Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
и можете да си мафните еден на друг ама само еднаш или два пати :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:Абе, а ако не се прашањата:
Кај си бе?
Шо правиш?
Шо има ново?
И сличните останатите шо муабет ќе се прави кога ќе застане некој на улица?
ќе ќутите и двајцата и ќе се гледате :pos2:
Воа некако ми звучи познато...:pos2:и се разбира фаворитот: после цел завршен семестар едн колешка стварно се осмели да праша како треба да се пријави колоквиум....гррррр
Воа некако ми звучи познато...:pos2:
Он топик:Таквите прашања се многу глупи,стварно,и иритираат.Ама веројатно е дека тој што ги поставува има некоја друга намера со нив,а не да го дознае нивниот одговор(кој очигледно веке и го знае).Значи,најчесто ги употребуваат лугето ги употребуваат за да започнат конверзација,не знаејки притоа што друго да кажат,бидејки таквата шанса за започнување муабет со лугето со кои сакаат,им се укажала изненадно,како што најчесто и се случува.Инстинктивна реакција е да се постави некое прашање,само колку да се разбие тишината,а најчесто ова е тоа бидејки таквата реакција е запишана во потсвеста.
Ај да не длабам,финтаа е дека некој сака да ти напраи муабет,ама не знае од кај да почне,и затоа поставуе такви глупи прашања.Затоа немам ништо против нив,и барем се трудам да не ме иритираат....иако се иритирачки.
Тоа иде вака:
- шо праиш?
- шо да праиш!
- шо ќе праиш.![]()
Koga kje izgubam neshto pr. Go izgubiv telefonot;prashanje shto sledi:-Kaj go izgubi?(da znaev kade, kje si go najdev)
Vo sendvicara ili restoran: Za jadenje ste?(ne, za edna partija fudbal)