Најголемо македонско дерби

• Креатор на темата Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување Време на започнување
Дефиниција за дерби е средба на ривали од ист град или регион.Така да иаку најголемо и најтрадиоционално е ривалството помеѓу Вардар и Пелистер......тоа не е дерби.Како значајни дерби средби во Македонија може да бидат Вардар - Слога, Тетекс - Шкендија и во последно време малце подзаборавено и дерби кое изумира според мене Пелистер - Победа.
Еј, жити се ако не се од ист град или регион не било дерби?! Од каде бе ова, легендо?! Од некоја енциклопедија да не го прочита случајно?

Еј, жити се ако не се од ист град или регион не било дерби?! Од каде бе ова, легендо?! Од некоја енциклопедија да не го прочита случајно?
Дерби е средба помеѓу ривали од исто место,дали регион или град...........па сеа ти што сакаш мисли.Првите ривалства се помеѓу локални клубови направени и од таму таквите дуели имаат добиено назив дерби,само што подоцна тоа е проширено на сите ривалски мечеви.
Сега и мене ми е таа дефиниција малце глупа,али по дефиниција тоа е дерби.

Ама не знајш ти сега ќути, овој Скопскио еснав знај па за нова година боже здравје ќе кажи шо е !!!
Море на се капаче да клај !!!! штета шо не се организират средби вака на од Кајгана да се видиме еднаш годишно да се запознаваме лично !!

Најголемо...ВАРДАР- Пелистер.. :) било и ќе биде...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom