BusHav напиша:
Е сега слободно можам да кажам-До каде ни стигнал светов еј.
Децата од 14/15 години,само што ги соблекле штиклите,тргнале шминката,седнале да напишат на форум дека ни е напредна младината.
Ај опрајте се!
Ти па шо се буниш, ко ти на нивна возраст да не си носел штикли и да не си се шминкал.
Јас ретко се шминкам и никогаш не сум облекла штикли. Ама затоа па имам неограничен излез на 17, излегувам ”у град„ од 7мо одделение, бркам дечковци од основно, пушам цигари од 13, пробав алкохол исто во основно... Правам скоро се што вие го сметате за ”напредност„ на генерацииве. И што? Запалете ме што сум напредна.

Такво е времето, таква е младината, сите го прават истото, дури и оние што овде плукаат по тоа колку сме биле напредни, а и самите исто се однесуваат. Не викам дека е тоа добро и позитивно, ама за овој век е нормално. Бунете се колку сакате, реалноста е таа. Со сите работи што сум ги правела понапред од колку што би требало (според некои правила), јас сепак прераснав во колку-толку здраво дете, со нормален развој, ништо не ми фали, не станав деликвент, си го проживеав детството како што сакав, не жалам за ништо што сум направила. (освен што пропушев, зошто ми знаат дробовите

)
А ти Буш што штрајкуеш тука

И во ваше време се правело исто; па немаш 90 години побогу

Времето не е многу променето од пред 5-6 години кога и ти си бил 15 годишен. :wink: