Најомилена (култна) сцена од филм

• Креатор на темата Креатор на темата ПрИтИ_гРл
  • Време на започнување Време на започнување
Имам многу,но би ја издвоил сцената од "Вистинска Романса" и моментот кога Денис Хупер му ја објаснува на Кристофер Вокен приказната за потеклото на сицилијанците.Но,потоа следи и одговорот.:)

Сите цмиздреа на овој филм. Дури и најтврдокорните пуштиле барем една срамежлива солза :) Една од најпрепознатливите сцени у филмската историја!
Џекк јас летаам....

Мојата омилена филмска сцена. Кога едно семејство ја зема правдата во свои раце.

Крајот на првиот дел од Boondock Saints.

,,CETIRI SOBI,,-poslednata soba...Tarantino,Tim Roth,Bruce Wilis...Nova Godina,sampanjsko,daska,kofa led,satar,upaljac,dolari,monolog Tarantino style,opklada...prst...Tim kul pedala,fraerite vrateni u realnosta.Nenadminlivo.
Ako moze nekoj da go stavi klipot,stvarno nemam vreme...koj ne go gledal...must see.

Филмов ми е омилен го имам гледано околу 5-6 пута сигурно

Дефинитивно најинспиративен говор ми се последните неколку минути од филмот "Training day" на Алонзо - Дензел Вашингтон. Сцена која мора да се види
King Kong ain`t got shit on me
лајно ги напрај братов на сите

Еве друга ама доста крвава е и не е за тие со слабо срце :icon_bigg:

страшна сцена :(

Легендарна сцена од култниот Dead Poets Society

. Сцена која не може да ги остави емоциите рамнодушни. Секој пат ми прикрадува солзи кога ја гледам (како и целиот филм, воглавно). Култен филм со незаборавна реплика "Oh Captain My Captain

"

:cuc::cry:

Не можам да го најдам клипот ама дефинитивно од филмот Trainspotting делот кога ќе се предозира и кога камерата ќе добие нова димензија: поглед од гробница.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom