Наркомани vs дилери

Прво и прво големите фармацевски компании кои што изработуваат легални и нелегални дроги за армиите или за општа употреба. Потоа следни на листа се дилерите легалните (психијатрите) и нелегалните (уличните).

Нема криви .. лоши или полоши .. све е индивидуално -зависи од човекот .. дали ќе земе дрога или па ќе продава ,ако се нафатил со тоа... најпаметни тука се дилерите што продаваат а не конзумираат ... добар бизнис е за нив.

А шо да правиме со сите пијаници?! Да ги испоубиеме пијаниците, или пиварите и визбите??

....Ако така сметаш дека нешто ќе успееш.Ја алкохолизмот го сметам за болест.Повеќе нема што да се каже.Како и наркоманијата.

Дилерот и наркоманот се мање више споредни у приказната.
Суштината е у државите и нивните врвови кои ја дозволуваат и имаат дебела корист од трговијата со дрога. Без нивен амин, нема да има ни дилери, ни наркомани.

Затоа, ми е страшно иронично кога државите се борат наводно против бизнисот со наркотици и наркоманите, а се самите тие главни учесници и профитери од истото.

Идентична ваква ситуација има и у трговијата со цигари, алкохол...

Се на се, самите челници на државите имаат преголема корист и од наркотиците, и од цигарите и од алкохолот, за да вистински се потрудат да ги засечат во корен.

Оттаму, залудно ми изгледа било кој да биде казнуван од истата таа држава кога се работи за ова (настрана што сум дефинитивно против смртна казна).

..Да,ама што треба да се напрае за сето тоа да се постигне.ДАс е затворат оние во владата и да се постават нови? Нема да успее.Парата го менува човекот.Одсекогаш е така.

Дилерите им дале дрога на наркоманите за тие да станат тоа што се-наркомани.
Така да, дилерите се оние што треба да се затворат.

Абе и да нема дилери кој сака (пример) марихуана сам ќе си ја сее:toe:Сите знаеме да сееме..

I ednite i drugite si postojat i ke si postojat. Za sekoj proizvod ima i kupuvac. Se dodeka ima narkosi (serotini od luge se toa) ke ima i dileri (uste pogolemi debili se ovie).

Neka si ziveat vo toj mracen svet treba da ima eden logor i tamu neka si sedat i neka crknat t.e po bedno od nivnoto nema i kuceto e popametno od niv.

Iako sum socijalen rabotnik i se imam iznagledano sranja ama toa boze mi pomogni e.

A dilerite nastanale zasto se javila potreba uslovno receno kaj odredeni sjebani mozoci da konsumiraat droga pa ovie si rekle aj nie ke im ja prodavame. Magicen krug e toa nema prv vtor i toj sto dila se dzanka i toj sto se dzanka dila .

Колкав е процентот на наркоманчиња што никогаш не дилале или на дилери што никогаш не пробале? Не сакам да направам некакво јасно разграничување. Еднакво ми се гадни. Првите поради глупоста, вторите поради расипаноста.
Многу ми се допадна идејата (била применета некаде во западна Европа) за заградување на одредена површина во која би биле сместени неизлечливите наркомани. Одвреме навреме ги снабдувале со дрога и/или храна. А зошто да не се таму и дилерите? Подобро е од смртна казна. Одличен пример за други потенцијални кретени.
За чудо, во лесните дроги (ако ги земеме само нив во предвид, што е многу тешко) не гледам големо зло и мислам дека за таквите треба да има помали казни.

Jaс мислам дека треба попрво да се затворат дилерите, бидејќи тие ја шират дрогата меѓу младите, тие се оние кои ја даваат, и придонесуваат за појава на што повеќе наркозависници. Наркоманите се само кутри души кои нашле утеха од некој проблем во дрогата, па се навлекле на нешто поголемо, со помош на дилерите. Ако нема дилери на дрога, ќе нема од каде да се купува дрогата и да се консумира. Така да, мојот став е - Дилерите в затвор, наркоманите в болница.

И тебе некој да ти даде пиштол и да ти рече да се утепаш, ке се утепаш?
За човек да земе дрога и да стане зависен е чисто негов избор, такада дилерите парцијално не се криви за тоа што има наркомани, криви се за тоа што ги поддржуваат наркоманите, и не сите дилери се наркомани, има одредени шо ги знам што дилаат чисто за да земат пари. Дилерите се за казнување, наркоманите за лечење.

И тебе некој да ти даде пиштол и да ти рече да се утепаш, ке се утепаш?
За човек да земе дрога и да стане зависен е чисто негов избор, такада дилерите парцијално не се криви за тоа што има наркомани, криви се за тоа што ги поддржуваат наркоманите, и не сите дилери се наркомани, има одредени шо ги знам што дилаат чисто за да земат пари. Дилерите се за казнување, наркоманите за лечење.

па ја шо викам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom