Најпознатите фотографии со духови

Од каде ви е идејата дека вакви работи може да се прават само во Photoshop.

Од каде потекнуваат сите алатки во Photoshop.

Layer Mask постои во PhotoShop баш за вакви работи, но во минатото тоа се постигнувало со правење маска од хартија, се покривале деловите кои не ни требаат, па ја експонираме хартијата, на истата хартија експонираме уште една слика и правиме композит, може да се направи композит од безброј леери/слики/негативи.

Photoshop само го убрза процесот.

Дали има некој од вас копија од весникот во кој се објавени овие слики во минатото, со конкретна дата од весникот каде биле објавени. Може се тазе фалца, а може и тогаш да се фалцани.

За вакви работи постоела технологија и во тоа време, да не заборавиме дека филмот може и да се ретушира, како оние од Матурска, паметите? се разбира ако сте генерација родени барем пред 1980.

Тешко дека веќе ќе најдеме нешто валидно.

MOGUCE

пред некој ден читав дека се открило дека нема духови туку тоа е нешто како...незнам како да кажам, некоја силна светлина која ја гледаме или настанува тоа како да гледаме духови од таа силна светлина..ќе го најдам тоа ќе го копирам овде на македонски е напишано. Поздрав!

JA IAM CITANO DEKA DUHOVI NAJCESTO NI SE "POJAVUVALE"
NAVECER. TOA BILO REZULTAT OD PREMOR I NI SE STVARA SLIKA KOJA SAMITE SI JA ZAMISLUVAME.

fotografii-nesto-povekje-01.jpg

"Кога ја видов фотката на мобилниот, забележав нешто необично. Ја зумирав и сватив дека се работи за лице на дете. Точно се гледаат цртите на лицето. Обично ваквите фотографии се матни, но оваа е кристално чиста. Бев навистина шокиран бидејќи не верувам во духови," рекол преплашениот дечко.

колку и да не верувам се ежам кога ке видам ваква слика.

tutkar ova vo makedonija e ????

mozno e

Naj iskrene jas licno ne veruvam mnogu,
no ako nekoj vika deka toa e taka ne e za potcenuvanje, zs nikoj ne dokazal kako e. Mozno e da e vistina, a mozno e i da ne e vistina. Jas poveke se somnevam deka ne e vistina, ama kako i za se vremeto ke pokaze, mora nekogas da se dokaze i ova.

Овие слики што се на почеток не ми ич страшни зашо порано ги имаше на мотика мислам... мислам дека таму ги видов...:)

Ми се насолзија очиве додека гледав сликиве..посебно онаа од филмот Кум...

Свашта...

Многу ме интересират вакви работи и од секош ги пратам се што е паранормално повеќе НЛО ама и за духови оваа видео не беше ставено па гледајте го направено е од полициска кола

http://youtube.com/watch?v=vwqr7ZfAC2k&feature=related

Јас уште курназ ќе се праам ај ќе ги гледам што де слики се, пак некоја безвезна глупост од која сите се тресат..Ауууууууууу бегај таму од памет се извадив,доста ми се и волку што видов.Него, слушнавте за таа сликата од Тоше со двете девојчиња на плоштад мислам сликани, па незнам тоше дали лебдел или незнам што.не разбрав кој што како точно, ама ај некој ако ја има да ја стаи да ја видам, баш ме интересира дали и пак некоја глупост ко тоа со јајцето

Незнам ја додека не сe сум видел ништо не верувам...:)

Луге бе сам сум дома како сега да спијам?!Мамооооооооооооооооооо татоооооооооооооооооо се плашам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom