Pa et
Pa preracunaj koga dvete Shoraij 3,5 ke ti ja vratat investicijata,na kukovo leto,vo odnos na edna 7 mica.
Eve kolku kosta eda od 24btu Shorai 93.000,00 den.

ananas.mk

Pa izracunaj si ,so e poevtino da stavis,ena 7kw Shorai +montaz ili 2 Shoraj od 3,5 so dve mohtazi vo istiot prostor,zboruvame za isti modeli i marka.Значи од една страна не го признаваш СКОП како едноставен математички модел, кој ти кажува годишна потрошња наспрам деклариран Пдизајн…
А од друга страна, си рачунаш свој СКОП според тоа тебе како ти се видело најдобро, и така споредуваш баба и жаби!?
Епа не иде тоа така!
Затоа одма до скопот на лепенката стои и пдизајнот!
Ако ти за потреби на просторот од пдизајн 2.4 ставиш 7ца со пдизајн 4.8kw нирмално ќе добиеш повисок коп! И тоа под услов да таа седмица може да спушта ниско како ретко која!
И пак ќе ти остане проблемот да враќаш инвестиција деценија и повеќе, а може и никад! Е толку ќе биде подобар копот!
Затоа и ти викам споредуваш баби и жаби.
Стај ја таа седмица у простор со пдизајн 5kw па многу брзо ќе ти стане јасно зошто има само едно плувче на буквата А
П.С. не ми одговори на прашањето! Кој ќе има подобар коп на -7ц? Две 3.5ки што даваат 2.4kw поединечно, или една 7ца што дава 4.8kw сама!?
Pa preracunaj koga dvete Shoraij 3,5 ke ti ja vratat investicijata,na kukovo leto,vo odnos na edna 7 mica.
Eve kolku kosta eda od 24btu Shorai 93.000,00 den.

Инвертери | Најголема онлајн продавница во Македонија | Ананас МК
Погледнете ги сите производи од категоријата  Инвертери и купете онлајн, брзо и лесно. Голема понуда на производи и брза достава само преку Ананас МК платформата! Клик, бум, трас, Ананас!