Напорни луѓе - како да се справиме со нив?

• Креатор на темата Креатор на темата Mad Maxx
  • Време на започнување Време на започнување
Јас тогаш станувам како него - му досадувам и јас за нешто сосем поооодосадно.
Ако неможеш да го победиш непријателот-придружиму се.

Јас тогаш станувам како него - му досадувам и јас за нешто сосем поооодосадно.
Ако неможеш да го победиш непријателот-придружиму се.

Требаше да кажеш "Најдобрата одбрана е нападот"
пошто ти не му се придружуваш , и заедно да продолжите да проповедате напор наоколу:smir:

Како да се справиме?
Имам неколку идеи у глава, some of which include violence :icon_lol: Што се коси со моите пацифистички и мирољубиви гледишта, па нема да ги споделам. :pipi:

Веројатно со игнор. Ама ако се до толку напорни ко што опишувате, тешко ова да упали. :) Мада, јас не сум имала потешки проблеми со вакви напори. Повеќето сум ги избегнувала, па сами сфаќале дека не сакам никаква интеракција со нив, значи биле напори со усул. :)

За опишаните во воведниот пост... Стварно немам решение. Само не посегнувај по кујнски сечила и слични хомоцидни предмети. :icon_lol:

samo izbegavanje,sto drugo.
i ne mu okrenuvas paznja i go ignoriras:uvo:
Немој сега и ти да шириш напор,прочитај малце погоре што пишува.

Ми текнаа неколку мудрости од оној напорон што го споменав у примерот со Фиќото.
-од кога го земав ова компромис не ме боли више грбот!
-и Боб Мартин имаше вакви на косата!(суканици)
Морници ме полазија мамата негова.Што е најжалосно?Имам другар од детство,ја сум му на него кум,он ми е мене старосват.Е скачкава која ми послужи како пример му се убута под кожа и овој од сожалување му прифати кумство.Сега кога и да ме покани кумашинов мој на некоја фамилијарна прослава морам да тренирам живци со туморов.:uvo:

Ne znam vajlda nikako od kontakt me vadat uste nemam instant formula sto bi bilo ispravo da nparaam , za se misi deka e vo pravo ,toj ja izmisliv vselenata ,vo se e nadobar,za sport sakas da zborime ok pa ja ti ne znaes kako trcam po topkata uh pa kako lovam mecki ,dur i na box natrprevar me viknaa da zapiram krvarenje jas go ismizliv lekot za brzo sprecuvanje na krvarenej i site me molea d aim kazam, uh pa za rakopisov sto da ti kazam abe dekani baraa tetratki od mene da prepisuvaat ama do toj stepen se bese zapisano sto i profesorite na gs pagaa od mojata brzina i da ne zaboravam sedis onaka na masa na rucek i zapocnuva d araskazuva kako bilo vojska najdobar on,kako bilo na specijalizacija,pa kako site na fax po nego veni secea i zaklucok od muabetot go slusas samo nego cel rucek 2 prsta treba da krenes za do zbor da dojdis site na masa mu se smeat i se dupat od pod noga a ovojjjjjjjjjj kulirantos ih bas sum vic na denot.
E mi se umira i nemam instant formula za takvi tipovi i nikoj od mojata okolina nema izmisleno seuste:uvo:

Игнор обавезно... и едноставно да го исклучиш чоекот од перцепција, па дури и кога зборува треба да направиме напор да нема никакво влијание врз нашето расположение односно баланс на телото. Тоа и не е така лесно....ама можно е

За оние кои имаат сличен проблем,ај да пробаме тука да ја испукаме негативната енергија која ни ја билдаат овој тип на луѓе.

Баш. :)
Глупаво ми е кога јас, вака млад... треба да ги учам господата постари од мене. Пробајте да се контролирате.

Најубаво е кога ќе најдеш мирен начин да му укажеш на некој што ти смета,,така не само што нема да дојде до расправија,,туку би требало да ти биде и благодарен:pipi:

Најубаво е кога ќе најдеш мирен начин да му укажеш на некој што ти смета,,така не само што нема да дојде до расправија,,туку би требало да ти биде и благодарен:pipi:
Oк бе... како ќе ти звучи ова:

Досадна си и напорна, не сакам веќе да те гледам.

Ги ставам на игнор!Иако има и некои кои не разбираат дека неможеш да ги гледаш и продолжуваат...Е тогаш треба поконкретно да им објасниш дека те нервираат и дека не можеш повеќе да ги трпиш :)

Значи...ај пак да се пообјаснам малку.
У мојов речник толеранција,соживот,игнорирање на створења кои ми го реметат мирот нема.Јебеш лив анд лет лив кога ти гази некој на џигер.
И аман,сите вие кои сте благоприемно настроени и кои немате осетено или немате капацитет да почувствувате напор произлезен од глупост,воздржете се од коментари.Само полошо правите,самите се ставате у онаа напорна група.

Искрено.. незнам....

Имам ваков случај, доколку пробаш како што некој вика нападот е најдобра одбрана, гадно ќе се заебеш.. ќе не можеш да се тргнеш после. За кажување у фаца.. милион пати и имаме кажано ( не само јас ) и пак се по старо.. Игнорирање.. хмм можеби најдобро делува, но сепак ако се сврти накај тебе си го јадел.. незнам што да праам, не само јас, туку и цел мој клас :toe:

Помошшш :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom