Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А шо да правиме со сите пијаници?! Да ги испоубиеме пијаниците, или пиварите и визбите??
Дилерот и наркоманот се мање више споредни у приказната.
Суштината е у државите и нивните врвови кои ја дозволуваат и имаат дебела корист од трговијата со дрога. Без нивен амин, нема да има ни дилери, ни наркомани.
Затоа, ми е страшно иронично кога државите се борат наводно против бизнисот со наркотици и наркоманите, а се самите тие главни учесници и профитери од истото.
Идентична ваква ситуација има и у трговијата со цигари, алкохол...
Се на се, самите челници на државите имаат преголема корист и од наркотиците, и од цигарите и од алкохолот, за да вистински се потрудат да ги засечат во корен.
Оттаму, залудно ми изгледа било кој да биде казнуван од истата таа држава кога се работи за ова (настрана што сум дефинитивно против смртна казна).
Дилерите им дале дрога на наркоманите за тие да станат тоа што се-наркомани.
Така да, дилерите се оние што треба да се затворат.
Дилерите им дале дрога на наркоманите за тие да станат тоа што се-наркомани.
Така да, дилерите се оние што треба да се затворат.
И тебе некој да ти даде пиштол и да ти рече да се утепаш, ке се утепаш?
За човек да земе дрога и да стане зависен е чисто негов избор, такада дилерите парцијално не се криви за тоа што има наркомани, криви се за тоа што ги поддржуваат наркоманите, и не сите дилери се наркомани, има одредени шо ги знам што дилаат чисто за да земат пари. Дилерите се за казнување, наркоманите за лечење.