Naruto

• Креатор на темата Креатор на темата Hurin
  • Време на започнување Време на започнување
Тие што гледаат ПОВЕЌЕ аниме, егото нормално си го дигаат па така и овде и акл ќе продаваат, please.
Мислиш дека ќе престанам да гледам Наруто бидејки е сличен со Драгонбол?
Така ми стои ова.Глупости.
Free choice, кој што сака нека гледа.
QFT.

Еве да те демантирам. Сум слушнал за Gaia форумите, на 4chan ги нарекуваат фегети и ги реметат. Иако не бев толку по аниме, ги гледав како копиљ оние на А1 се до Драгонбол. После него престанав, тие Yu-Gi-Оh или како и да се викаше тоа не ми беа интересни. После повеќе години решив да гледам нешто и почнав со Наруто и Death Note по препорака, и не можам да кажам дека Наруто нема сличности со Драгонбол или нема црпено инспирација Киши од Драгонбол, ама едноставно Наруто ми е подобар. I don't give a fuck за инспирацијата од каде му била, секој автор црпи инспирација од некаде. Едноставно ми се допаѓа повеќе и сторијата, и ликовите, и анимацијата и се. И што сега? Јас сум глуп поради тоа, а ти си хардкор? Пред некој ден гледав јапонски хорор, каде типот омилено јадење му се naruto rolls, а филмот се вика Uzumaki (спирала). И сега Наруто не чини затоа што има сличност со некојси јапонски хорор? Баш гледав листи на најдобри анимеа по Интернет...Наруто беше 5ти, Драгонбол 10ти, а Death Note 1ви. Значи пола од гледачите на аниме сметаат дека Наруто е подобар, пола Драгонбол, некои ги нејќат и двете...зошто мислиш дека ти знаеш што е добро а останатите не? Free choice, кој што сака нека гледа.

Добро е што си слушнал ама трагично е што воопшто не знаеш што е тоа гуглај малку ќе ти стане јасно.
Што се однесува до тоа кој е подобар јас реков тоа е субјективно, за мене се знае.
А за тоа далие е крадено од концептот е тоа е факт и тоа многу е крадено не малку земи ја само листата што ја дадов и види ја. И не може да го порече никој тоа па ни самиот автор. И само да нагласам дека само уште една серија е толку слична на DB и DBZ иако оваа беше далеку пооргинална од Naruto во многу аспекти Yu Yu Hakusho. Нема да најдеш друго аниме кое е слично по концепт на Драгонбол, ако не ми веруваш побарај.
Листи од аниме имаш илјадници а самиот факт што Death Note е на прво место кажува многу за листата (го обожавам Death Note ама имало и многу подобри аниме од него), а верувај поголемиот дел од тие листи го имаат DZ на прво место.
Ако сакаш нешто поверодостојно можеш рејтинзи да земеш еве сега ти испадна DZ kai што ти е ДЗ само без филер епизоди и првите 10 епизоди се движеше од второ до 5 место и имаше 3 пати поголем HH (Houshold rating) од Наруто, што само кажува колке и реприза на тој серијал добро стои барем во Јапоноја.
На прашањето дали сум јас хардкор ќе ти одговорам не, а дали си ти глуп тоа прашање ти ќе треба сам да си го одговориш, јас не го одговарам ќе биде ептен офтопик.

DBZ e klasika, retko koe anime doaga do takov status kako DBZ, animevo skoro 30 godini se gleda, i popularno kako i na pocetokot.

Najpoznati animea koi se inspirirani od DB se naruto i One piece, avtorot na naruto, bil mnogu golem fan na akira toriyama, bil vooduseven od stilot na akira , i cesto go kopiral stilot na akira toriyama, isto i na tipot sto ja napravil Akira mangata, se dodeka ne napravil svoj stil.
Fenomenot sto go narekuvam "natural progression" kade glavniot lik so tekot na prikaznata se razviva i dobiva novi moki i tehniki e epten iscicano od koga se pojavi DBZ, taka da ne e cudno sto nalikuvaat mnogu serii na dbz.
Samiot naruto e donekade verzija na goku, plava kosa, kinda dumb, jade kako nenormalen, sekad se bori za bliskite.

A za sporedbata pomegu DB/dbz i naruto i ne e bas namesto, prikaznite se prilicno razlicni, i se nameneti bas za ponovite generacii. DB pak silno se vrti na tv so KAI sto e epten awesUm ideja ^ ^

Death note e na prvo mesto i zasluzuva da bide tamu, ama sepak se razlicen zanr so db. Death note e relativno kratko anime, a prikaznata e celo vreme napnata pomegu light i L, a DBZ e 291 epizodi, taka da i nemoze bas da se sporeduva.

Imase dobra statija na IGN, za toa kolkavo vlijanie imase db vrz shounen anime, ako ja najdam ke ja postiram.

Edit: eve barem prilicno dobra skala na likovi vo anime
http://movies.ign.com/articles/103/1036651p1.html

Драгон бол ??? Кога бев 6-7 одд го гледав толку беше,класичен детски цртан и кој К. го гледа после 30 год бре што лупатате??? Одете проверете кое аниме е погледано и побарано Наруто или д.б.

Драгон бол ??? Кога бев 6-7 одд го гледав толку беше,класичен детски цртан и кој К. го гледа после 30 год бре што лупатате??? Одете проверете кое аниме е погледано и побарано Наруто или д.б.

Да видиме:

Sun TV started broadcasting broadcasting program name - the average fractional program
Household ratings (%)
Sazae-san Fuji '09 / 11/08 (Sun) 18:30 - 30 21.4
Chibi Maruko-chan Fuji '09 / 11/08 (Sun) 18:00 - 30 15.0
Break Fuji Dragon Ball '09 / 11/08 (Sun) 9:00 - 30 10.4
Asahi Doraemon '09 / 11/06 (Fri) 19:00 - 30 10.3
Asahi Crayon Shin '09 / 11/06 (Fri) 19:30 - 24 10.3
Fuji TV One Piece '09 / 11/08 (Sun) 9:30 - 30 10.3
Detective Conan NTV '09 / 11/07 (Sat) 18:00 - 30 9.6
Fresh Pretty Cure! Asahi '09 / 11/08 (Sun) 8:30 - 30 7.6
TV Tokyo Pocket Monster DP '09 / 11/05 (Thu) 19:00 - 30 7.0
NHK Educational animated Curious George '09 / 11/07 (Sat) 8:00 - 25 5.3

Наруто го нема во првите 10. Извор:

http://www.videor.co.jp/data/ratedata/top10.htm#logo

а да се вратиме на дискусија за наруто манга и аниме и све остало поврзано,да не се полнаат страници кој кого копирал и кое аниме е подобро,или пак да отвориме нова тема naruto vs.dragonball и да се шиниме од вреѓање???

Баталете фанови на д.б. отворете си тема и дискутирајте си таму,не умарајте овде со д.б. пошто ова е Наруто тема позз. Инаку оваа недела се враќаме на епизодите мислам дека ке има 2 и ке биде многу опасно почнува борбата Сасуке-Итачи CAN'T WAIT!!!!

Баталете фанови на д.б. отворете си тема и дискутирајте си таму,не умарајте овде со д.б. пошто ова е Наруто тема позз. Инаку оваа недела се враќаме на епизодите мислам дека ке има 2 и ке биде многу опасно почнува борбата Сасуке-Итачи CAN'T WAIT!!!!
ima tema za db be
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=13390

инаше на animesuki forums излетоја неофицијалните спојлери за 472 поглавје

Абе а до која епизода можам да најдам за глеање?

Извинете за оф топикот, ама ако можи некој да ми објасни шо аним е death note, дали е сличен со некој друг аним, дали интересен, фала !

Извинете за оф топикот, ама ако можи некој да ми објасни шо аним е death note, дали е сличен со некој друг аним, дали интересен, фала !
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=2012
vidi ovde prasaj,mene mi go falea deka bil nesto epten zversko,pominat mi e limitot inace ce pocnev da go smetnuvam uste od sega,znam deka se 38-39 epizodi:salut:

ОК, чил со препуцувањето, продужете со Наруто муабети, сепак мислењата се лични, секој со свој вкус. Таквите дискусии не водат никаде, а и не постои начин на кој може да се докаже квалитет, туку само популарност.

Like I said, carry on.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom