Најстрашната дрога на светот

• Креатор на темата Креатор на темата Curious
  • Време на започнување Време на започнување
Како е можно сите на светот да не знаат за дрогава и колку е опасна, со оглед на тоа што колумбијците знаеле за неа со векови? Ја се кладам дека тајни служби ја имаат користено за разно разни цели, на пример, се кладам дека убиствата во САД во шеесетите, ЏФК и други политичари ги имаат извршени личности под ефект на скополамин.

100% добиваш,не миламна ЏФК или на атентатори-тоа се лица кои последно што би чепнале е дрога-поебно атентаторите.

Супстанци како оваа и слични на неа се користатза откривање на двојни агенти,какои за да се олесни процесот на испитување на веќе откриени инфилтрирани шпиони.

Уште едно откривање на топла вода.
Скополамин ниту е нова супстанца, ниту ја има само во споменатото растение.
Во одредени количини и во комбинација со сродни алкалоиди ја има и во растенија коои растат на нашево поднебје (буника, лудо билје, татула итн.).

Ефектите се страшни, ако не и смртоносни (во зависност од дозата) !!!!
Интересно. Мене не ми текна да прогуглам.

При врвот на резултатите на гугл, најдов статија што кажува како мајка била издрогирана за да и го земат бебето и да го продадат. Бог да чува.

Мене не ми треба дрогава, ја веќе ја имам - пренаивен сум...
Да имаше обратен ефект само, може и ќе ја користев :D

И самиот дилер во видеото кажа, а и сме гледале по многу филмови, таканаречениот Truth Serum користен од страна на ЦИА се прави од дрогава, само притоа има и многу халуцинации и затоа не е баш совршен.

Drogava e strasna...od ednas moze da kontrolira kolku saka ludje samo da go rasprska da go vdisat...
A i dilerot e na videoto e zakon...non stop e na nesto :)

Меѓу редови го изгледав видеото и разбрав дека дрогава е трип. Но дали ствара завист?

Би сакал да го пробам овој бул шит.

Ова е прва дрога што се купува да се искористи на некој друг : )))

Интересно. Мене не ми текна да прогуглам.

При врвот на резултатите на гугл, најдов статија што кажува како мајка била издрогирана за да и го земат бебето и да го продадат. Бог да чува.

За да не се разбереме погрешно: сакав да речам дека скополаминот не е нешто ново, дека неговите ефекти се познати и може да се најдат во учебници издадени и пред да постои Гугл ;). Зошто сега добива на публицитет, можам само да претпоставам.

За да не се разбереме погрешно: сакав да речам дека скополаминот не е нешто ново, дека неговите ефекти се познати и може да се најдат во учебници издадени и пред да постои Гугл ;). Зошто сега добива на публицитет, можам само да претпоставам.
Се разбира дека не е нешто ново, :) многу од нашиве политичари и нашиот народ одамна кркаат нешто слично, ако не и исто со Скополамин и навистина тоа е опишано во учебници по историја издадени и пред да постои Гугл. Секое средство што предизвикува зависност е страшно - дрога, алкохол, коцка, цигари (некој овде би спомнал религија :) ) и секое од нив се користи, меѓу другото, и за мачкање очи на јавноста.

Го изгледав видеото за Крокодил и ми се згрози животот.
И сеуште неможам да сфатам, зошто луѓето се дрогираат?
Од каде толку зависници, како стануваат зависници?

Го изгледав видеото за Крокодил и ми се згрози животот.
И сеуште неможам да сфатам, зошто луѓето се дрогираат?
Од каде толку зависници, како стануваат зависници?
Па сиромаштија, депресија, безперспективност.... и тоа е. На луѓето им е потребен некаков начин да се чувствуваат добро. Некои удриле на алкохол, некои на дрога.

Па сиромаштија, депресија, безперспективност.... и тоа е. На луѓето им е потребен некаков начин да се чувствуваат добро. Некои удриле на алкохол, некои на дрога.
Алкохолот е дрога*

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom