Најубава македонска балада

Џафер - Сонце за три светови

Песна која се повеќе ми се случува, песна без која неможе да пројде ниедно летување а после тоа да не ја слушам. :toe:

Ѓорги Крстевски - Несудена
Тоше - Тајно моја
Калиопи - Азија
Славе Димитров - Чија си

Sonce za tri sveta-Dzafer
Svirete ja zajdi, zajdi-Olgica Hristovska
Osamen-Trajce Manev
Tanja-Emil
Koj da ti kaze Ivana-Kemal Monteno
Koga te nema-Helena Blagne
Od Tose se mnogu, ne znam koi da gi izdvojam, hmm, ajde Ljubena, Soba za taga, Go lazam sekoj nov refren,Gromovi na dusa,Tajno moja..
Tamara-Sino i Nemirna
Elena Risteska-Ima li kraj
Vlado Janevski-I togas nekoja budala
Lambe-Eh da mozam i Belo e se
Robert Bilbilov-Beli ruzi
i za kraj lelee pesnava se budam so nea, zaspivam, me smiruva, si ja slusam pred kolokviumi:
Angelot zlo ti donese - Deana Nikolovska
, isto od nea i Nebo ja mn sakam, ali najnovata i e umetnost, kakva harmonija ima u pesnata, ko gi slusas violinite i elektricnata gitara te ispolnuva celosno, a i introto so klavirot e preubavo.A tekstot e nesto neverojatno, sto dopira do tebe, se iznaplakav u publika na Makfest ko ja slusnav prvpat...

Има многу :)
Од Владо Јаневски сите балади се многу добри, на Тоше исто... И Сонце за три светови... А и Ѓорѓи Крстевски има многу добри.. Неможам сега наслови да пишувам зашто сигурно ќе заборавам некоја, а стварно сите се добри на пејачиве...

Во моментов ми текнува само на Осамен од Трајче Манев.

од Тоше-Полско цвеќе и Иконо моја

сите балади од Владо али посебно уба ми е Твоите очи , Џафер - Сонце за три света, Тоше - Громови на душа, Брејк - Долго чекав. можи иам забораено некоја ...

Трајче Манев - Осамен, Џафер - Сонце за три светови, Олгица Христовска - Свирете ја зајди, зајди и многу други евергрини.
Речиси сите песни од Владо Јаневски се прекрасни балади, на Ѓорѓи Крстевски исто така, песните на Тоше посебно од последниот албум, многу солзи имаше на нив.

Џафер - Сонце за три светови

Песна која се повеќе ми се случува, песна без која неможе да пројде ниедно летување а после тоа да не ја слушам. :toe:

:pos2: Исто и кај мене тоа. Секое лето ја пееме песнава со другари на одмор.

Ух, има навистина голем број убави макеоднски балади...пред се тука се одличните композиции на Владо Јаневски, Тоше Проески, Калиопи, Славе Димитров.Еве некои од моите омилени

Калиопи-Бато , Обои ме
Владо Јаневски-Некогаш и негде, Немаш право, Твојте очи
Славе Димитров-Чија си
Олгица Христоска-Свирете ја зајди зајди
Тоше-Полско цвеке, Игри без граници, Громови на душа, Усни на усни, Твоите бакнежи на моите бели кошули.

Moi 5 omileni (sigurno gi ima poveke, ama ne mozam da se setam):

Ljubi me i glavata gore - Zafir i Senka Hadzimanovi
Zvona zvonat - Ljupka Dimitrovska
Jas sum ti prijatel - Area
Obicna pesna - Zijan
Eden baknez - Nina Spirova

se izvinuvam za latinicata, neam tuka kirilica :(

1. Во светот на бајките:)
2. Ѓорѓи Крстевски - Посилни од се
3. Калиопи - Пурпурни дождови
4. Владо јаневски - Тајна отровна
5. Славе Димитров - Чија си
6. Брејк - Во бестрага и Сети се
7. Тоше - сите, ама ја издвојувам Рузвелтова

Има и други ама овие така ми беа на памет

Признафам - Маријана и Росана. Морници, језа и ужас ме фаќаат од силните емоции во делот “подобро убиј ме, уу‘УУбиј ме, но не оставај ме...“

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom