Најголемо македонско дерби

• Креатор на темата Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување Време на започнување
JOE eve i tebe da te ispravam za predhodniot post od predhodnata tema sto ja zakljucija, fakt e deka stalno glavnite od 2ta tima sedat vo lozata na stadionot, neznam sto barase upravata na pelister na sever, koa tamu nema loza, fakt e deka KOMITI 3-4 pati peea zaedno so JUZNA na koja spored vas imalo CKEMBARI, moze imalo nekoj bitolcanec novinar ali poise ne veruvam, fakt e deka imavte 2 transparenti sto ne pripagaat na ckembari (lozari i kavadarci) fakt e deka puknavte 3-4 petardi, zapalivte 5 baklji na stadion i 2-3 dodeka idevte nakaj istok, kazi mi deka nesto od ova ne e vistina, pa sea ti vidi koj e neiskusen i koj nema fakti!!!!!

imase pojke petardi dodeka tie 5-6 bea bombi.....
na tribini gi broev pred malku 7 bea... i 4 duri odevme...ama ti kazvam ni fatija negde uste 5-6..ali jebiga

офф топик стварно ми се пуни срце кога гледам дека вака се враќаат ривалитет и емоции на ова дерби голем кур ако нема добар фудбал за гледање вакви работи правата една утакмица да биде дерби.

голем кур ако нема добар фудбал за гледање
bez dobar fudbal nema ni obicna publika ni navivaci nezaboravaj....site odime na stadion pred se da gledame fudal...drugoto se e sostaven del od fudbalot(incidenti,atmosfera,zabava....)

најголемо дерби сепак е Пелистер - Победа

По што е најголемо дерби Победа - Пелистер? Бидете објективни најголемо дерби е помеѓу Вардар и Пелистер. Имаше и период кога беше Вардар - Слога, Вардар - Беласица ГЦ (една сезона само) и Вардар - Силекс. Сепак во однос на ривалитетот, навивањето, традицијата, емоциите што треба да носи едно дерби е помеѓу како што кажав Вардар - Пелистер.

Вардар-Пелистер е најголемо дерби во Македонија, нема што тука...неможе некој да рече дека не е. А за градски дерби може да се споменат Вардар-Слога и Тетекс-Шкендија, воедно Тетекс-Шкендија е и утакмиа со најголем ризик :)

вардар-работнички и вардар пелистер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom