Најпознатите фотографии со духови

Не верувам во ова. Сепак мислам дека е монтажа.
Ама првпат не сум сигурен во моето мислење.

koga ke gi vidam orginalnite fotografii ke se podzamislam togas malku, ama sega ne veruvam

Поише ме наежија приказните од сликите..едино првата слика ми е поише морничава..

јас ама ич не верувам во вакви работи и сум 99% уверен дека се монтажи - да photoshop немало тогаш но сигурно имало некој начин на кој ова е направено (ако е направено тогаш во 19XX) - а може и да се тазе преработени от кај може да знаеме :toe:

јас ама ич не верувам во вакви работи и сум 99% уверен дека се монтажи - да photoshop немало тогаш но сигурно имало некој начин на кој ова е направено (ако е направено тогаш во 19XX) - а може и да се тазе преработени от кај може да знаеме :toe:

i ja ne veruvam. ama ne e moralno da se fotompntazi. tolku realno izglea kako stvarno stoi nekoj tamu. moze STVARNO I STOI nekoj tamu. vistinski covek na primer.:toe:

i ja ne veruvam. ama ne e moralno da se fotompntazi. tolku realno izglea kako stvarno stoi nekoj tamu. moze STVARNO I STOI nekoj tamu. vistinski covek na primer.:toe:

може може, а може и да биде некое прекршување на светлината или ... имам гледано мн документарци за пробивање на овие така наречени - мистерии со духови

леле вчера како сум се наежил у пм.
сигурни има некои што кога ќе го читаат постов има да се згазат од смеење. ама јебига мора да има и такви. знам дека некои ќе се зезаат ама мене ич не ми е гајле. еве мене вчера шо ми се случи.
ја отворам темава гледам сликиве, видеото ептен се наежив и дури не можев да го догледам тоа видеото. тоа беше околу 3 часот по полноќ.
и реков не ја отворам темава веќе ептен језива била.
си викам во себе како ќе спијам сега у пм. не поминуваат пет минути после читањето на темава, оп наеднаш снемува струја у пм.
како што ми беше во собава и светлото запалено наеднаш мрак тотален.
леле како сум се исплашил. иначе прв пат снемува струја толку касно.
нз дали е случајност, ама може и некој дух да ја исклучил струјава:).
btw досега не верував во вакви нешта ама откако ми се случи ова, ќе размислам 2 пати.

пред некој ден читав дека се открило дека нема духови туку тоа е нешто како...незнам како да кажам, некоја силна светлина која ја гледаме или настанува тоа како да гледаме духови од таа силна светлина..ќе го најдам тоа ќе го копирам овде на македонски е напишано. Поздрав!

Еве го најдов тоа и можете да го прочитате...е сега колку е вистина ни јас незнам али сепак прочитајте го :)

аучната причина за тоа зошто луѓето некогаш гледаат духови конечно е обелоденета. Тим од стручни лица од Универзитетот во Лондон откриле дека кога гледаме во лошо осветлена просторија, доаѓа со оптичка мамка во нашиот мозок поради која ни се чини дека гледаме работи кои всушност не постојат.

Невронаучниците се убедени дека всушност се што гледаме се случува само во нашата глава и дека не е никакво чудо доколку во лошо осветлена просторија некогаш видиме нешто што не постои.

Тие се изненадиле кога откриле дека нејасната околина има поголемо дејство на она што го гледаме отколку нешто што можеме јасно да го дефинираме на јако светло.

"Се што гледаме на слабо светло е хаулцинација која креира виртуелна реалитетна машина во нашите глави. Во нормални околности тие хаулцинации се потиснати од информациите кои ги примаме преку нашите сетила, но кога она што го гледаме е нејасно, може да видиме било што, па дури и нешто што наликува на дух", објаснува профсорот Мајк Морган од City University во Лондон.

"Илузионистите уште одамна добро го познаваат овој феномен. Кога гледате како фрлаат топка во воздух, а веднаш потоа и друга, па трета која магично ја сменува, се прашувате како ли им успеа. Но се работи за тоа дека најчесто нема трета топка, туку дека нашиот мозок е излажан и по пат на автоматизам мисли дека постои трета топка во воздухот, веднаш по првата и втората", објаснува професорот Заофинг.

BRATE ROBOTE:ija::ija::ija::ija::ija::ija::ija::ija::ija:

koga ke gi vidam orginalnite fotografii ke se podzamislam togas malku, ama sega ne veruvam

Верувај дека оригиналните фотографии се нормални фотографии и на нив нема да те зачуди ништо.
На Discovery имаат прикажувано емисија во која се разоткрива мистеријата околу овие фотографии со духови, кои датираат од времето кога и не постоел фотошопот.
Сликарите имале посебен начин на вметнување додатни фигури на фотографиите, кои изгледаат доста реално и уверливо, а посебно за некои што немаат слушнато за тоа дека фотографите порано можеле да го прават ова.

Од каде да знаеме дали овие фотографии не се преработувани во фотошоп, или пак дека порано фотогафите немале некој методи на обработка на слики...којзнае... : /

Прочитај те го тоа што го пишав погоре...ќе сватите дека духови не постојат и дека конечно е решена таа мистерија

Можеби тогаш е немало фотошоп, али сега има. Јас имам слика сликана од дедо ми 1912 година и сеуште ми стои и сликата и филмот, па ќе одам ќе го извадам филмот на цеде и можам да ја уредувам сликата со фотошоп.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom