- Член од
- 30 јуни 2007
- Мислења
- 1.775
- Поени од реакции
- 23
a karling?Русевски-Магдинчев :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Он топик:Вардар-Пелистер
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
a karling?Русевски-Магдинчев :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Он топик:Вардар-Пелистер
Pa moze da se kaze ama spored mene najvise jadenje ima na Makedonija GP-Skendija i Makedonija GP-Vardar :helou:Македонија Ѓ.П-Работнички![]()

Дечиња, прашајте ги татковците кој беше најфудбалскиот град во МАКЕДОНИЈА и СФРЈ... Одговорот е ...ПРИЛЕП. Па и сега кога ПОБЕДА е последна на табелата имаше 3000 гледачи со Пелистер. И под најголемо дерби не се подразбира ривалство од една сезона туку ВЕЧНО фудбалско, навивачко и меѓуградско РИВАЛСТВО!!!
Објективно такво имало и ќе има само меѓу Вардар-ПОБЕДА-Пелистер, а дерби од типот Слога-Македонија-Работнички-Силекс-Ренова е минлива работа и е гола вода.
Во Прилеп отсекогаш имало најмногу гледачи на стадион, ама изгледа пионерчињата како вас се многу мали да ги памтат тие работи:smir:.
Поздрав од ПРИЛЕП - нај фудбалскиот град во МАКЕДОНИЈА
ВОЈВОДЧЕ ... не ми ја свати поентата... ама прашај некој постар за бројките од 15.000 - 20.000 гледачи во Прилеп. Рекордот е 22.000 со Беласица.
ТЕТОВО Е МАКЕДОНСКИ ГРАД
ПРИЛЕП Е НАЈФУДБАЛСКИ ГРАД
шо знајш па ти за фудбал тенџерко еден па уште спотој пушташVidete ovde i uveretese koj e koj.A derbite Pobeda-Pelister, posebno Pobeda-Vardar(najgolemo) bilo derbi uste pogolemo pred da se oformat denesnive navivacki grupi.Prasajte star Skopjanec i uveretese ako sakate.A starive Prilepcani isto taka vela deka zalosno e sto Bregalnica Stip ja nema vo prvata liga.
Ova e pesna ama nema vrska biten e spotot.Ova e blisko minato.Pozdrav i da se nadevame deka eden den ce se vrata ovie vreminja.