Филерите се дел само од подолгите аниме серии, затоа што со време дејството од анимето ке стаса со дејствието од мангата, а манга артистот ја кажува приказната, така да додека да се соберат доволен број на поглавја, пуштат филери. Најизразено во Bleach и Naruto.
Одприлика две поглавја идат во една епизода.
Не е баш така, зависи се од првиот договр што го направиле, дали ке бидат сезоните со пауза или не, ако се без пауза, тогаш мора да пикаат филери.
Има анимеа, што се секоја година по 24-26 епизоди.