Најтажна сцена (Темата содржи спојлери)

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Коа умре мајка му на Бамби. Толку тажна музика немало...

Иако мајка му е крива (зашто стара магарица е, сепак знае коа е ловна сезона) сепак е тужно сето ова...

Во филмот A walk to remember! Момнетот кога на крај Лендон Картер ќе отиде да му заблагодари на татко му, кога ќе се прегрнат откако не збореа неколку години. Некако она што и претходеше на таа сцена, сите случувања во филмот направиа овој момент да биде врвот. А и музиката...... Не можам сега да го најдам клипот, за тие што го имаат филмот од 1:29:00 до 1:29:30!

Едит: Го најдов и на Јутјуб!

Од 5:00 - 5:45!

Многу филмови разбудувале тажни емоции кај мене, едни од најтажните се сцени од The Pianist, Saving Private Ryan, The Green Mile ...

Добро бре никој да не го спомне Грин Мајл? срамота :nenene:

Сецната кога треба да го егзекутираат црнецот, кога плачат стражарите е неверојатно тажна, моќна! дефинитивно најдобрата драма некогаш направена секоја чест Стивен Кинг и Франк Дарабонт!

Друго. Артифишл Интелеџенс,

Сцената кога "мајката" го остава на "детето" на "депонијата" за роботи, бега и плаче.

Читни ги постовите подетално :)

Него ти реплицирам затоа што се слагам за Артифишл Интелеџенс, сум ја заборавил таа сцена да ја набројам, тажна, тажна сцена.

Читни ги постовите подетално :)

Него ти реплицирам затоа што се слагам за Артифишл Интелеџенс, сум ја заборавил таа сцена да ја набројам, тажна, тажна сцена.
И ја исто ти реплицирам оти се слагам за AI ама не за таа сцена.На таа се изнервирав ми се идеше да го акнам телевизорот.
Најжална ми е кога ја моли вилата да стане вистинско момче у пинокио стајл и таа последната кога ке му кажат дека можат да му ја вратат мајка му.

И ја исто ти реплицирам оти се слагам за AI ама не за таа сцена.На таа се изнервирав ми се идеше да го акнам телевизорот.
Најжална ми е кога ја моли вилата да стане вистинско момче у пинокио стајл и таа последната кога ке му кажат дека можат да му ја вратат мајка му.

Еј да бе. Пинокио. Коа лежеше у кревет а татко му (според мене морничав тип. Над 60 години има, сам живее и прави кукли на машки деца и после сака да се живи) плачеше над него. Многу добро е направено тоа како плаче и после коа ке оживее онака ти иде да плачеш од среќа...

Да се надополнам, уште една тажна сцена:

П.С. Блекаут, целиот тој филм е исполнет со тажни сцени, во тој стил се одвива целиот филм :toe:

П.П.С. Астрикс*: Се двоумев дали да ставам некои сцени од La Vita e Bella, филмот иако е комедија сепак на крајот е доста тажен. Бегнини одглуми фантастично, моментите на тага ги претвораше во смеа, така и беше во сцената кога синот го гледаше како го носат на стрелање, чудна работа... xD

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time like tears in rain. Time to die.

Land before time со Little Foot кога ќе умре мајка му...од тој момент па до крај на цел цртан плачам ко идиот:pipi:

Nights in Rodanthe последните 10 мин од филмот, кога дознава Дајан дека Ричард Гир умрел..

My sister's keeper- Пааа цел филм е ужасно тажен, ради него цел ден ми беше депресивен :toe:

Го заборавив Прекрасен Ум, сцената кога на крај сите ќе му ги подараат своите пенкала, ја добива нобеловата награда и конечно се заблагодарува на жена му. Пристуните го наградуваат со голем аплауз! Каква сцена/филм браво!

Џек Николсон коа беше стар прч и со таа старката коа ќе се заљубат и негде при крајот имаше една сцена,море сум плачел:nesum:

Ептен ми е тажна сцената на смртта на Муфаса и кога Симба го протерува Кову од Прајд рок ама ништо неможе да се спореди со смртта на мајка му на Бамби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom