@LudPetel ja kaj mene gi koristam samo pravo posto taka mi e najgolema duzina i pravi najgolema cirkulacija. Tie se za eventualno ako imas precki pa da gi zaobikolis. Na primer ako e do zid skros desno, pa da gi opnes malce u levo prema centar na prostorijata. Ili pa ako ti idat u garnitura pa da ja izbegnes. Spored potrebite. Ja znam kaj mene koa provremeto ke i zasmetam na patot na duvanje odma se oseka deka ja nema taa cirkulacija na vozduh i mi pagja da receme 0.2-0.3c od toa sto bilo prethodno
ama i nie sto go diseme vozduhov po doma ne ni e donesen od mavrovo. Od tuka e, osven za tie sto imaat saglam procistuvaci
Автоматски споено мислење:
За тие heat exchangers прво треба да има чист воздух надвор
Не дека немаат филтри, ама јебеш или не се пм1 пм2.5 или ако се, одма ќе се затнат!
ama i nie sto go diseme vozduhov po doma ne ni e donesen od mavrovo. Od tuka e, osven za tie sto imaat saglam procistuvaci

) односно нагоре надоле, дека доколу го упалам вертикалниот (лево -десно) од едната страна има ѕид на 30-40см, па нема логика...
se shalam, samo spodeluvam iskustvo i daj boze na nekoj da mu se najde nekoja korisna informacija. I ja sve sto znam od ovde i od internet sum se informiral…