D
Daftie
Гостин
Ја поддржавам идејата на клипот, али поубаво ќе изгледаше да не повторува по сто пати "You are a smart person" и слични ствари у смисол паметни луѓе веруваат само во наука, пошто изгледа ептен brainwashing.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Те поддржуам за ова. Долу Америка, долу новиот империјализам:violent1:Море ајде, американчишта мене ќе ми кажуваат што е илузија. Нека цркнат таму по боиштата.
Не, за тоа го има задолжено Дедо Мраз. Ако бидеш добар, Дедо Мраз, како овластен вработен во GOD Inc., ќе те награди со пакетче или желба по избор, како што е наведено во Член 14 од Правилникот. :pos2:pa ja ne baram pomos, nego sakam da kazam deka bog za toa e zaduzen, da ispolnua zelbi i da pomaga posto e semoken, svakas???
semoken e ama si tera po svoe ne ne se esapi nas ljudite za zivi.
ja ne go esapam jas samo se izjasnuvam kako ateist a vo moralna smisla sum vernik poveke nego site onie koi od moda idat vo crkva.
Бог не е силата која може да промени нешто, ТИ си силата која може да промени нешто. Дури и да постои, тој ти кажал како да живееш и те пуштил, нема да ти дава нешто, нема да се меша. Како да сака да ни каже, џабе ме напаѓате, ја ќе си се бранам со молчење, а со вас ќе се видиме на судење.
Ovde ne se slagam pa ke kazam
Bog e silata koja moze da promeni se , preku TEBE !
Odnosno jas sum bog, ti si bog , petko e bog ... se e toa energija i se mora da mine niz energetski nivoa i taka kanalizirana moze da napravi se bas se.
Bog e ljubovta i omrazata , i dobroto i zloto bas kako i covekot ...a primerot so mlekoto e donekade ok ako se saka da se ismeat tupaci zabegani koi cekaat nesto da im padne odozgora... i odgovorite ne gi najdat vo sebe
A ako se ide kon toa da se kaze nema Bog mnogu vulgarno e pristapeno na problemot , na prosta finta da gi odvratat lugeto od patot . Zatoa neka gorat u pekolot ako go ima ili u idniot zivot da gi pretvori u bubashvabi... oti nisto ne naucile
ako netise dopagja sekako imas izbor.smenija religijataВаквата атеистичка пропаганда е исто толку лоша колку и Јеховини сведоци пред врата.
Мислам дека секој треба еднаш на момент да ги тргне на страна сите фактори кои му влијаат, домашно воспитание, традиција, клипови на ЈуТуб, (анти)религиозни сајтови на нет, и сам да размисли во што сака да верува.
Сите сме доволно паметни сами да ги согледаме фактите и околностите и сами да одлучиме дали ќе ги прифатиме како такви или ќе ги негираме.
(Не)верата е индивидуална работа и секој треба индивидуално да си ја носи, а не да дозволува да му варира зависно од пропагандата на Интернет или од верувањата на неговите родители, сеедно.
Јас на пример, сум религиозно воспитана и крстена христијанка, ама не сум верник. Тоа што на 2месечна возраст (технички, без моја согласност) ме однеле во црква и ме крстиле и тоа што ме учеле дома дека треба да се молам и да верувам, не значи дека слепо треба да се водам според тоа што други ми го одредиле и да се ограничам на нивните одлуки, без да размислам сама како ќе се ориентирам.
Пропагандата е многу глупа работа, што за жал има несомнена моќ.
Ама за нешто толку лично и интимно како вера, никој не смее да се труди да ти врши влијанија.
Затоа и ме нервира подфорумот Религија, цело време некој се обидува да му наметне мислење на некој спротивен од него по верувања, па и до тепачки ќе стигнат уште малце.