Најголемата илузија на светот

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.268
Поени од реакции
12.601
[media]http://www.youtube.com/watch?v=jk6ILZAaAMI[/media]

Тезата паѓа при втората претпоставка: I'm assuming that you are a smart person.

whywontgodhealamputees.com - позакон име за веб сајт немам видено.

ха , го имам ова гледано оддамна , се чудев викам дај да видам жити се која е најголемата илузија..врска си нема дека е најголема ,
тоа е само едно објаснување за тоа како функционираат молитвите и ништо повеќе.

Види интересно...Али ипак нема да ме премисли,ќе си верувам у Господ...Сакам да си веруам!!! :ojea:

Атеистичка пропаганда базирана на многу изведени генерализирани заклучоци. Базирана на коинциденцијата.

За некого, коинциденцијата е Божја воља.
Класично убедување.

Mnogu, mnogu plitka ilustrirana ateisticna propaganda!!! Gore navedenata teza bi mozel da ja pobijam so prikaznata:

Starec sednal na krovot na negovata kuka i se molel na boga da go spasi, dodeka negovoto selo bilo polaveno.Nekolku selani pominale so camci i mu pruzile pomos na starecot da pojde so niv a toj im kazal deka toj se moli i deka gospod bog ke go spasi...
Posle nekoe vreme se poplavilo celoto selo i starecot zaginal vo poplavata...Koga vlegol vo bozjata gradina starecot na gospod Bog go zaprasal:Oce jas celo vreme se molev i cela nadez i verba ja imav vo tebe zosto ti ne me spasi?
a gospod mu odgovoril:starce jas ja slusnav tvojata molitva i gi pustiv selanite so camci tie da dojdat da te spasat i da ti pruzat pomos....

Gospod bog Isus Hristos postoi i vistinskata molitva sekogas pomaga... i sekogas dava na onoj koj pravedno ima, bidejki toj sto ima toj i RABOTI...

Јас мислам дека целиот свет е илузија,непостои реалност.

Gospod sakal da go sozdade svetot za 10 dena..Chuck Norris mu dal 6 >.>

Има поента клипот. И јас така размислувам, дека се е само чиста коинциденција. Сум атеист, но секогаш има нешто што ќе ме изненади, ќе ме натера пак да размислувам на таа тема.

*ми заебава нетот, по 3ти пат го писувам мислењето

Истото може да се примени и на научните достигнувања, дека тие се потполна коенциденција. Некои весници напишале дека биле тестирани луѓе со молитва? WTF Има документирани емисии каде луќе биле изложени на молитва од други и молитвите биле успешни. Овие емисии ги имасе на хрт емисијата се вика на рубу знаности каде научници го кажуваат тоа, а доколку си го гледал Миленко имаше емисија каде руски научници докажуваат како молитвата делува на водата.

Заклучок разгледај малку подалеку па после ставај клипчиња за некоја илузија.:tapp:

Ваквата атеистичка пропаганда е исто толку лоша колку и Јеховини сведоци пред врата.
Мислам дека секој треба еднаш на момент да ги тргне на страна сите фактори кои му влијаат, домашно воспитание, традиција, клипови на ЈуТуб, (анти)религиозни сајтови на нет, и сам да размисли во што сака да верува.
Сите сме доволно паметни сами да ги согледаме фактите и околностите и сами да одлучиме дали ќе ги прифатиме како такви или ќе ги негираме.
(Не)верата е индивидуална работа и секој треба индивидуално да си ја носи, а не да дозволува да му варира зависно од пропагандата на Интернет или од верувањата на неговите родители, сеедно.
Јас на пример, сум религиозно воспитана и крстена христијанка, ама не сум верник. Тоа што на 2месечна возраст (технички, без моја согласност) ме однеле во црква и ме крстиле и тоа што ме учеле дома дека треба да се молам и да верувам, не значи дека слепо треба да се водам според тоа што други ми го одредиле и да се ограничам на нивните одлуки, без да размислам сама како ќе се ориентирам.

Пропагандата е многу глупа работа, што за жал има несомнена моќ.
Ама за нешто толку лично и интимно како вера, никој не смее да се труди да ти врши влијанија.

Затоа и ме нервира подфорумот Религија, цело време некој се обидува да му наметне мислење на некој спротивен од него по верувања, па и до тепачки ќе стигнат уште малце.

najgolemata iluzija na svetot e samiot svet koj izceznuva so smrtta na sekoj poedinec.

Videovo e tipicno americki bulshit.Drugo shto sakam da kazam a shto vazi za povekje podforumi e deka nemam nishto protiv ateistite,go pocituvam nivnoto neveruvanje ama sakam da go pocituvaat i moeto veruvanje.Strashno e teshko koga si izgubil najblizok, koga bliskiot e bolen i koga tvojata molitva e edinstvenata tvoja uteha i koga nekoj americki degen kje ti objasnuva kako tvojata vera moze da se svede na balon so mleko.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom