Најмалата кола на светот!

• Креатор на темата Креатор на темата dimigor
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 октомври 2009
Мислења
273
Поени од реакции
33
Ако мислевте дека Мини Морисот или Фичото се најмали коли на светот видете го видеово.Колава е толку минијатурна што се прашувам дали ако излезеш на улица со ова нема да те прегазат :pos2: а дане зборам што не верувам дека ке успеам да влезам во неа:toe:

http://mesto.com.mk/video/f8bd09a232dcc55/

Старо, но сепак интересно. За 100 години, ќе направат и коли кои ќе можеме в џеб да ги носиме. :tv:

Старо, но сепак интересно. За 100 години, ќе направат и коли кои ќе можеме в џеб да ги носиме. :tv:
Tи да не гледаш цртани со Џетсонови многу? :pos2: Побрзо би рекол дека ќе смислат телепортација, од џебни автомобили. Тоа е веќе смислено ;)

Вакво можам сам да си направам :vozbud: И таа помисла веќе ми дава идеи :icon_idea

49 кубика - А категорија, регистрација минимална, 100mpg отприлика 2,8-3 литри на 100км... Правењето би било најмал проблем, помислите само на возачката култура кај нас... Ќе те залепат како таксена марка за асфалтот.

Ау не поделако ке се загушам јас у овоа бе.....Замисли некој клаустрофобичен да земе да возе...ЛОШО!!!!
:paf

Ако мислевте дека Мини Морисот или Фичото се најмали коли на светот видете го видеово.Колава е толку минијатурна што се прашувам дали ако излезеш на улица со ова нема да те прегазат :pos2: а дане зборам што не верувам дека ке успеам да влезам во неа:toe:

http://mesto.com.mk/video/f8bd09a232dcc55/

Чекај бе на колава воланот е од десна или лева страна, пошо мислам дека е у В.Британија ова така ?! :pos2:

Официјален рекорд :pos2:

world-s-smallest-car_460x0w.jpg

The-World%E2%80%99s-Smallest-Car-7.jpg

За мене ова се глупости.
Никаква економичност.
Никаква сигурност.
Безпотребно трошење време.
Знаеме дека човекот е способен да создаде ваква кола...
Дури и помала.

За жал кога не се гледало толку ригорозно на економичност, сигурност и останати слични елементи се направени најубавите коли во историјата, а сега се прави конфекција пола коли личат исто неможе да распознаеш која е која :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom