Најопасниот пат во светот

• Креатор на темата Креатор на темата RaZ-R
  • Време на започнување Време на започнување
Коа се разминуваше коа течеше вода коа почна земјата да му се рони под тркалото...моментот беше:eek:

Уште да не беше цела дешавка исценирана, ќе беше стварно интересантно :D

Точно дека е дека му имат додавано Epic ефекти али да се разминиш на овој пат каде што милиметри те делат од провалија бара храброст.

искрено ако некој МОРА да оди по патов прво теба да се поздрави со фамилијата ко да им е последен пат па а ко преживее ке биде среќен и он и цела фамилија

Ај со кола ама со точак? :eek: Ми се пресекоа нозеве од што го пишав ова а камоли со точак да излезам :icon_lol:
--- надополнето: Aug 16, 2011 7:46 PM ---
П.С. Има ли нешто документарци, досиеја, било што нешто за тоа како е граден патов? Ме заинтересира.

е овде нема и да погинеш колку можеш ке се спасиш :P ...
--- надополнето: Aug 16, 2011 7:46 PM ---
П.С. Има ли нешто документарци, досиеја, било што нешто за тоа како е граден патов? Ме заинтересира.

на википедија нешто најдов ... The road was built in the 1930s during the Chaco War by Paraguayan prisoners.

http://en.wikipedia.org/wiki/Yungas_Road

Најголем дел од посетителите, како и поголемиот процент на жртви го сочинуваат љубителите на планинскиот велосипедизам од целиот свет.

morewood_makulu_build_news_post.jpg

Ме фаќа кеф, можеби некогаш ке имам можност да го извозам, али прво да набавам едно вакво како на сликата.

На Топ Гир сите се усраја јако беше :)

Боливискиот пат на смртта

Шеесет километри долгиот пат во планинските гребени, со огромни стрмнини секоја година одзема стотици животи.
Северниот пат низ регионот Yungas го поврзува главниот град на Боливија Ла Паз со провинцијата Coroico, лоцирана во дождовните шуми, околу шеесет километри северно од главниот град.

2v9yejt.jpg

death-road.jpg

Ова не е „патот на смртта“, овој е тунелот Гуолианг, многумина го мешале со Јунгас патот од Боливија.

Ако има некој поминувано Елбасан-Тирана, пат граден уште од пред втората светска војна ќе знае од прилика што е death road. Првиот пат кога одевме се испострав.

Ако има некој поминувано Елбасан-Тирана, пат граден уште од пред втората светска војна ќе знае од прилика што е death road. Првиот пат кога одевме се испострав.
За жал го немам тој возено, мада и Саранда-Валона не е за потценување

јас го имам пројдено неколку пати тој од елбасан накај тирана... ама сврти малку накај шкодер по истиот пат да видиш уште нешто интересно, уствари уште половина плус од истиот... и тој како и овој во боливија би сакал со мотор да го пројдам и тоа не со крос, туку баш со брзински... има да лежи по мртвите свиоци...

п.с. виде ли тој пат од кај елбасан колку пати имаше населени места? некој уствари живее таму цел свој живот...

значи за да возат денеска овие ''каскадери'' таму некој требало да го направи патот претходно а кој бил тој супермен што копал на таа 100% стрмнина

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom