Најуслужлив/најнеуслужлив персонал?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Дали мислиме за оној така со понизок раст и кратка коса околу 50тина години?

Околу 50тина години, да, ама не е баш низок и последен пат кога бев имаше средно долга коса. Смирен човек, премногу информиран за што и да те интресира во врска со литература, има нешто во него што те тера да успориш и да го слушаш како учениче, барем мене така ми влијае :)

Најлошо МАКПЕТРОЛ,особено Автокоманда бензиската.Абе тие старците уште да на колена да ги молиш да излезат бензин да стаат,да ти се одмили и кола и бензин и се...
МВР,за било што се понашаат дека се господ.

Најдобро:Лукоил,ПроКредит,ВИП,Анхоч.

Морам да ги пофалам вработени во JYSK на Првомајска. Премногу услужливи, си ја знаат работата, каде и да се свртиш има некој да ти помогне, а сепак не се како оние во Евроазија што дишат во врат. За разлика од нив, во Bricolage живо пиле нема, а и кога има ги чекаш по пола саат да најдат нешто и те гледаат попреку како да не им е работа тоа.
Во Нептун што е кај стадион се исто така многу услужливи.
Со вработените во Стопанска исто имам добро искуство, ама сум одела само во банката во Буњаковец, во другите експозитури не знам какви се. Комерцијална треба да ги отпуштат сите тетки што ги мрзи да дишат и да стават некој што ќе си ја заслужи платата.

Би било добро да пишувате места каде што сте биле повеќе од еднаш, да не биде само "ми се погоди вака или онака".

За мене најконстантно добра услуга има во Џино, пред се зашто се истите келнери, зимаат солидни плати и се задоволни од работата, па тоа задоволство го пренесуваат и врз тебе.

За најлошо не коментирам, бидејќи ако еднаш ме услужиле лошо, гледам тоа место да го избегнувам по секоја цена. Би кажал еве во кафичот Конак, закажував за дипломска да частам таму, преку врски и тоа, а ме преебаа максимално и се правеа дека не ме знаат. Затоа сега кога и на нив им треба помош во одреден дел од работењето, добиваат иста услуга.

Неможам многу да зборам за Скопје бидејќи сум работел како конобар и знам дека може едноставно некој предходно да те изнервирал до максимум со неговите 60 денари зак афе што ќе ги даде да се осетите подолу од гомце.

Но затоа ако не е угостителство можам да зборам за госпоѓата со бујно деколте, права милфица во поштата на правен факултет. Факат, па таа скоро од секој студент зема по 2 денари кога уплаќаат, наместо кусур од 5 денари таа враќа 3 денари. Приметете ако уплаќате кај неа.

Но, за Тетово е друга работа... Незнам дали има некој од тетовчани јадено во Еми сендвичарата и нејзините драг газда Ранко.
Чичкото беше ок, секогаш без насмевка, колку цела дланка подолги ракави, и кога ќе нарачаш сендвич ќе те праша дали сакаш краставички, ти као клинац ќе кажеш да сакам. Тој ќе го лижне прстот, како пари да врти, па ќе земе од краставичките и ќе ти стави во сендвич. Многу приказни за тој човек, стварно многу :pos:

А од угостителство се знае, сите ти се пријатели или другари по кафичите, кафаните, па скоро секогаш солидно поминуваш, никогаш го нема односот вработен клиент.

Да не влезеш во Катастар, нервен слом добиваш, исто за било каква административна работа, као пари да им земаш а не да има даваш.

Додека за Vip, T-Home, One, и такви наплатни пунктови, неможат тетовчани да се пожалат, бидејќи дечките таму стварно работат со неписмени планинари кои незнаат ни колкава сума треба да платат, ниту пак знаат што е СМС.

За било што треба да се има разбирање, можеби во првите 3-4 зборови да им ја осетам огорченоста од претходниот клиент, но ако тоа не поминува со следната реченица и не ја смени атмосферата, како клиент сум должен да го информирам како се однесува. Доколку истото го направам во некој бутик, или трговско место каде што не се плаќа данок, без фискална во Тетово, можам на клоци да бидам избркан.

Кога станува збор за неуслужлив персонал, дефинитивно на прво место ги ставам „господата“ Благоја Нолчевски и Стојче Александров - референти на Студентски прашања на Филолошки факултет „Блаже Конески“. Секое одење таму и средба со нив ми предизвикуваше вриење во стомакот и болки во главата - од нервоза. Колку пати (особено Стојче) ми го имаше фрлено индексот низ отворот на шалтерот, понекогаш без никакво објаснување, друг пат со дерење, крајно омаловажување, честопати со ироничен или саркастичен тон. Ни еднаш не излегов надвор по средба со нив - насмеан. :sick: Затоа, кога краток период мојата студиска програма беше префрлена кај референтот Јулијана Мешковска, доживеав преродба, и во моментот кога разбрав за тоа бев пресреќен. Штета што беше премногу доцна - тогаш бев апсолвент, и плус пред дипломирање, па немав некои огромни потреби да одам и да се задржувам на Студентски прашања.

За четвртиот референт - Јулијана Спасеска, не можам да кажам ништо, не сум имал никакво искуство со неа, но сум слушнал дека се фалеа од нејзе. :)

секогаш кога одам во македонска радио телевизија каде што се наога МРВ кога ми треба некој документ или извод, шипптарите по шалтерите што работат немаат никаков ред и европска интелигенција во нив, многу се арогантни дури и безобразни , ти доага да му отидеш позади шалтер и да му ебеш се по список шипптарско ! бај ду веј нека стаат сегдека столчиња по шалтери и бројчиња за влечење како во Т-Mobile да се има барем некаков ред .

Огромен плус за екипите на Охридски Комуналец за вчера вечер (y):cuc:
031220127141.jpg
031220127151.jpg
2012-12-03-0441.jpg

2012-12-03-0483.jpg

Нека се учат Македонија Пат како да го избегнат елементот на изненадување во зима.

Кога станува збор за неуслужлив персонал, дефинитивно на прво место ги ставам „господата“ Благоја Нолчевски и Стојче Александров - референти на Студентски прашања на Филолошки факултет „Блаже Конески“. Секое одење таму и средба со нив ми предизвикуваше вриење во стомакот и болки во главата - од нервоза. Колку пати (особено Стојче) ми го имаше фрлено индексот низ отворот на шалтерот, понекогаш без никакво објаснување, друг пат со дерење, крајно омаловажување, честопати со ироничен или саркастичен тон. Ни еднаш не излегов надвор по средба со нив - насмеан. :sick: Затоа, кога краток период мојата студиска програма беше префрлена кај референтот Јулијана Мешковска, доживеав преродба, и во моментот кога разбрав за тоа бев пресреќен. Штета што беше премногу доцна - тогаш бев апсолвент, и плус пред дипломирање, па немав некои огромни потреби да одам и да се задржувам на Студентски прашања.

За четвртиот референт - Јулијана Спасеска, не можам да кажам ништо, не сум имал никакво искуство со неа, но сум слушнал дека се фалеа од нејзе. :)
mali penisi imat tie gospoda pa zatoa taka se ponasat i na toj nacin dobivaat erekcija i zatava se glupirat. A kojznae, moze i nivnite zeni gi izneveruvat.

On: u strumica u dukat.. Koj bil, znae.. Ima i edno chiche so prvo rabotese u bonita a letovo bese u loven dom. Tipceto e sinonim za kelner

mali penisi imat tie gospoda pa zatoa taka se ponasat i na toj nacin dobivaat erekcija i zatava se glupirat. A kojznae, moze i nivnite zeni gi izneveruvat.
Хахахаа... Сепак мислам дека проблемот кај нив е од друга природа - уште им трае она комунистичкото - „Нишај врата, земај плата“. Кај ништо не работат, студентски прашања ги отвараат само 2 часа за странки, и баш во тој период од 2 часа, кога редица студенти се повеќе и повеќе се потат пред нивниот шалтер, баш тогаш наоѓаат онака ненајавено да си излезат надвор и да ги нема по половина час или час. Не ја сфаќам потребата да извршуваат други обврски во периодот кога треба да работат со студентите. Ако имаат работно време од 8 часа дневно, имаат уште 6 часа за да ги извршат тие обврски. Не би сакал да помислам дека излегуваат за да пијат кафе. :sick::sick::sick::sick::sick::sick::sick::sick:

Хахахаа... Сепак мислам дека проблемот кај нив е од друга природа - уште им трае она комунистичкото - „Нишај врата, земај плата“. Кај ништо не работат, студентски прашања ги отвараат само 2 часа за странки, и баш во тој период од 2 часа, кога редица студенти се повеќе и повеќе се потат пред нивниот шалтер, баш тогаш наоѓаат онака ненајавено да си излезат надвор и да ги нема по половина час или час. Не ја сфаќам потребата да извршуваат други обврски во периодот кога треба да работат со студентите. Ако имаат работно време од 8 часа дневно, имаат уште 6 часа за да ги извршат тие обврски. Не би сакал да помислам дека излегуваат за да пијат кафе. :sick::sick::sick::sick::sick::sick::sick::sick:
i ti pa so se sekiras... Na bit pazar na tezgite stoe resenieto. Znaci resenieto na tvojot problem e mehanicka naprava i moze da ima razlicna golemina. Za da obavi svojata rabota, ima potreba od olovo i barut. Ima forma na bukvata g kirilica i toa barutot izleguva niz edno cevche so obicno ima dijametar od 9mm. Dodusa, ak tie imat taka pogolemi glavi so mene ne bi me cudelo, istata naprava ja imas i so pogolemo cevche pa sega ti vidi si. I najvaznoto: u zavisnost od goleminata na napravata mozes da resavas x problemi u minuta ;)

i ti pa so se sekiras... Na bit pazar na tezgite stoe resenieto. Znaci resenieto na tvojot problem e mehanicka naprava i moze da ima razlicna golemina. Za da obavi svojata rabota, ima potreba od olovo i barut. Ima forma na bukvata g kirilica i toa barutot izleguva niz edno cevche so obicno ima dijametar od 9mm. Dodusa, ak tie imat taka pogolemi glavi so mene ne bi me cudelo, istata naprava ja imas i so pogolemo cevche pa sega ti vidi si. I najvaznoto: u zavisnost od goleminata na napravata mozes da resavas x problemi u minuta ;)

:pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Не се секирам јас веќе, одамна го поминав тој пат. Новите генерации Филолози нека бараат такви направи. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Едно само да ви кажам..
Колку и да е келнерот/ката,намќор човек,немоооооој да им одите контра,ако нејќете да добиете гратис салива во нарачаното јадење или пиење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom