Naruto

• Креатор на темата Креатор на темата Hurin
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде среќна нова да биде јака мангата и оваа година и да нема крај бар едно 10!!! :helou:

Ајде среќна нова да биде јака мангата и оваа година и да нема крај бар едно 10!!! :helou:
хехе,благодарам исто и тебе,многу се 10 год уште 2 е доволно:wink:
сепак се надевам дека оваа год ќе читаме далеку побалансирана манга:salut:

Манга на 11 а денес аниме а па дај ставете од тоа линк бар да го изгледаме. :tv:

Племе му ебам жолто на тој Киши, нека пиши нека не изводи.

oficijalno posle bee vs. sasuke ima fileri so 6-tails:toe:

Драпат мадиња, го немам чепнато тој анимот од ко застанав последен пат, ја чекав да дојди битката на Наруто со Пејн, сега филери вадат, не е потребно според мене и така мангата е доволно понапред.

Драпат мадиња, го немам чепнато тој анимот од ко застанав последен пат, ја чекав да дојди битката на Наруто со Пејн, сега филери вадат, не е потребно според мене и така мангата е доволно понапред.
хехе и јас така мислев ама филерите се составен дел од секое аниме,за разлика од јапонија во америка сите цртани адаптациии(симсонови фамили гај,саут парк) прават одредена пауза меѓу сезоните ама во јапонија ако направиш пауза ти ја земат лиценцата и времето на тв(незнам како да ти го објаснам поточно ова:pos2:)
затоа скоро сите подолги аниме имаат филери:toe:
ај си викам нема да се глупи:salut:

хехе и јас така мислев ама филерите се составен дел од секое аниме,за разлика од јапонија во америка сите цртани адаптациии(симсонови фамили гај,саут парк) прават одредена пауза меѓу сезоните ама во јапонија ако направиш пауза ти ја земат лиценцата и времето на тв(незнам како да ти го објаснам поточно ова:pos2:)
затоа скоро сите подолги аниме имаат филери:toe:
ај си викам нема да се глупи:salut:
Во Јапонија те бесат за јајца на плоштад :pos2: А што со 6 тејлс не сфатив,за што ќе биде филерот? Фала за линковите

Филерите се дел само од подолгите аниме серии, затоа што со време дејството од анимето ке стаса со дејствието од мангата, а манга артистот ја кажува приказната, така да додека да се соберат доволен број на поглавја, пуштат филери. Најизразено во Bleach и Naruto.
Одприлика две поглавја идат во една епизода.

ама во јапонија ако направиш пауза ти ја земат лиценцата и времето на тв(незнам како да ти го објаснам поточно ова

Не е баш така, зависи се од првиот договр што го направиле, дали ке бидат сезоните со пауза или не, ако се без пауза, тогаш мора да пикаат филери.
Има анимеа, што се секоја година по 24-26 епизоди.

Филерите се дел само од подолгите аниме серии, затоа што со време дејството од анимето ке стаса со дејствието од мангата, а манга артистот ја кажува приказната, така да додека да се соберат доволен број на поглавја, пуштат филери. Најизразено во Bleach и Naruto.
Одприлика две поглавја идат во една епизода.

Не е баш така, зависи се од првиот договр што го направиле, дали ке бидат сезоните со пауза или не, ако се без пауза, тогаш мора да пикаат филери.
Има анимеа, што се секоја година по 24-26 епизоди.
колку што јас прочитав на еден форум,филерите се со цел да нема паузи во емитувањето на едно аниме,и ако анимето направи пауза телевизијата бара др.емисија и сл. потоа тој треба одново да прави договор и да чека да му дадат пак да му дадат скрин тајм(зборувам исклучиво за наруто)
иначе

сигурно дека на 11 ќе има манга,дека досега требаше да има спојлери??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom