Напорни луѓе - како да се справиме со нив?

• Креатор на темата Креатор на темата Mad Maxx
  • Време на започнување Време на започнување
Искрено.. незнам....

Имам ваков случај, доколку пробаш како што некој вика нападот е најдобра одбрана, гадно ќе се заебеш.. ќе не можеш да се тргнеш после. За кажување у фаца.. милион пати и имаме кажано ( не само јас ) и пак се по старо.. Игнорирање.. хмм можеби најдобро делува, но сепак ако се сврти накај тебе си го јадел.. незнам што да праам, не само јас, туку и цел мој клас :toe:

Помошшш :)

Од моиве искуства заклучив дека најлесно се поминува ако можеш да го гледаш тоа створење како смешка,да тераш сеир и да си го ладиш.арно ама имам моменти кога ке е дојдено ни до смешки,ни до сеир ни до ништо.Тогаш останува стискање заби и поднесување стоечки.Со другата алтернатива се глави затвор.

Јас од такви се бранам со тоа почињам да ги замарам уште поише.Ги прашувам каде за Нова година ако речат дека иамат палн јас им викам дека е бољи ние заедно да организираме цело друштво уше од сеа и така. Или па ги тормозам за факултет или школо или некоја тема глупа за нив. Се е у тоа добро да го познаваш непријателот

Од моиве искуства заклучив дека најлесно се поминува ако можеш да го гледаш тоа створење како смешка,да тераш сеир и да си го ладиш.арно ама имам моменти кога ке е дојдено ни до смешки,ни до сеир ни до ништо.Тогаш останува стискање заби и поднесување стоечки.Со другата алтернатива се глави затвор.

Токму така! Но кога ке дојде моментот е проблемот.. страв ми е да не направам нешто што не треба :P

едноставно се помалку и помалку ке поминуваш време
ке држиш дистанца коа ке те застане на улуца ке речеш “брзам ке се видиме друг пат“ ... коа ке те вика ке имаш работа... и ке престане ке свати дека не ти е интересен/а.. и ке се откачи

Токму така! Но кога ке дојде моментот е проблемот.. страв ми е да не направам нешто што не треба :P

Додека не пробаш неможеш да знаеш.Џабе ке ти објаснува некој.
Само има еден друг момент,кој мене ме вади од срања.Што ке дозволам да надвладее?Инстинкт или здрав памет?Чим не пишувам од затвор значи надвладеал здравиот разум.Не сум толку глуп да дозволам идиот да ми ги условува постапките.А тоа што после ја ке си мрчам и ке пцујам,тоа е нуспроизвод или издувен вентил.

Дали сте наишле на некого кој органски не го поднесувате?Кој после 5 мин. муабет ви предизвикал чувство како да сте копале цел ден?Некого кого колку и да се обидуваме и мозгаме неможеме да му најдеме ни една допирна точка со реалноста или некој логичен ред во начинот на размислување и донесување одлуки?
Како да се однесуваме со вакви луѓе?Да ги толерираме или да се сече од корен?Имам пробано и со двата начини без резултати.Ставање на игнор исто така не функционира,премногу напор зрачи глупоста да те остави рамнодушен,посебно кога ти влијае непосредно на секојдневието.
За оние кои имаат сличен проблем,ај да пробаме тука да ја испукаме негативната енергија која ни ја билдаат овој тип на луѓе.
Море на таков пред сите го пцујам у фаца и му ја кажувам вистината само агресивно оттогаш нема да ти каже два збора!:)

Дали сте наишле на некого кој органски не го поднесувате?Кој после 5 мин. муабет ви предизвикал чувство како да сте копале цел ден?Некого кого колку и да се обидуваме и мозгаме неможеме да му најдеме ни една допирна точка со реалноста или некој логичен ред во начинот на размислување и донесување одлуки?
Како да се однесуваме со вакви луѓе?Да ги толерираме или да се сече од корен?Имам пробано и со двата начини без резултати.Ставање на игнор исто така не функционира,премногу напор зрачи глупоста да те остави рамнодушен,посебно кога ти влијае непосредно на секојдневието.
За оние кои имаат сличен проблем,ај да пробаме тука да ја испукаме негативната енергија која ни ја билдаат овој тип на луѓе.
И немам некоја негативна енергија од такви:toe:...го ставам на игнор одма али и ако тоа не пали го лупнувам еднаш по муцка па нека му текне уште еднаш така:bip:

му викам чекај малку телефонот ми звони....
и после заминувам негде...и му викам морам да одам до негде или нешто...
а почесто сега во лице му велам- плс не замарај... па ако се навреди преку ккккк...

Се случило, тоа се луѓе полни со негативна енергија и се емоционални вампири кои ја цицаат целата енергија на човекот. Јас сум имала неколку непосредни искуства, кои нормално не ми беа баш позитивни. Ми се случило и да го игнорирам напорниот дел од човекот, верувајќи дека сепак таа особа е супер, дека е фина, дека навистина има добро нешто во неа. И касно сфатив дека сум се заебала и нема веќе враќање назад, затоа што ќе има последици по мене. Ама сега засега го употребувам методот игнор, и има некои резултати...мислам.

За напорните луѓе,како решение може да се искористи трпението,затоа што со тек на време ќе сватат дека залудно се трудат и конечно ќе се откажат,или пак како некој што напомена претходно,игнорирањето може да се јави како добар начин за справување со напорните..... Како друго решение,за луѓето како мене со помалку трпение,кога некој ќе ми се качи преку глава,тогаш ги испробувам моите вокални способности и тоа на највисок тон,и тоа со користење на некои зборови како:оди у *тииииииттттт*,мислам дека не е баш најдобро да ги напишам сите тие фрази кои ќе ги употребам во разговорот,и тогаш мислам дека нема повеќе да му текнит да ми се обрати,а не пак да е толку напорен........

Па не сум среќна уште немам такви личности сретнато, што би ме замарале до тој степен да не можам да поднесам маубет да прам со нив, ама ако наидам(се надевам дека нема) на некои такви личности веројатно би пробала да ги избегнам.

Таквите напорните на леб ги мачкам за добро утро...Цел живот сирота јас сум опколена со такви...:toe:

Уфффффффф имам еден таков колега, постар многу.Кога доаѓа да сработиме некоја едноставна работа, тој ја прави да изгледа толку сложено, па почнува да филозофира како сакал да биде сработено.Најмногу ме нервира кога ми кажува како да сработам, а тој ни за Word нема слушнато..Ме уморува многу.Работата може да се заврши за 5 мин, а тој ми одзема 30 мин со празни муабети. :violent1:

Уфффффффф имам еден таков колега, постар многу.Кога доаѓа да сработиме некоја едноставна работа, тој ја прави да изгледа толку сложено, па почнува да филозофира како сакал да биде сработено.Најмногу ме нервира кога ми кажува како да сработам, а тој ни за Word нема слушнато..Ме уморува многу.Работата може да се заврши за 5 мин, а тој ми одзема 30 мин со празни муабети. :violent1:

Јас кај што работев порано имав една колешка која се правеше газдарица и сакаше ужасно да ми команда а најиронично во целата ситуација е што зимавме иста плата..хаха...и јас само и се смеев...што да им правиш на таквите...такви се и крај!!не се нервирај со такви насекаде ги има,не вреди ти да се нервираш кога кај и да се вработиш ке има по некој ментален!!!:nesvest:

Само вкичма со такви дечишта оти не разбират.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom