Најголемо македонско дерби

• Креатор на темата Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување Време на започнување
Вардар-Пелистер од секогаш било и ке остане најголемо македонско дерби....

Дечиња, прашајте ги татковците кој беше најфудбалскиот град во МАКЕДОНИЈА и СФРЈ... Одговорот е ...ПРИЛЕП. Па и сега кога ПОБЕДА е последна на табелата имаше 3000 гледачи со Пелистер. И под најголемо дерби не се подразбира ривалство од една сезона туку ВЕЧНО фудбалско, навивачко и меѓуградско РИВАЛСТВО!!!
Објективно такво имало и ќе има само меѓу Вардар-ПОБЕДА-Пелистер, а дерби од типот Слога-Македонија-Работнички-Силекс-Ренова е минлива работа и е гола вода.

Во Прилеп отсекогаш имало најмногу гледачи на стадион, ама изгледа пионерчињата како вас се многу мали да ги памтат тие работи:smir:.

Поздрав од ПРИЛЕП - нај фудбалскиот град во МАКЕДОНИЈА
:oeoeoe:

Дечиња, прашајте ги татковците кој беше најфудбалскиот град во МАКЕДОНИЈА и СФРЈ... Одговорот е ...ПРИЛЕП. Па и сега кога ПОБЕДА е последна на табелата имаше 3000 гледачи со Пелистер. И под најголемо дерби не се подразбира ривалство од една сезона туку ВЕЧНО фудбалско, навивачко и меѓуградско РИВАЛСТВО!!!
Објективно такво имало и ќе има само меѓу Вардар-ПОБЕДА-Пелистер, а дерби од типот Слога-Македонија-Работнички-Силекс-Ренова е минлива работа и е гола вода.

Во Прилеп отсекогаш имало најмногу гледачи на стадион, ама изгледа пионерчињата како вас се многу мали да ги памтат тие работи:smir:.

Поздрав од ПРИЛЕП - нај фудбалскиот град во МАКЕДОНИЈА
:oeoeoe:

3.000? Хххххх, па во втора лига на Тетекс - Шкендија имаше 5.000 публика, и тоа во втора лига, а тој се фали со бројка од 3.000 во прва лига. Браво за вас.

ВОЈВОДЧЕ ... не ми ја свати поентата... ама прашај некој постар за бројките од 15.000 - 20.000 гледачи во Прилеп. Рекордот е 22.000 со Беласица.

ТЕТОВО Е МАКЕДОНСКИ ГРАД

ПРИЛЕП Е НАЈФУДБАЛСКИ ГРАД

ВОЈВОДЧЕ ... не ми ја свати поентата... ама прашај некој постар за бројките од 15.000 - 20.000 гледачи во Прилеп. Рекордот е 22.000 со Беласица.

ТЕТОВО Е МАКЕДОНСКИ ГРАД

ПРИЛЕП Е НАЈФУДБАЛСКИ ГРАД

Абе ок, ја за сега ти зборев. За порано знам :smir:

Videte ovde i uveretese koj e koj.A derbite Pobeda-Pelister, posebno Pobeda-Vardar(najgolemo) bilo derbi uste pogolemo pred da se oformat denesnive navivacki grupi.Prasajte star Skopjanec i uveretese ako sakate.A starive Prilepcani isto taka vela deka zalosno e sto Bregalnica Stip ja nema vo prvata liga.
Ova e pesna ama nema vrska biten e spotot.Ova e blisko minato.Pozdrav i da se nadevame deka eden den ce se vrata ovie vreminja.

Само незнам зошто уште не е вака, народов е убеден дека нема фудбал во Македонија и затоа гледаме празни трибини на утакмициве. Додека не влезат неколку јаки спонзори во тимовиве, да се направи малку атмосфера не бива ништо. Погледнете само што стана со хрватскава лига, влезе T-Home како спонзор, влегоа уште многу спонзори и гледаме каква квалитетна лига имаат денеска. Почнувајќи од стадионите, најслабиот во хрватскава лига има добар стадион како нашиов Градски, па од играчи пари до се останато. Значи влегоа 3-4 спонзори во лигата и ја направија топ. Во недела обично некогаш ќе загледам хрватска лига на ХРТ, и стварно има добар фудбал. И меѓу најслабите тимови има добар фудбал, а овде и во најголемите дерби неможеш да видиш фудбал како што треба. Треба владава малку и за тоа да отвори тендери едно друго, вака ништо не иде на добро. И нормално, сакале вие прилепчани да го признаете или не, ама на Хари и другарите треба да им летнат главите, па тек тогаш можеме да очекуваме публиката да се врати, и добри утакмици.

Ни треба лига со клубови како ПОБЕДА, Вардар, Пелистер, Беласица, Брегалница, Тетекс, Борец, Работнички, Куманово, Тиквеш!!!

Videte ovde i uveretese koj e koj.A derbite Pobeda-Pelister, posebno Pobeda-Vardar(najgolemo) bilo derbi uste pogolemo pred da se oformat denesnive navivacki grupi.Prasajte star Skopjanec i uveretese ako sakate.A starive Prilepcani isto taka vela deka zalosno e sto Bregalnica Stip ja nema vo prvata liga.
Ova e pesna ama nema vrska biten e spotot.Ova e blisko minato.Pozdrav i da se nadevame deka eden den ce se vrata ovie vreminja.
шо знајш па ти за фудбал тенџерко еден па уште спотој пушташ

дали има да се коментира ова баш незнам се знае кое дерби е најголемо во мкд и без кункуренција Вардар- Пелистер и обратно тоа е тоа нема што повеке да се казува бидејки ови два клуба и во најнизок ранк да се ривалството ке остане исто како и секаде и каде и да е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom