Накит

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Обожавам долги ланчиња со привезок и интересни прстени. Овие ми се најдраги од тие кои ги поседувам:
0.365x365.jpg
AAAAC6_p9EUAAAAAAVy8PQ.jpg
zoom_bambi.jpg
201108260527141.jpg
s1129.jpg

Self-ornamentation (китење) е инстинкт кај човекот кој преовладува од самиот почеток на хомо сапиенсот. Со китењето луѓето се покажувале пред сексуалните партнери за да имаат подобри шанси.

Со оглед на тоа дека е инстинкт, ова е привилегија на помалку интелигентните луѓе.
Затоа ако кај вас преовладува неизмерно чувство за китење преиспитајте си го интелектот.

Ај да прашам нешто, ве молам за одговор.
Ми рекоа дека Сваровски бил страшно неквалитетен накитот. Као по некое време поцрнуал и на ништо не личел. И демек кога купуваш ту даваат правила/или ти кажуваат да не прскаш со парфем од толку и толку сантима итн. Точно е ова?

Ај да прашам нешто, ве молам за одговор.
Ми рекоа дека Сваровски бил страшно неквалитетен накитот. Као по некое време поцрнуал и на ништо не личел. И демек кога купуваш ту даваат правила/или ти кажуваат да не прскаш со парфем од толку и толку сантима итн. Точно е ова?

Да точно е тоа кога купуваш сваровски ти даваат едно ливче и на него пишува да не се изложува накитот во допир со вода, парфем, да се чистел со крпа со микро фибер влакна да се зачувал сјајот, да се избегнуват удари во тврди предмети..дрн, дрн, дрн и тоа. А за квалитет не знам колку е квалитетен имам 2-3 парчиња таков накит ама искрено ретко ги носам, си дремат во фиока тешко дека ќе ги запазам набројаниве работи, а плус не ми се многу по кеф.

Златна нараквица.

Прстен нешто ко "throne", али коа излагам, и ланец ..

Ретко носам по некое ланче што сама си ги изработувам и прстени што ми се подарок а ги носам само кога излегувам:)

nakitot e moja najgolema opsesija
veke nekolku godini profesionalno se bavam so racna izraabotka na nakit, pretezno nakit od poludragi kamcinja, alpaka, sandalovina, shkolka i pleten nakit, megutoa i bizuterijata ne izostanuva...
obozavam da se "kitam" so nakit koj potsetuva na indijanskiot, zal mi e shto seushte nemozam da izrabotuvam avtenticni parcinja na tradicionalniot indijanski nakit, poradi toa shto ne rabotam so srebro...

se prashuvam dali nekoj od forumot izrabotuva filigran, so cel za mozna sorabotka... imam nekolku idei koi sakam da bidat realizirani:)

samo zlato da e drugo nisto nesakam dobro sega moze i dijamanti ama nemozam da si gi dozvolam za za l buziterija ne fala

Да не знае некоја како се викаат оние ланчињата во вид на срце/лруг што се отвараат и внатре се става слика? И каде можам да најдам?

tumblr_lyavz2bbwW1qmix1to1_500.jpg

tumblr_m5o5tfuruv1qhecm4o1_1280.jpg

tumblr_m6udfjvTSl1r6whnyo1_1280.jpg

Отварам тамблр и се депримирам :(

Издвојувам едно што посебно ми остави впечаток <3

Аку си се пофалам дека го имам ова истово:icon_lol: ?
Ахххх обожавам накит.Не можам да се замислам да излезам негде без да имам барем едно ланче,обетки,прстен не е ни битно што:pos: .Веќе не знам ни колку ги имам само то купвам.Еве нешто од шо ми фати око.Дами уживајте :love:
291927_335048249918249_1441786435_n_large.jpg

tumblr_lo4y4nEDko1qmsr1go1_400_large.jpg

86344

accessories=-1.jpg

dream,eiffel,cute,jewellery,objects-c4cb61949022ab2f07b838cea0d181a4_h_large.jpg

tumblr_l9w62scXeq1qcao06o1_500_large.jpg

И за на крај толку познатите буфчиња:X3:
2615936578_335430ae2c_large.jpg

Дечки ај кажете ми кај има во градов убав накит, негде околу центар или Аеродром, си купив лилав капут па ми требаат некои дискретни менѓушки, се убив од барање и не можам да најдам.:(

Однапред Ви благодарам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom